ИСПОВЕСТ ХРВАТА КОЈУ МОРАТЕ ПРОЧИТАТИ: Србима у Лори су копали очи, молили су да их убијем!

ISPOVEST HRVATA KOJU MORATE PROČITATI: Srbima u Lori su kopali oči, molili su da ih ubijem!

4 avgusta 2016

logor-lora-splitBivši komandant hrvatske Vojne policije u Šibeniku Mario Barišić detaljno je opisao kako su početkom devedesetih u logorima „Lora“ i „Kuline“ na najmonstrouznije načine mučeni srpski vojnici i civili!

Barišić kaže da se nije borio za Hrvatsku nastalu na krvi nedužnih ljudi, staraca i dece i zbog toga je još pre 18 godina prvi put o zločinima govorio u hrvatskom tužilaštvu.

Do danas, međutim, niko od zločinaca koje je on optužio nije pozvan na odgovornost.

Barišić je prvi put pre šest godina u razgovoru za frankfurtske „Vesti“ ispričao jezive detalje o hrvatskim zločinima nad Srbima. Taj intervju je prošao relativno nezapaženo u našoj javnosti, pa je Informer odlučio da uoči još jedne godišnjice zločinačke akcije „Oluja“ ponovi ovo svedočenje.

– Tadašnji zamenik komandanta 72. bojne Vojne policije Tvrtko Pašalić aprila 1992. odveo me je u „Loru“ i pokazao neevidentirane zarobljenike s kojima možemo da radimo šta hoćemo – započeo je Barišić svoju ispovest i nastavio:

– Kad je jedan od čuvara Bloka C Ivica Livaja otvorio teška metalna vrata, ušli smo u mračnu prostoriju, pod je bio sav u krvi i vodi. Tek posle par minuta u uglu sam primetio zarobljene. Jednom su bile iskopane oči, jednom odsečene uši… Kad me je jedan od njih primetio, počeo je da jeca: „Ubij me, spasi me, ubij me, spasi me!“ – prisetio se Barišić i dodao da su podjednake grozote i mučenja preživljavali i Srbi zatočeni u vojnom zatvoru „Kuline“ kod Šibenika:

– Tamo su ih uglavnom mučili puštanjem struje iz induktorskog telefona prikačenog na genitalije. Terali su ih i da seksualno opšte među sobom, silovali su mlade devojke! Sve se to događalo od 23 časa pa nadalje. Tu vojni policajci ništa nisu mogli. Mogli su ta zverstva da prijave meni, a ja sam imao mogućnost da ih prijavim ili višim instancama ili mom direktnom pretpostavljenom, koji je, međutim, sva ta mučenja i predvodio.

Barišić navodi da se nekoliko puta požalio Pašaliću da je to što rade nehumano, ali da se ovaj žestoko brecnuo na njega što brani „četnike i četnikuše“.

– Prestao sam bilo šta da mu govorim kad je jednom prilikom izveo sve pritvorenike i u crnoj uniformi sa crnom kapom sa slovom „U“ poručio: „Ja sam unuk Ante Pavelića!“ – prisetio se Barišić.

Izvor: Informer

KOMENTARI12 komentara

 1. milojko says:

  Nebeski narod se ponovo služi lažima!Borovo selo je dokaz tko je u ratu kopao oči zarobljenicima.

  • Voka says:

   ...opet tvoja povijest kao zločinidba i mitska pričimba...stoko rvacka !

 2. skeptik says:

  Lazljiva stoko , zna se ko je takve stvari radio u citavoj svojoj istoriji, grozili su vas se i vasi saveznici za vreme ratova. Sve je laz i Jasenovac i jame i jedini logor za decu u vreme rata.Mitraljirali ste kolone izbeglica na traktorima heroji hrvatski, vecito na slabijeg i nejac.Dok vam ameri nisu pomogli sedeli ste u kucicama u Zadru, Sisku i kojekude kao misevi. A ovo sto pisu o Lori su hrvati posteni pricali.Ceo ste rat okrenuli tumbe, uzroke i posledice, zrtve i zlikovce.Sve izmislili i samo papagajski popnavljate, dace bog da vam sve dugove vratimo jednog dana.

 3. milojko says:

  Sa švabama se borili kod Staljingrada.Šibali se sa braćom Rusima, kod hale "crveni oktobar".Poštedio nas Staljin i stvorio internacionalnu brigadu.Na Sutjesci branili Tita, do posljednjeg borca.Jasenovac neka eksperti istraže, jame su punili sa djecom četnici.Zadar je bio bežigrad, dok za Sisak to nebih rekao.Dugove treba vratiti inače ćeš bankrotirat, a mi ih još nismo naplatili, kao ni šiptari i balije.

  • Svetislav says:

   Ako ćemo o dugovima, onda samo pročitaj ovaj slučaj pa ćeš videti ko kome treba da naplaćuje dugove! I vas i išljamce i šiptare su spasavali i kralj i tito, pa se molite da se ovaj put pojavi neko sličan njima da vas spasava!

   • Za Srbiju says:

    Hrvati su ČISTO ZLO. Sile Mraka. A papa je izaslanik Lucifera na zemlji. Oni ne razlikuju dobro i zlo.

 4. Svetislav says:

  Samo dodatak ovom policajcu Barišiću kome je proradila "svest" i ako je stvarno mislio drugačije od ovih "katoličkih vlaja" koji su mučili Srbe je možda razlog da je verovatno sa Hvara jer ih im tamo, a ne "novopokatoličeni" iza Velebita!

 5. Rudi says:

  Hrvati su s toka nevidjena, bolest koju treba iskoreniti!

  • milojko says:

   Za tu bolest nema leka!Srbi su ostali bez imuniteta, i ta bolest ima da ih pokosi.Nakon epidemije, ostat će ih toliko da svi skupa stanu pod jednu krušku.

  • G.D says:

   HAHA kad zavrsimo posao iz JASENOVCA sa vama necete stati ni pod krusku! Sjeme cemo vam zatrt ovaj puta i izbrisat svaki trag da su u smrdiji zivjela pseta ciganska! Hahaha! ZA DOM SPREMNI!

 6. Zdravko Gligic says:

  https://www.youtube.com/watch?v=ugI8KrLghtg

 7. G.D says:

  haha Jasenovac je bio jedna dobra lekcija za vas smrdijance! Malo smo vas tamo poklali,jos vas je ostalo pseta ciganska! Dovrsit cemo nas posao iz Jasenovca ovaj puta! ZA DOM SPREMNI! Hahaha

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *