ISPOVEST IVICE DAČIĆA: Nisu me obavestili da je Miša Banana kriminalac

ISPOVEST IVICE DAČIĆA: Nisu me obavestili da je Miša Banana kriminalac

4 децембра 2013

422269060529f4b8097230152212662_368x494Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u velikoj ispovesti za Nedeljnik da je bio porodični prijatelj s Mišom Radulovićem Bananom, ali da ga bezbednosne službe nisu obavestile da se radi o kriminalcu.

„Da li je moguće da čovek, ako je istina ono što se piše za njega, da je bio toliko bezobrazan i u stanju da čak pokvari dobre porodične odnose sa mnom, s mojom decom, taštom“, rekao je Dačić upitan šta bi danas rekao Raduloviću kada bi bi ga video ili uhapsio.

„Kad sam ga sreo poslednji put, a to je bilo na nekoj proslavi teniskog saveza, bilo je stotinak ljudi tu, ništa mu nisam rekao. On mi je rekao – to je sve neistina, nije tačno. I nikad ga više nisam video. Ali, hoću da kažem da i ako je to sve tačno za njega, postoje bezbednosne strukture, kontraobaveštajne službe koje štite premijera, a ne da ih puštaju da uđu u bilo kakav kontakt koji može da nanese štetu državi. To je bila moja osnovna zamerka – zašto me neko nije tada informisao o tome, a ništa nisam uradio tajno“, dodao je Dačić.

On je objasnio zašto nije jače zaštitio vrh policije, uključujući i direktora Milorada Veljovića od napada tabloida.

„Znate šta – nisam primetio da neko mene štiti. Danas kad neko kaže – svi mi imamo porodicu… A šta, ja nemam. Jel da? Moja deca nisu plakala kad čitaju u medijima da sam kriminalac, te sa Šarićem, te sa Bananom, te s ovim, te s onim. Gde su tada bili svi ti? Znate, kad dođu do vas, nemojte tek tad da se setite toga. Ja, naravno, ne želim da učestvujem u toj „farmi“. Ali to je, nažalost, slika i prilika Srbije u kojoj danas živimo“, ukazao je Dačić.

Komentarišući proces protiv Miroslava Miškovića, premijer je za Nedeljnik nagalsio da je za njega najvažnije da se poštuje zakon.

„Važno je da u vladi nije bilo nikakvih političkih dogovora da li će neko da se hapsi ili neće. Ni u jednom slučaju, a Vučić to zna, nisam se bunio ili protivio ako treba da bude hapšen neko iz SPS ili drugih političkih stranaka. To me ne interesuje. Interesuje me da li je sve u skladu sa zakonom“, rekao je Dačić i naglasio da ga brine samo jedna stvar – kako to da su baš iz prošle vlade ostali samo ti procesi protiv funkcionera SPS.

„Zašto su samo ti procesi rađeni? Da bi se postepeno vršio pritisak na nas“, naveo je lider socijalista.

Na opasku kako je borba protiv korupcije postala samo Vučićeva kad je on ministar policije, Dačić je rekao da je tu tu je reč o sistemskoj postavci koja je nastala u vreme šefa kabineta bivšeg predsednika Srbije Mikija Rakića.

Upitan da li su možda na udaru kadrovi iz SPS zato što je taj sistem nastao u vreme Mikija Rakića, premijer je ocenio da je to bio jedan uhodani način funkcionisanja tih struktura u smislu da uvek treba imati nekoga u fioci.

Na pitanje Nedeljnika u čijoj je on fioci, Dačić je istakao: „O meni se toliko pričalo i pisalo da ne znam šta bi još toliko loše moglo da mi prišiju“.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u