Испливала ИСТИНА О РАТУ на KиМ! „Помагали смо ТЕРОРИСТИМА на KОШАРАМА!“ ИСПОВЕСТ ИТАЛИЈАНСKОГ ВИСОKОГ ОФИЦИРА

Isplivala ISTINA O RATU na KiM! „Pomagali smo TERORISTIMA na KOŠARAMA!“ ISPOVEST ITALIJANSKOG VISOKOG OFICIRA

15 aprila 2019

Kada smo čuli tenkovsku paljbu na Košarama, 12. maja 1999. godine, na više od 1.200 metara nadmorske visine i tako žestoku paljbu, pomislili smo da srpska vojska ulazi i napada albansku vojsku, teroriste sa Kosova, ali i stacionirane NATO snage u Albaniji.

Ovako priča visoki italijanski oficir M. Č. koji je za vreme NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine sa snagama Alijanse bio stacioniran kraj Tropoje u Albaniji.– Već je bilo panike kod nas i da ćemo vrlo brzo biti saterani na obale mora Jadrana. Tačno je da smo pomagali albanske teroriste sa Kosova koji su bili na celoj dužini granice između tadašnje Srbije i Albanije – dodao je M. Č.

On je četiri godine posle 2002. godine bio stacioniran u italijanskoj bazi „Uniti Per La Pace“ kraj Peći i to sa leve strane idući prema Prokletijama.

M. Č. je u međuvremenu postao “Prijatelj Dečana“ – formirane italijanske organizacije u Rimu za pomoć i pružanje pomoći ovom značajnom srpskom mamastiru.

– Moj komadant i glavni komadant Kfora na Kosovu general Fabio Mini u knjizi posle odlaska sa Kosova „Rat posle rata“ piše: „Nezavisnost odgovara onima koji komanduju: samom (Hašimu) Tačiju koji vodi poslove s naftom, Bedžetu Pecoliju kome je potrebna rupa u koju će da sklanja svoj novac, Ramušu Haradinaju i Agimu Čekuu. A njih za nezavisnost nije briga“. Dovoljno govori o albanskoj vlasti u Prištini koja je ista 20 godina – kaže M. Č.

Italijan dodaje da je Mini upozorio u knjizi da na Kosovu još „deluju zločinci“ navodeći osobu koju nije želeo da imenuje, a koja je naručilac najmanje 28 ubistava stranačkih saradnika bišeg lidera Ibrahima Rugove’.

– To je osoba, koja kao i mnogi drugi lideri takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, nije nikada objasnila šta se desilo s hiljadama Roma, Srba i Albanaca optuženih za saradnju s neprijateljem u godinama posle rata – kaže M. Č.

Inače, general Fabio Mini, komandant NATO snaga na Kosovu 2002. i 2003. godine, smatra da je cilj izgradnje spomenika veteranima terorističke OVK da se zamagli njihova krivična odgovornost i u ratu i u miru.

General Mini smatra da uloga porodica i preživelih, koji odaju počast svojim mrtvima, predstavlja smišljen scenario koji, prema njegovim rečima, treba da skrene pažnju javnosti sa terorističkih i kriminalnih aktivnosti bivših lažnih boraca za slobodu.

– On je rekao ono što mnogi strani vojnici i birokrate koji žive na Kosovu misle, ali nisu mogle javno da kažu. Ja samo mogu da kažem da su pripadnici UČK bili teroristi koji su ubijali iz zasede i bežali onda. To su kukavice koje su se iživljavali na nemoćnima, deci, ženama i starima. Prema njima su činili zverstva samo da se čuje i vidi kako bi ostalima ulili strah u kostima. A o njihovoj hrabrosti i junaštvu je dovoljno reći da su ti teroristi Tači, Haradinaj, Veselji, Limaj, Ljuštaku, Čeku… čak nedelju dana ispred naroda ušli, bolje reći pobegli u Albaniju, a pet dana posle ulaska Kfor-a na Kosovo došli ovde. Mislim da bi samo srpska vlast, uz pomoć Evrope, mogla Kosovo da drži pod kontrolom, a to bi bilo najbolje za sve – kaže italijanski oficir u penziji M.Č.

– Žalosno je što njih i danas podržava Evropa, ona nepoštena, nečasna Evropa. Pa ta Evropa ako hoće progres na Kosovu neka dovede školovane Albance na vlast, ali to njima nije interes. Interes im je da pravednu Srbiju slome.

M. Č. je završio karijeru sa činom pukovnika. Danas je u penziji i zaključuje da Kosovo i Metohija ničim ne zaslužuju nezavisnost niti ima jedan jedini ostvareni elemenat državnosti van ostatka Srbije.

(Srbija Danas)

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  A mi to kao nismo znali,a? Niste vi pomagali šlihtarima,nego ste pomogli kriminalnu bagru da dođe na vlast,da bi ste dobijali milijarde od narko-dolara! Vas ne boli briga ni za rođenu decu,a kamo li da vas je briga za šlihtare! Svašta!

 2. milorad2 says:

  "To su kukavice koje su se iživljavali na nemoćnima, deci, ženama i starima."Zapamtite svi ovu potpuno istinitu izjavu da ne bi posle bilo kako eto velikosrbi izmišljaju o "nedužnim" "albancima". Ta bagra sa kosova niti je nedužna niti su to albanci uopšte.To je jedna divlja gomila koja se odrekla svog porekla, živi po čečenskoj tradiciji i govori jezikom koji nema veze sa njima, klupko razbojničkih porodica koje nisu uništene, onda kada su ostali drumski razbojnici bili uništeni u evropi.TO SAMO OVDE JOŠ IMA i ZA TO SMO MI SAMI KRIVI.

 3. Rale says:

  Mi,Srbi to sve znamo. Nama nema potrebe da objašnjavate ,sem da molite za oproštaj... Objasnite vi to što ste radili i kome ste pomagali svojoj deci, sugrađanima,svojim vlastodršcima....

 4. Terra Vendorum says:

  Svi vi, školovani Evropljani,krstaši, I treba da se ugušite u vlastitom"osiromašenom"uranijumu. Jer, sve ste vi to znali i na početku.Ali,po pravilu, svi vi isluženi, dobijate "napade inteligencije"nakon penzionisanja I" namirenja"za ratne zasluge. Kad imate svega, sem morala.

  • Velika Metla says:

   Ugušili su se oni u mnogo goroj stvari nego što je osiromašeni uranijum! U bezbožništvu,nemoralu,sebičluku,drogi,alokoholu...........,tako da im osiromašeni uranijum dođe kao smrt na ratama!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *