ИСПОВЕСТ – ЈОВО СУБАШИЋ: ДАНИЈЕЛ МИ ЈЕ РЕКАО „Тата, нисам знао да ће…“

ISPOVEST – JOVO SUBAŠIĆ: DANIJEL MI JE REKAO „Tata, nisam znao da će…“

24 jula 2018

Jovo Subašić, otac svetskog vicešampiona, golmana Hrvatske Danijela Subašića, u ekskluzivnom razgovoru za Kurir kaže da se i danas, nedelju dana od završenog Mundijala u Rusiji, nije smirila euforija zbog uspeha reprezentacije Hrvatske.Ipak, od članova familije Subašić, raseljene po celom svetu, nisu došle čestitke za dobre partije sina Danijela. Subašići su poreklom Srbi iz Raštevića pored Benkovca, žive skromno u selu Zagrad, gde su se pre dve godine preselili iz Zadra. Jovo je penzionisani pekar, majka Boja domaćica, a njihov sin je heroj Hrvatske.

– Nisu zvali, slabo, ništa… Ko će ga njima znati zašto je to tako. Verovatno zato što igra za Hrvatsku – priča Jovo Subašić o razlozima što od rodbine nisu stigle čestitke.

Kada je vama bilo najteže dok ste gledali Danijela u Rusiji?
– Protiv Danske! Bila je prva nokaut utakmica, ili ideš dalje ili se vraćaš kući. Ali kada su došli penali, znao sam da će biti dobro.

Kako ste znali?
– Prošle sezone u Monaku nije odbranio nijedan penal, a pre toga ih je skinuo 17. Moralo je da krene baš u Rusiji.

Da li vam je sin rekao koja je bila tajna odbranjenih jedanaesteraca?
– Sve dolazi od mirnoće. Otišao je u Rusiju potpuno miran i siguran u sebe i ekipu.

Gde ste vi gledali utakmice?
– U svojoj kući! Sami, ja i televizor! Žena ne gleda Danijela, ona izađe iz kuće kad počne utakmica.

Zašto?
– Nervozna je pa ode iz sobe u kojoj je televizor. Poslednji put ga gledala kada je kao omladinac branio za Zadar protiv Hajduka, pa ga udariše tada i iznesoše sa terena. Od tada niti ide na stadion, niti sedi sa mnom pored ekrana.

Kako se slavilo u komšiluku?
– Eh, kako… Ovo država nije još videla. I danas se slavi kod nas, dođu komšije, popijemo pivo ili nazdravimo vinom. Malo je reći da smo svi srećni.

Znate da su se u Srbiji mnogi pokajali što su navijali za Hrvatsku kada su videli da igrači slave s Tompsonom u Zagrebu?
– I ovde pišu svašta o njemu, da je fašista, ovakav, onakav, šta ti ja znam. Danijel mi rekao da nije znao da će Tompson biti s njima u autobusu.

Kako se vama čini taj potez igrača?
– Ma koga briga šta ja mislim…

NEĆE SE DANIJEL NALJUTITI ŠTO SAM PRIČAO ZA MEDIJ IZ SRBIJE

Da li će se Danijel naljutiti na vas što ste pričali za srpski list?
– Neće! Danijel je tih i povučen čovek, ne ume da se naljuti, niti voli da se svađa. Nadam se da ćete i vi sve preneti onako kako smo pričali – zaključio je Jovo Subašić.

DANIJEL – HRVAT KOJI SE KRSTI KAO PRAVOSLAVAC

Danijel Subašić je došao u centar pažnje kada otac njegove sadašnje žene nije želeo da im da blagoslov za venčanje, jer je Danijel Srbin. Čak je i prebio ćerku i pretio joj da će je zaklati. Danijel je tada je prvi put izjavio da je postao Hrvat i katolik, a kasnije je viša puta to ponavljao. Pred penale u Rusiji krstio se kao pravoslavac.

(Kurir)

KOMENTARI16 komentara

 1. Velika Metla says:

  Nezavisno od ovoga slučaja,nijedan častan i iole normalan Srbin NIKADA ne bi igrao za bilo koju ekipu iz "regiona"! NIJEDAN koji ima i trunku dostojanstva! Niti ih trenirao! E sad,što je nekima važniji lonac iz kojeg kusaju je druga priča! Zato što je lonac bio važniji od dostojanstva i imamo ove "instant narode"okolo nas! Gde nas je to dovelo...........,vidimo! Valjda vidimo?

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Ružni luka modrić i lepi dalić na proslavu hrvatskog poraza u finalu SP 2018. naručuju tompsona pa retkim preostalim Srbima tamo preostaje jedino da plešu kako oni sviraju.

 2. Kulak says:

  E, naš brate Jovo ista ti je sudbina kao i svim drugim Srbima u tzv. NDH. Pričaš za javnost jedno, a u sebi znaš i ko si i što si i moliš Boga da jednog dana dođe SLOBODA pa da možeš jasno, glasno i ponosno reći da si Srbin.

  • Turbo hrvat u Švabiji says:

   Upravo tako, i ja sam donedavno živeo tamo i šta može mali čovek u nacističkoj "državi" kakva je KROmanjonija, koju podržava isti takav nacistički Zapad a tvoja ljudska prava se poštuju samo na TV ? Ja doduše nikada nisam krio šta sam,na popisima sam se izjašnjavo kao Srbin,cela familija, a deo Srba su se uplašili kako će i šta će ako se izjasne ko Srbi sa poslovima,imovinom...tako i ovi Subašići. Problem je sad u tome što je Danijel oženio hrvaticu i ona od rositelja neće ići nigde, eventualno ako on dobije poziv u neki evropski tim pa odu,ali i to može samo privremeno. Jovo je star, nema šta da se vraća u Srbiju ili R.Srpsku ako nije dok je bio mlađi. Sreća je da hrvacka propada i da ona neće još dugo potrajati, hrvati su pred izumiranjem a država pred bankrotom i propasti.

   • Portopranco says:

    Ovo što priča naš Srbin Jovo Subašić ogledni je primer kako oprezno i u rukavicama govore retki preostali Srbi u rvackoj.Njegov sin Danijel Subašić,donedavno Srbin i pravoslavac nakon što je stupio u vezu sa kćerkom kroatizovanog Talijana Ante Bozze,počeo se izjašnjavati kao hrvat i katolik jer se u fašistoidnoj rvackoj drugačije ne može preživljavati.Šovinističkom režimu u Zagrebu bitno je etničko čišćenje,na ovaj ili onaj način.

    • PASTOR AETERNUS says:

     Talijan Bozza i Srbin Subašić takmiče se koji će da bude veći Hrvat pa još u Dalmaciji ? Da li vi ljudi sebe čujete kad ovo izgovarate ? Ma je li to moguće ? - urlao bi Mladen Delić Jeste...baš to se lepo zove KROATOCENTRIZAM ! - svi u Hrvatskoj su "politički" Hrvati a etnički možeš da se svrstaš čak i u nacionalne manjine. Pošto je od ukidanja kmetstva 1848. i lutanja u ilirskom preporodu preko štrosmajerovog jugoslavenstva deo Trojednog Kraljevstva Hrvatske, Slavonije i Dalmacije a to je ime Hrvatska "USISAO" je ove 2 celine Trojednice tako da je danas i po grbu Istra, Dubrovnik, Kvarner, Baranja deo "tisućljetnog kraljevstva. Bulažnjenja o nekakvom hrvatsko-bosanskom kralju Tvrtku (pogledajte titule mađžarskih kraljeva, austrijskih careva pa i bosanskih vladara...!). Odakle ljute ustaše iz Hercegovine. Ajd im recite da je to od Kosače: vojvoda Svetog Save !!!nem. Vojvoda = Hercog pa su to i Turci uzeli kao herceg sandžak. A sad pevaju Zovi samo zovi.....Srem, Banat i Bačka (da li će da budu deo Beogradskog pašaluka ili samostalna i suverena država sa specijalnim vezama sa Trojednim Kraljevstvom ??...naravoučenije: kroatocentrizam nema nikakve veze sa srbijanizacijom Srbijanaca ali je direkto povezano sa crnogorčenjem Crnogoraca. Tu i ćoravi daltonista vidi da se ne radi o Crnoj Gori već o Crvenoj Hrvatskoj ! Adio ciaos!

   • Mate says:

    Sve upućuje na to da ćeš se ti ponovo vratiti u kromanjoniju?Tamo ti je mesto u kromanjoniji!Ćekaj ti da Hrvati izumru, načekat ćeš se.Samo da te podsetim tko je dugi u fudbalu na svetu, i to ne bilo gde, već u bratskoj Rusiji.

  • Istina booli says:

   Joj koji pokvaren narod kulače moj, govorim o tebi, da ne bi bilo zabuna....Ko stare babe meljete, meljete.Nije muški nacionalisto.I nemoj mi o ustašama, nisam hrvat

   • Kulak says:

    Šta sad meljemo,meljemo? Mleli ste i vi 70 godina protiv Jugoslavije dok je niste samleli.Iako vam je u njoj bilo 10 puta bolje nego Srbima.Sad su rvati dobili svoju nacionalnu državu,etnički skoro očišćenu,ali iz nje se iseljavaju i polako ali sigurno izumiru.Možda život pokaže da etnički očišćena nacionalna država i nije neki veliki ulov.A što se tiče ovog našeg Jove iz Ravnih Kotara ja ga potpuno shvatam.Meri apotekarskom vagom svaku reč kao i svaki Srbin koji živi tamo.

    • Velika Metla says:

     Kulak,kad se država dobije na način kao što su usRaše dobile njihovu katarza mora da usledi! Kako su radili tako će i da dobiju!

    • Istina booli says:

     Slovencima pa i Hrvatima je bilo i onda i je sad bolje, jer imamo nešta šta neki nemAju, RADNE NAVIKE

 3. Beli Orao says:

  Šta ćeš i on bi volimo da je drugačije , što neko reče " ja sam sasvijem drugačiji ali nemam mogućnosti da budem"!!!

 4. lex crimen says:

  eto jednog obrasca kako se postaje od Srbina hrvat.

  • Istina booli says:

   Pa normalan čovek bi se pitao zašto je to tako ali si srbski nacionalista, pa se nečeš

 5. deda mraz says:

  Ovo je ispovest jednog malog nemocnog coveka kojega komunisti od 1941 god. ostavljaju na milost i nemilost ustasama do dana danasnjega i uopste ne reaguju na ustasko divljanje od 1941 pa do dana danasnjega i sve su priznali i uradili da ustase mogu nekaznjeno da divljaju pa im je Milosevic i kompanija priznali ustasku drzavu a ovaj sto je sad predsednik tad je bio ministar i kako tad tako i sad suti ko mulac da se slucajno ne bi zamerio ustasama a ovaj pedercina tomson nije ni bitan ni on ni njegove pesme medjutim bitno je sto njihov izbornik iz ustaskog Livna trazi da se peva o klanju Srba i kerempuh klempavi ruzni modric.Svi oni treba Milosevicu i njegovim generalima da dignu dpomenik jer im je on dao njihovu lepu neovislu ustasku drzavu.

  • Velika Metla says:

   deda mraz,nije im on dao državu nego vatikan,ali je Milošević uradio sa priznanjem te nakaze od države kao da im je on i dao! NIKO i NIKADA nije smeo da prizna tu nakazu od genocidne države pre nego se reši pitanje srbskog naroda! Eto kako se rešilo kad je priznata ta nakaza!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *