Испит положио на леду

Испит положио на леду

8 марта 2018

ЈЕДАН од најгледанијих руских филмова у историји – „Лед“ Олега Трофима, са српским глумцем Милошем Биковићем, Аглајом Тарасовом и Александром Петровом у главним улогама, сутра стиже у наше биоскопе. Ова емотивна и истинита прича о девојци којој је љубав помогла да устане из инвалидских колица и постане шампион света у клизању, у Русији обара све рекорде гледаности.

– „Лед“ је филм који говори о односу између амбиције, љубави и среће и о томе да је потребно, у правилним пропорцијама, свој живот расподелити између та три стремљења – каже, за „Новости“, Милош Биковић, са којим смо у понедељак разговарали док је на београдском аеродрому чекао лет за Москву.

Честа путовања, авиони, хотели, постали су Биковићева свакодневица, али умор је цена коју плаћа као један од најтраженијих младих глумаца и у Србији и у Русији.

Последњи у низу хитова – „Лед“, до сада је зарадио више од милијарду рубаља, али то сигурно није крај, јер се ова романтична прича тек спрема да освоји светско тржиште.

– „Лед“ је био најгледанији филм у Русији првог дана приказивања. Буквално су морали да затворе благајне јер су све карте биле распродате. Протеклог викенда премијерно је приказан у Кини, такође у рекордном броју биоскопа – открива Биковић.

Разнолике филмске улоге које је до сада тумачио захтевале су и различите припреме. Наш саговорник ипак признаје да му је због тренинга клизања на леду рад на последњем филму био најтежи.

 

– Сваки лик има свој развојни пут, али сада сам, осим стандардне психолошке анализе, морао да научим и покрете на леду, начин размишљања људи који се баве уметничким клизањем. Хтео сам да мој лик не буде само антихерој који утиче на несрећу главне јунакиње већ да га разумемо и као човека – објашњава Биковић.

О његовој популарности у Русији сведочи и податак да је 1. марта премијеру имао још један филм са Биковићем у главној улози. Реч је о фантастичној авантури/трилеру „Изван границе реалности“, у којој српски глумац игра раме уз раме са шпанском звездом Антониом Бандерасом.

За улогу пљачкаша казина с натприродним моћима Биковић је већ добио и своју прву награду – за откриће године, на фестивалу Лос Анђелес – Италија. На наше питање да ли се то спрема да освоји и америчко тржиште, Биковић скромно одговара: „Има времена, видећемо.“

ЈЕЛИСАВЕТА НА БИНИ

ЗБОГ свог претрпаног радног календара, Биковић није могао да буде у Лос Анђелесу и лично прими признање за откриће године.

– Уместо мене ову награду примила је моја пријатељица и колегиница Јелисавета Орашанин Теодосић – каже Биковић.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u