ИСПЛИВАЛИ ПОВЕРЉИВИ МЕЈЛОВИ ГРАБАР-КИТАРОВИЋ: „Мате мој, да ли смо требали то да урадимо?“

ISPLIVALI POVERLJIVI MEJLOVI GRABAR-KITAROVIĆ: „Mate moj, da li smo trebali to da uradimo?“

20 avgusta 2019

Isplivali poverljivi mejlovi koje je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović pisala svom tadašnjem savetniku Matu Radeljiću, a koje je objavio hrvatski nedeljnik „Nacional“.

Između ostalog, ona je Radeljiću prosleđivala svoju komunikaciju sa tadašnjim predsednikom Hrvatskog helsinškog odbora Ivanom Zvonimirom Čičkom, kog je zamolila za pomoć na reakcije oko njene izjave „Za dom spremni“.Prema pisanju ovog magazina, ona mu se obraćala sa „Zvonkec moj“, te tražila da on kao šef nevladine organizacije piše jevrejskim organizacijama organizacijama u njenu obranu.

Dalje, navodi nedeljnik, Radeljića je pitala:

– Joj, Mate, da li je to trebalo da učinimo – nakon što je uklonila Titovu bistu s Pantovčaka.

Takođe se dodaje da ljudi bliski Miroslavu Škoru nameravaju da oko 200 razmenjenih mejlova Kolinde Grabar Kitarović i Mata Radeljića koriste kao jedan od glavnih aduta u predsedničkoj kampanji.

S druge strane, izvor blizak Radeljiću tvrdi kako je on poručio da nijedan deo njegove komunikacije s predsednicom neće biti objavljen.

GRABAR KITAROVIĆ: TITO JE BIO DIKTATOR

Bista Josipa Broza Tita koja je krasila predsedničku palatu, uklonjena je s Pantovčaka pre četiri godine i predana na korišćenje Muzejima Hrvatskog zagorja.

Na pitanje o uklanjanju Titove biste, hrvatska predsednica je svojevremeno rekla da je Tito bio diktator, pisali su tada hrvatski mediji.RADELJIĆ NEGIRA DA JE OBJAVIO PREPISKU SA KITAROVIĆ

Mate Radeljić, bivši savetnik za unutrašnju politiku hrvatske predsednice, negirao je danas da je „pustio u javnost“ prepisku koju je imao sa Kolindom Grabar Kitarović, tokom četiri godine provedene na Pantovčaku.

„Nisam ništa pustio u javnost, ona očito glumi žrtvu“, rekao je Radeljić za RTL.

Za danas objavljeni tekst u hrvatskom nedeljniku Nacional, Radeljić kaže da veruje da je podmetnut iz kabineta Grabar Kitarović.

„Bez obzira na način na koji me je Kolinda Grabar Kitarović razrešila dužnosti, zloupotrebljavajući tajnu službu, nikad neću javno objaviti bilo kakvu moju komunikaciju s njom, a pogotovo ne planiram pisati knjigu o njoj“, rekao je Radeljić.

Na taj način on je komentarisao navodne mejlove koje je razmenjivao s predsednicom, a čiji sadržaj je danas objavio nedeljnik Nacional.

Radeljić tvrdi da su mejlovi objavljeni u Nacionalu neistiniti i smatra da je reč o „podmetanju u režiji Kabineta Grabar Kitarović“.

Radeljić za RTL kaže da je cilj da se ona prikaže kao žrtva „osvetoljubivog savetnika“.

„Od prestanka obavljanja dužnosti savetnika Predsednice Republike do danas, nijedan oblik službene ni privatne komunikacije između mene i predsednice nije s moje strane javno objavljen niti će ikada biti objavljen. Samim tim ni danas objavljeni navodni sadržaj privatnih mejlova između predsednice i mene nije istinit”, naveo je Radeljić.

Kabinet predsednice Grabar Kitarović nije komentarisao objavljene mejlove u nedeljniku Nacional, a nije se oglasio ni kandidat za predsednika Hrvatske na predstojećim izborima, pevač Miroslav Škoro.

KOMENTARI8 komentara

 1. Dragana93 says:

  Jel se pojavio neki mejl um kome kaže da će da ode i klekne zamoli za oproštaj i oda počast nad milion poklanih Srba u hrvatskoj od 1941 do danas?

  • Ivana says:

   Od 1918 godine a i pre pokatoličavanje traje od prvog dana čim su rvati postali katolibani.

 2. Miroslav says:

  Niko vas nije terao da budete ustaše i nacisti.

 3. Filip KG says:

  Svašta, pa i nije neka vest! Zovite me kad se pojavi neki kućni video sa njom.

  • persida says:

   Ne bi bilo lose videti jer kako se nosi sa Mandingom.

   • Ivana says:

    Smanji malo gledanje pornića, spržiće ti mozak!

 4. Simeon says:

  hrvati treba tita da slave i kanonizuju a ne stepinca, apsurdno je sto su uklonili bistu

  • Simeon says:

   kolindica misli da treba i ona da pokrene imejl aferu pa da bude ko hilari.😂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *