ИСПЛИВАО ШОК ВИДЕО: Американци пре тврдили да је касетна муниција ратни злочин (ВИДЕО)

ISPLIVAO ŠOK VIDEO: Amerikanci pre tvrdili da je kasetna municija ratni zločin (VIDEO)

10 jula 2023

Vašington je doneo odluku o slanju kasetne municije Kijevu, a to je čak prouzrokovalo i tenzije u samoj NATO alijansi, obzirom da je nekoliko zemalja iz Evrope istupilo protiv ove odluke SAD-a.

Velika Britanija, Kanada, Slovačka, Nemačka, Španija, Austrija, te mnoge druge zemlje poput Kambodže i drugih, javno su kritikovali odluku i kršenje konvencije o zabrani kasetne municije.Jedan od britanskih parlamentaraca je čak pozvao Bajdenovu administraciju da “opet razmotri” odluku.

Međutim, ono što je posebno interesantno je to što je ta ista Amerika do pre godinu i kusur dana nazivala korišćenje kasetne municije u borbenim dejstvima, ni manje, ni više, nego “ratnim zločinom”.

Dženifer Džen Psaki, portparol Stejt departmenta, odgovarajući na konferenciji za medije, tokom februara 2022., o pojavljivanju informacija da je Rusija možda koristila ili planira da koristi ovu vrstu municije, ona kaže da to treba proveriti, ali da bi to sigurno bio “ratni zločin”.

Dvostruki aršini definitivno postaju najveće obeležje američke politike.

Stvar postaje još neverovatnija, ako se podsetimo da su Amerikanci i NATO alijansa koristili kasetnu municiju i na Kosmetu 1999. godine, ali i ranije u Iraku tokom operacije “Pustinjska oluja”, te na mnogim drugim frontovima.

Pogledajte snimak portparola Stejt Departmenta iz 2022. godine:

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. Miroslav says:

  Amerikanci da počnu bacati atomske, Putin ništa ne bi uradio jer je on isto kao Zelenski Jevrej.

  • Duca says:

   Ljubi ga persida.

   • EkRostand says:

    Ova Psaki ko da joj je buraz Cukerberg,ista njuška.

  • Velika Metla says:

   Ajdeeeee...., ti mu bio kum prilikom rođenja i krštenja , a ? Glupo ti je ispalo ovo. Nađi nešto uverljivije. Ili se nadaš da će ti se verovati po sistemu, " jeste.., majke mi"? Svi vi koji nešto tvrdite nemate nijedan jedini dokaz za vaše tvrdnje, ne samo u ovom slučaju nego i inače. Ni jedan jedini.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *