ИСПЛИВАО ШОК ВИДЕО: Американци пре тврдили да је касетна муниција ратни злочин (ВИДЕО)

ИСПЛИВАО ШОК ВИДЕО: Американци пре тврдили да је касетна муниција ратни злочин (ВИДЕО)

10 јула 2023

Вашингтон је донео одлуку о слању касетне муниције Кијеву, а то је чак проузроковало и тензије у самој НАТО алијанси, обзиром да је неколико земаља из Европе иступило против ове одлуке САД-а.

Велика Британија, Канада, Словачка, Немачка, Шпанија, Аустрија, те многе друге земље попут Камбоџе и других, јавно су критиковали одлуку и кршење конвенције о забрани касетне муниције.Један од британских парламентараца је чак позвао Бајденову администрацију да “опет размотри” одлуку.

Међутим, оно што је посебно интересантно је то што је та иста Америка до пре годину и кусур дана називала коришћење касетне муниције у борбеним дејствима, ни мање, ни више, него “ратним злочином”.

Џенифер Џен Псаки, портпарол Стејт департмента, одговарајући на конференцији за медије, током фебруара 2022., о појављивању информација да је Русија можда користила или планира да користи ову врсту муниције, она каже да то треба проверити, али да би то сигурно био “ратни злочин”.

Двоструки аршини дефинитивно постају највеће обележје америчке политике.

Ствар постаје још невероватнија, ако се подсетимо да су Американци и НАТО алијанса користили касетну муницију и на Космету 1999. године, али и раније у Ираку током операције “Пустињска олуја”, те на многим другим фронтовима.

Погледајте снимак портпарола Стејт Департмента из 2022. године:

(Правда)

KOMENTARI4 коментара

  1. Miroslav says:

    Американци да почну бацати атомске, Путин ништа не би урадио јер је он исто као Зеленски Јевреј.

    • Velika Metla says:

      Ајдеееее...., ти му био кум приликом рођења и крштења , а ? Глупо ти је испало ово. Нађи нешто уверљивије. Или се надаш да ће ти се веровати по систему, " јесте.., мајке ми"? Сви ви који нешто тврдите немате ниједан једини доказ за ваше тврдње, не само у овом случају него и иначе. Ни један једини.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u