ИСПЛИВАЛА ИСТИНА: Јацењук ратовао у Чеченији против Руса, мучио и стрељао руске војнике

ISPLIVALA ISTINA: Jacenjuk ratovao u Čečeniji protiv Rusa, mučio i streljao ruske vojnike

9 septembra 2015

12004862_752910031504097_5286905873444726352_nIslednici Istražnog komiteta Rusije došli su do saznanja da je aktuelni premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk sredinom 90-ih u Čečeniji ratovao protiv ruske armije.

Ovo je saopštio predsednik Istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin:

„Ustanovljeno je da je Jacenjuk učestvovao u najmanje dva oružana sukoba u Groznom – 31. decembra 1994. i u februaru 1995. godine. Utvrđeno je takođe da je Jacenjuk učestvovao u mučenjima i streljanjima zarobljenih vonika Rusije u groznom, na pravoslavni Božić 1995. godine”.

Prema Bastrikinovim rečima, ukrajinski premijer je decembra 1995- te od tadašnjeg čečenskog presednika Džohara Dudaeva primio najvišu nagradu njegovog režima – Ordenom Časti nacije, upravo za likvidacije ruskih vojnika.

Jacenjuk je protiv Rusa prvo ratovao u sastavu kaznenog odreda „Argo”, a potom pod zastavom odreda „Viking”.

KOMENTARI4 komentara

 1. Dušan says:

  on će uskoro završti kod Jenkija u naručiju i moraće da se krije dok je živ!

 2. Kulak says:

  Unijat Jacenjuk je ubijao Ruse na Kavkazu, sad ubija Ruse u Novorusiji, pa se čovjek zapita gdje je granica strpljenja Rusa i kad će mu konačno zapržiti čorbu?

 3. Ljubomir says:

  Kade ke se krie ovoj fašistički sluga. Im se gleda krajot na NATO platenicite. Sega Ruskite vojnici se silno motivirani da go fatat živ. Pa edno dvaesetina godini na Sibir?!

 4. Saša Petrović says:

  Eh moji Ukrajinci umesto da živite u slozi kao što je i normalno jer svi smo mi slovenska braća vi se koljete među sobom džaba se vi busate na Majčicu Rusiju krenuo i Hitler pa se zajebao a da neće Ukrajina. Viva RUSIJA <3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *