Испит положио на леду

Ispit položio na ledu

8 marta 2018

JEDAN od najgledanijih ruskih filmova u istoriji – „Led“ Olega Trofima, sa srpskim glumcem Milošem Bikovićem, Aglajom Tarasovom i Aleksandrom Petrovom u glavnim ulogama, sutra stiže u naše bioskope. Ova emotivna i istinita priča o devojci kojoj je ljubav pomogla da ustane iz invalidskih kolica i postane šampion sveta u klizanju, u Rusiji obara sve rekorde gledanosti.

– „Led“ je film koji govori o odnosu između ambicije, ljubavi i sreće i o tome da je potrebno, u pravilnim proporcijama, svoj život raspodeliti između ta tri stremljenja – kaže, za „Novosti“, Miloš Biković, sa kojim smo u ponedeljak razgovarali dok je na beogradskom aerodromu čekao let za Moskvu.

Česta putovanja, avioni, hoteli, postali su Bikovićeva svakodnevica, ali umor je cena koju plaća kao jedan od najtraženijih mladih glumaca i u Srbiji i u Rusiji.

Poslednji u nizu hitova – „Led“, do sada je zaradio više od milijardu rubalja, ali to sigurno nije kraj, jer se ova romantična priča tek sprema da osvoji svetsko tržište.

– „Led“ je bio najgledaniji film u Rusiji prvog dana prikazivanja. Bukvalno su morali da zatvore blagajne jer su sve karte bile rasprodate. Proteklog vikenda premijerno je prikazan u Kini, takođe u rekordnom broju bioskopa – otkriva Biković.

Raznolike filmske uloge koje je do sada tumačio zahtevale su i različite pripreme. Naš sagovornik ipak priznaje da mu je zbog treninga klizanja na ledu rad na poslednjem filmu bio najteži.

 

– Svaki lik ima svoj razvojni put, ali sada sam, osim standardne psihološke analize, morao da naučim i pokrete na ledu, način razmišljanja ljudi koji se bave umetničkim klizanjem. Hteo sam da moj lik ne bude samo antiheroj koji utiče na nesreću glavne junakinje već da ga razumemo i kao čoveka – objašnjava Biković.

O njegovoj popularnosti u Rusiji svedoči i podatak da je 1. marta premijeru imao još jedan film sa Bikovićem u glavnoj ulozi. Reč je o fantastičnoj avanturi/trileru „Izvan granice realnosti“, u kojoj srpski glumac igra rame uz rame sa španskom zvezdom Antoniom Banderasom.

Za ulogu pljačkaša kazina s natprirodnim moćima Biković je već dobio i svoju prvu nagradu – za otkriće godine, na festivalu Los Anđeles – Italija. Na naše pitanje da li se to sprema da osvoji i američko tržište, Biković skromno odgovara: „Ima vremena, videćemo.“

JELISAVETA NA BINI

ZBOG svog pretrpanog radnog kalendara, Biković nije mogao da bude u Los Anđelesu i lično primi priznanje za otkriće godine.

– Umesto mene ovu nagradu primila je moja prijateljica i koleginica Jelisaveta Orašanin Teodosić – kaže Biković.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *