ИСПОВЕСТ АМЕРИЧКИХ ПИЛОТА уплашила ПЕНТАГОН и НАТО! (ВИДЕО)

ISPOVEST AMERIČKIH PILOTA uplašila PENTAGON i NATO! (VIDEO)

17 decembra 2017

Američki vojni piloti – čak i oni kojim upravljaju modernim F-22 Raptor – počeli su da se žale da nisu u stanju da blagovremeno otkrivaju i prate ruske lovce Su-30 i Su-35 u Siriji.

Jedan od komandira eskadrile u avio-bazi Al-Dafra u Ujedinjenim Emiratima rekao je Aviation Week – koji mu iz razumljivih razloga nije otkrio identitet – da je za američke pilote uvek iznenađenje kada se pored njihovih aviona u vazdušnom prostoru Sirije pojave ruski lovci.

Objasnio je da se takva „iznenađenja“ događaju zato što F-22 ne raspolažu kompletima senzora za otkrivanje i identifikaciju tuđih aviona u noćnim uslovima.

Isti komandir se pritom požalio:

„Pokušavamo da sa ruskim pilotima uspostavimo vezu preko specijalnih kanala, ali oni ne odgovaraju“.

Piloti F-22 Raptor imaju još jedan problem: nemaju mogućnost da preko taktičkog sistema Link 16 drže vezu sa komandnim centrom, pa moraju da ga o onome što vide obaveštavaju preko toko-vokija.

Žale se – samo manje – što nemaju u kacige umontirani pokazivač cilja.

Možda je ipak najindikativnije što priznaju: da ono sa čime se suočavaju u vazdušnom prostoru Sirije iziskuje brže donošenje odluka nego što je trenutni standard u američkoj vojnoj avijaciji.

Pentagon i načelnika Komiteta štabova posebno brine – a to i nema ni brzo ni lako rešenje – što je rat u Iraku i Siriji pokazao da skupa stels-oplata najboljih aviona SAD na bliskoistočnom suncu gubi svojstva a da joj ne prija ni tamošnji pesak.

Sve je ovo, nema sumnje, samo deo istine o problemima sa kojima se Amerikanci suočavaju. A što ih iznenađuju i prepadaju Rusi sa svojim Su-30 i Su-35 – to nije nimalo slučajno.

Pogledajte šta ti avioni sve mogu u vazduhu (prvi video).

Pogledajte i kako jedan Su-30 samo što „nosem“ nije ušao u ruski transportni avion (drugi video).

KOMENTARI5 komentara

 1. R.Srpska says:

  kubojska tehnologija...PIH !

  • Zaharije Serak says:

   Ne bi bez "Kaubojske tehnologije " imao prilike da dash ovaj komentar za pocetak.Pih!

   • BLuka says:

    Da ne bi Tesle ne bi ni to imali!

 2. goran says:

  Ne plasite se deco, nece bam Rusi nista. Cuvajte se Natanjahua, Vaseg zajednickog gazde.

  • doktrina soka says:

   Natanjahu je Rosildov lutak,kao i Trapavi. !5 miliona Zidova je pametnije od 1 milion i po Muslimana,medusobno se kolju a ovi pisu papirice sa brojkama,na zalost ,zavadi pa vladaj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *