Ispovest jajare

Ispovest jajare

14 maja 2013

boristhPiše: Boris Knežević

Ničim neizazvan, ali svakako nezaboravljen, posebno od porodica koje je zavio u crno, iz svojevrsne medijske ilegale pre nekoliko dana ispilio je neosuđeni ratni zločinac Naser Orić.

Otkud sad pa on, zapitaće se mnogi, i o čemu je jedan takav opskurni lik mogao uopšte da govori a da zavređuje bilo kakvu pažnju?

Čime li je to Orić ponovo zaslužio popularnost ako već nije dovoljno zanimljiv nadležnim pravosudnim organima u BiH, koji ga, ruku na srce, nikad i ni za šta ozbiljno nisu ni teretili? Tu namerno previđam benigne optužbe da je svojevremeno, nakon što je junački nagulio iz Srebrenice, hleb zarađivao reketirajući ćevabdžije i piljare po Tuzli.

Povod zbog kojeg je Naser Orić ponovo postao „zvezda na pet minuta“ i glavna tema ushićenih rasprava „bh. patriota“ na ovdašnjim portalima jeste njegova ispovest o zatvorskim danima u Ševeningenu, koju je „ekskluzivno“ dao za jedan provincijski medij iz Federacije BiH. U ovoj „potresnoj“ i nadasve „poučnoj“ priči „neustrašivog komandanta Srebrenice“, Orić se, između ostalog, pohvalio kako je, navodno, delio ćuške srpskim pritvorenicima u Hagu.

Svi su se, veli Naser, njemu klanjali, slušali ga, posluživali i bežali u mišju rupu ako bi kojim slučajem podigao glas. Jedan mu je Srbin peglao košulje, drugi je bio zadužen za donji veš, dok je treći, onaj koji je u njegovom prisustvu ružno govorio o Alahovom poslaniku, nakon Naserovog „prekog pogleda“ dobrovoljno otišao u trodnevni kućni pritvor.

Bezbeli da je bilo baš ovako kako Naser kaže! Kako sumnjati u reči čoveka koji je pune tri godine junački maltretirao i ubijao ne samo srpske starce, žene i decu u selima u koja je upadao iz zaštićene zone Ujedinjenih nacija, a zatim se junački povlačio u istu, već koji je isto tako herojski zlostavljao i svoje sunarodnike u Srebrenici, o čemu u poslednje vreme sve otvorenije govore brojni Bošnjaci.

O Orićevom „hrabrom srcu“ ponajbolje, svakako, svedoči njegovo „taktičko“ povlačenje iz Srebrenice čim je uvideo da će srpska vojska zauzeti grad iz kojeg je kretao u svoje krvave pohode. Naravno da je čista slučajnost to što se ovaj moderni bošnjački Robin Hud nije preterano obazirao šta će se dogoditi onima koji su posle njega ostali u Srebrenici i za čije se interese, navodno, borio.

Čak i među notornim kriminalcima postoji jedan hvale vredan moralni kod koji nalaže prezir prema ubicama i zlostavljačima nejači.

Ovakve jajare izazivaju gađenje čak i kod najsurovijih ljudskih priroda. Još su više prezira vredne jajare koje lažu.

(Pressrs.ba)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *