ИСПЛИВАЛИ НОВИ ДОКУМЕНТИ ЕУ: Почиње присмотра порука, фотографија и кретања људи на интернету

ИСПЛИВАЛИ НОВИ ДОКУМЕНТИ ЕУ: Почиње присмотра порука, фотографија и кретања људи на интернету

16 септембра 2023

Документ Савета Европске уније који је процурио показује да законодавна рука блока жели да спроведе масовни надзор свих приватних порука и уведе обавезну проверу старости на интернету што укључује регистрацију корисника уз лична документа, почевши од 28. септембра.

То значи да шпанско председништво намерава брзо да уведе спорни предложени закон, који критичари понекад називају „контрола ћаскања“. Већ у четвртак ће се састати амбасадори земаља чланица како би обезбедили већину потребну за усвајање нацрта.Немачки посланик у Европском парламенту Патрик Брејер, који је један од гласних критичара закона и такође има улогу да преговара о њему у парламенту, реаговао је на вест упозоравајући да предлог не пружа ништа осим „димне завесе“ када се бави овим питањем. енд-то-енд енкрипције.

Упркос „услугама на речима“ које се плаћају за шифровање, Брејер верује да би будући закон могао да значи крај безбедног шифровања, а самим тим и приватне комуникације, поред онога што он назива „неефикасним блокирањем мреже и цензуром претраживача“.

Оно што закон не укључује, а оно што он предлаже да би био прави начин да се реши проблем, јесте да органи за спровођење закона боље раде свој посао пријављивањем таквог материјала, као и успостављање стандарда који се примењују широм ЕУ који би се бавили превенцијом. , подршком и саветовањем жртава, и „ефикасне кривичне истраге“.

Што се тиче провере старости, која би постала обавезна за комуникационе услуге, овај европосланик то види као још један начин да се укине анонимна комуникација.

„Држава надзора у кинеском стилу“ је збир како Брејер види ефекте надолазећег закона, у чијој сржи ће бити оно што он назива „нападом Великог брата на наше мобилне телефоне, приватне поруке и фотографије уз помоћ алгоритма.”

„Kонтрола ћаскања је као да се пошта отвара и скенирају се сва писма. Чак и најинтимније обнажене фотографије и сексуални разговори могу изненада завршити код особља компаније или полиције“, рекао је европски посланик у саопштењу за јавност, закључујући: „Сви зависимо од безбедности и поверљивости приватне комуникације: људи у невољи, жртве злостављања, деце, привреде, али и државних органа.”

(НултаТачка)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Spejs kingdom says:

    ...a kritikovali su Kinu 🤣. Pa gde je sada EUropska demokratija u odnosu na kineski totalitarizam ??? Povukla se pod pritiskom STRAHA OD GLADNOG NARODA i postala EUropska diktatura ??? Daa,daaa...bicete gladni EUropska stoko

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u