ИСПЛИВАЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ: Војници САД открили податке о нуклеарном оружју у Европи

ISPLIVALE INFORMACIJE: Vojnici SAD otkrili podatke o nuklearnom oružju u Evropi

31 maja 2021

U BAZAMA podataka javnih onlajn aplikacija za učenje koje su koristili americki vojnici stacionirani u bazama širom Evrope, otkriveni su tajni podaci o tačnim lokacijama nuklearnog arsenala SAD u Evropi, uključujući i Tursku.

Kako navodi britanski istraživački novinski sajt Belingket, američki vojnici su u bazama u Evropi i Turskoj koristili javne onlajn aplikacije i oruđa za učenje da bi zapamtili bezbednosne protokole.Vojno osoblje je da bi zapamtilo šifre, pa čak i statuse nuklearnih silosa sa bojevim glavama, koristilo sajtove Čeg, Kvizlet i Krem.

Zbog curenja informacija, otkriven je tačan broj i lokacije u bazama, ukljucujuci i to koji silosi imaju nuklearne bojeve glave, a koji ne.

Novinari sajta Belingket su pretragom pomenutih sajtova otkrili kartice za memorisanje, koje su vojnici u aktivnom sastavu koristili, a na kojima su pominjani termini u vezi s nuklearnim naoružanjem.

Oni su uspeli da otkriju nekoliko setova kartica sa informacijama o bazama u Nemačkoj, Holandiji i Turskoj.

Jedan set od 70 kartica nazivan „Stadi!“ (Učenje!) otkrio je tačnu lokaciju i tačan broj bojevih i nebojevih projektila u vazduhoplovnoj bazi „Volkel“ u Holandiji, koju vlasti te zemlje smatraju tajnom.

KOMENTARI2 komentara

  1. miliorad5 says:

    ccc,sasvim moguće,mearihuana razar više centre percepcije i razmišljanja,a ostale droge razaraju SVE ,sasvim moguće kad pogledam ovu generaciju naduvanih klinaca 2000 godište SVE mi je JASNO:)

  2. Strsljen says:

    Dobro da neko ne pritisne aktivaciju neku da se popalimo ...koliki su tupsoni. Kakvi idioti...pa sad im rusi krivi i opet sankcije. Jeli?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *