ИСПЛИВАЛА ИСТИНА О НЕМАЧКОЈ ВОЈСЦИ: Шокантне чињенице!

ISPLIVALA ISTINA O NEMAČKOJ VOJSCI: Šokantne činjenice!

7 februara 2019

Nemačka ministarka odbrane Ursula von der Lejen je posetila vojnu školu Bundeswera u Dresdenu, prenosi Bild. Tamo su je vojnici dočekali, ne u tenkovima ili sa avionima, već za upravljačem bicikla. Ali, za razliku od druge nemačke vojne opreme, bicikli Bundeswehra su barem novi, primećuje nemački tabloid.

Bundeswer pozdravlja Ursulu von der Lejen na biciklima! Uostalom, podmornice, tenkovi i avioni se ionako često kvare i više ih je na remontu na neodređeno vreme nego u funkciji. Ali vojnici zato imaju moderne brdske bicikle!Ministarka odbrane Ursula von der Lejen je u petak posetila vojnu školu u Dresdenu. Ministarka je vojnicima poklonila 21 brdski bicikl za fizičke vežbe. Činjenica je da su se pre dve godine vojnici žalili na nedostatak mogućnosti za bavljenje sportom.

U Dresdenu se Bundeswer oslanja na pilot projekat za pronalaženje novog osoblja. Kursevi oficira s angažmanom stručnjaka iz drugih područja delovanja ciljaju na diplomirane studente koji u Bundeswer dolaze s diplomama iz civilnih struka.

Ali bicikli nisu sve. Nemačka ministarka odbrane je obećala da će uložiti 50 miliona evra u izgradnju novih baraka i za kupovinu nove opreme za vojnu kasarnu u Dresdenu.

Stoga možemo zaključiti da se u Bundesweru stvari ipak kreću nabolje. Tačno je da će ovim tempom steći nužnu opremu i prosečan nivo borbene spremnosti otprilike do 2050. godine, ali je Ursula von der Lejen učinila prvi korak , a to nije malo.

(logicno.com)

KOMENTARI3 komentara

 1. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  nemačka tehnologija :-)))

 2. Vesko says:

  Podvala Nemackih zlikovaca!! Kako bi maskirali prave razloga za povecanje izdataka za vojsku!! Njihova armija je IZUZETNO DOBRO naoruzana, oni izvoze oruzje koje je kvalitentno, koga oni misle da zafrkavaju sa ovim podvalama??!

  • doktrina soka says:

   Bas tako,Vesko.Dubrad nacisticka od pamtiveka.Sve svetske ratove su izazvali germani,tu spadaju i englezi,i danas su im ruke krvave do ramena,Nato sediste je u Nemackoj,koga oni foliraju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *