ИСПОВЕСТ МОНСТРУМА КАКВУ ДО САДА НИСТЕ ПРОЧИТАЛИ: Кладили смо се ко ће заклати више Срба, већ послије неколико сати заклао сам 1.100 људи!

ИСПОВЕСТ МОНСТРУМА КАКВУ ДО САДА НИСТЕ ПРОЧИТАЛИ: Кладили смо се ко ће заклати више Срба, већ послије неколико сати заклао сам 1.100 људи!

11 новембра 2014

jasenovac_660x330

Командант логора Јасеновац Ивица Матковић наредио је јануара 1943. логорашу др Недељку Зецу да прегледа Жилу Фрковића, једног од најкрволочнијих кољача Јасеновца.

„Кад сам ушао у собу“, прича др Зец, „Жиле је сједио раздрљен, разбарушене косе, са закрвављеним очима и пијаним изразом лица.

„На столу је била напола испијена боца ракије и неколико чашица у нереду. ‘А, дошао си, докторе. Сједи ту на столицу, и ако хоћеш послужи се ракијом’, рекао је.

„У соби смо остали сами. Жиле ме испочетка одмјеравао са свих страна, жмиркавим, пркосним и у исто доба несигурним погледом. А затим је изненада скочио с фотеље, подупро се рукама о сто, и унезвијерено упро поглед у мене. ‘Знаш ли ти, докторе, да те сада могу преклати као бравче и да никоме за то нећу одговарати?’ ‘Знам’, одговорих му кратко.

Прочитајте још:

ИСПОВЕСТ МИЛОША БОЖИЋА: Имао сам 8 година кад су усташе преда мном убили моје четири сестре, од којих је најмлађа имала осам месеци, њу су убили кундаком

ПОТРЕСНА И ИСТИНИТА ПРИЧА: Бог ме је спасио да свијету причам гдје сам била и што сам видјела

Један од првих примера мржње према Србима од стране Хрвата, датира још из средине 18. века

Покољ Срба у глинској цркви крајем јула 1941. године од стране усташа, један је од најмонструознијих злочина

„После извјесног времена некако се смирио, а затим се изненадно зацерекао, одајући неке неартикулисане гласове.

‘Знаш ли ти, докторе, зашто сам те зовнуо вечерас овђе? Разумије се да не знаш. Али, не бој се, нећу те заклати. Мораш ми обећати да ћеш ми помоћи.’

‘Што могнем, учинит ћу’.

Налио је чашу ракије и одмах је искапио, поново је напунио, а мени дотурио боцу и наредио да себи напуним чашу.

‘Елем, докторе, сад смо овђе нас двојица сами. И ако итко ишта од овога што ћемо разговарати сазна, ти знаш што те чека.’

Затим је испрекидано и неуједначено наставио:

‘Више не могу да поднесем ове муке. Не помаже ми ни клање, ни мучење, ни крв, ни јаук, ни жене, ни ракија. Врло добро знаш тко сам ја. Ето ја, Жиле, најкрвавији усташа у Јасеновцу, који је поклао десетине хиљада логораша и највише задовољство доживио у том клању, ето, тај Жиле је сада последња пачавра, због тамо некаквог старог, смрдљивог сељачине Вукашина из Клепаца.’

Поново је застао, испио чашу ракије, па наставио:

‘Ти се сјећаш кад је у коловозу Јуре Маричић послао око 4.000 људи у Градину на клање. Тада смо се Перо Брзица, Зринушић, Шипка и ја опкладили тко ће те ноћи заклати највише логораша. Већ послије једног сата био сам далеко испред по броју закланих. Никад у животу нисам осјетио такво блаженство, и већ послије неколико сати заклао сам 1.100 људи, док су остали једва стигли да закољу по 300-400.

Док сам био у највећем заносу, случајно сам бацио поглед у страну и ту угледао једног постаријег сељака који с неким несхватљивим миром стоји и спокојно гледа како ја кољем и како ми се жртве у највећим мукама претурају. Тај његов поглед некако ме пресјекао: учинило ми се као да сам се из оног највишег заноса наједном скаменио и једно вријеме нисам могао да се макнем. А затим сам отишао до тог сељака и од њега сазнао да је он неки Вукашин (Мандрапа, АМ) из села Клепаца код Чапљине, коме су у кући све поубијали, а њега послали у Јасеновац. Он је све то говорио с неким недокучивим миром, који је мене теже погађао него сва стравична кукњава око нас. Гледајући и слушајући га, у мени се наједном разбуктала жеља да му мир и спокојство разбијем најсвирепијим мучењима и да у његовим мукама, болу и копрцању повратим занос.

Издвојио сам га и ставио на један пањ. Наредио сам му да викне: Живио поглавник Павелић, ако то не каже, да ћу му одсјећи ухо. Вукашин је шутио. Откинуо сам му ухо. Није рекао ни ријечи. Поново сам му рекао да виче: Живио Павелић, или ћу му откинути и друго ухо. Он је и даље шутио: откинуо сам му и друго ухо. Вичи: Живио Павелић, или ћу ти откинути нос. А кад сам му и по четврти пут заповједио да узвикне: Живио Павелић, и запријетио да ћу му ножем извадити срце из груди, он ме погледао, и уперивши поглед некако кроз мене и преко мене у неизвјесност, полако и разговијетно ми је добацио: Ради ти, дијете, свој посао!

Послије свега те његове последње ријечи потпуно су ме избезумиле, скочио сам и ископао му очи, исјекао срце, преклао грло од уха до уха и ногама га сјурио у јаму. Али, тада је и у мени нешто препукло и те ноћи нијесам више могао да кољем. Перо Брзица је побиједио, јер је заклао 1.350 логораша, и ја сам му без ријечи платио опкладу.’

„Послије ове чудовишне исповијести Жиле је наједном умукао, унезвијерено се загледао негђе у даљину и неко вријеме остао као скамењена фигура. Затим су му се почели неправилно трзати мишићи на лицу, очима је сијевао около, стезао шаке и заривао нокте себи у дланове, почео је неправилно да дише.

„Одједном, провалило је из њега неко чудовишно јецање и плач с рикањем. Неочекивано, нагло је устао из фотеље и срушио се на кољена испред мене. У једном маху ухватио је и почео да љуби моју руку. Тек послије првог запрепашћења могао сам кроз његово рикање да разаберем како говори:

‘Докторе, ко бога те молим, помози ми! Ја знам да сам кукавица и не могу сам себи ове муке прекратити једним хицем из револвера. Ни клање, ни мучење, ни најсвирепија злостављања логораша више ми не помажу, не помаже ми више ни исповијест, ни молитва логорског фратра Брекала. Не помаже ни разврат са женама, ни пиће, ни оргијање. Ништа ми више не помаже. А ја сам одређен за лијечнички преглед за комисију. Ти ћеш тамо бити као лијечник и дават ћеш стручне приједлоге. Докторе, преклињем те, пошаљи ме негђе на одмор, у неку бању, да се тамо покушам примирити.’

‘Добро, предложит ћу да те пошаљу у Липик.’

„Послије хистеричног плача Жиле се смирио и придигао, стао преда ме и мрко ми добацио:

‘Сад знаш све. Можеш ићи’!“

СТРАШНИ ПОГЛЕД УМИРУЋЕГ

Кад год у мучењу и клању покушам поново да доживим занос и задовољство, увијек ме изненада простријели Вукашинов поглед и тада малакшем, бацим нож и не могу више да кољем, жалио се Жиле Фрковић. Почео сам много да пијем, али ми то помаже само на тренутак. У пићу, нарочито предвече, често ме изненада тргне глас: ‘Ради ти, дијете, свој посао!’ И, ето сад сам постао последња цркотина и ничим више не могу себи да помогнем.

(Извор: Вечерње новости, приредио Интермагазин)

KOMENTARI67 коментара

 1. ARTILJERAC says:

  Како се историја увек понавља а Срби ће опет захваљујући својим политичарима све опростити нека нам је бог у помоћи. Никада нико није адекватно одговарао за злочине над нама. Браћо и сестре на доњем линку је петиција за расписивање ванредних избора. Ми морамо нешто учинити или нашој деци неће остати ништа од Србије http://www.peticije24.com/108357 Шаљи даље

 2. Nedo says:

  Vucicu naredi da se ovo procesuira! Ovo se ne sme presutati!

  • Nebeska Srbija says:

   Oce al malo sutra da naredi.koga da procesuira,Hrvatsku?!naucna fantastika.

 3. За Србију says:

  Вукашину би боље било да је дигао народ, па ко преживи. Да су побили неколико усташа и спасили неколико својих глава. Само је допринео да монструм још боље коље.

 4. mija says:

  @Za Srbiju Srbi u NDH su vrlo brzo po početku rata shvatili šta ih čeka, pa su po selima prikupili nešto novca, kupili po par pušaka i organizovali seoske straže. Medjutim, uskoro su u ta "pobunjena" srpska sela stigli komunistički aktivisti i uz mnogo samoreklame i obećanja privukli ljude sposobne za rat i odveli ih u partizane. Tako su sela ponovo ostala nebranjena, na izvol'te ustašama. Nisu Srbi dobrovoljno išli na klanje, nego nisu imali ni snage ni čime da se suprotstave. Komunisti imaju ogromnu odgovornost za zločine nad Srbima, ali nažalost ni oni nikad nikom nisu polagali račune.

 5. Zapadnjak says:

  Ti stvarno misliš da si "Za Srbiju" kad tako lupetaš?.Jesi li ti izgubio nekoga u ovom ili prošlom ratu?Jeli ti ikada na rukama izdahnuo momčić od nepunih 18 god.?Nije,jer da je nikada se nebi drznuo da napišeš ovakvu glupost.Ostaje ti da ili žutom bojom farbaš nebo ili da sa ostalim "patriotama"lupetaš koješta na ovim sajtovima.

 6. мила says:

  Zapadnjak-odličan odgovor!

 7. Ankica says:

  Muka mi je. Prevrce mi se utroba od ove ispovesti. Mislila sam da cu da dobijem postraumaski. To su mogli da rade samo najmracniji i najbolesniji umovi. Koje izivljavanje? Pomracenje razuma. Biti Hrvat je stvarno dijagnoza.

 8. Apis says:

  Zapadnjak, malo si grub! Covek je rekao sta on misli a ti pricaj sta mislis ti. Pozeljno je sto vise komentara jer tako vidimo opste raspolozenje po nekim pitanjima.

 9. buchkalo says:

  Lupetate svi na gomili, kakva odbrana Srbije.To se sve desavalo pre 70g i uvek je bilo masovnih ubistava u ime raznoraznih ideala i idiot. U ime boga naroda partije tita pavelica milosevica izetbegovica tudjmana pavelica itd. Sve moj do mojega i nisu oni toliko krivi koliko te jajare i idoti zeljni slave i jrvi koji ih prate. Treba spreciti sada da se pojavi neki novi krvnike koji ce u ime ideala i ko zna kojeg razloga opet napraviti pokolj medju ovcama koje se sad na nacionalnoj mrznji polako peku na raznju ne gledajuci da su oni novi krvnici. Hrvati,Srbi i Bosanci treba da vide siru sliku,da su samo igracke u velikoj igri zavadi i vladaj. Da se ogranice na svoje granice a ne na tudje jer samo tako ce se smiriti ta mrznja i dalji pokolj. Ti koji su zlocine pocinili jedni nad drugima su sad vec proslost i ne postoje ali ne moze se kriviti neko ko nije ucestvovao u tome i posle 60g je samo raspirivanje mrznje medju naslednicima. Treba osuditi i opominjati da se ne ponovi ali ne izazivati novi sukob.

 10. avarski mongoloid says:

  Nikad u životu nisam osjetio takvo blaženstvo, i već poslije nekoliko sati zaklao sam 1.100 ljudi, dok su ostali jedva stigli da zakolju po 300-400 /////////// Licna karta, usraskog avarskog mongoloida....

 11. Splićo says:

  Vukašin iz Klepaca je MITSKA ličnost. Nikada nije postojao, nitko ne zna kada se rodio, tko su mu roditelji, rodbina... apsolutno ništa. Taj dr. Zec ga je izmislio, kao i ostatak priče, a Srbi, navikli na bajke i mitove, svemu vjeruju.

 12. Splićo says:

  @Nedo Tko će što procesuirati? Zar si ti nekakav idiot ili se samo zajebavaš?

 13. borbe says:

  Ti splićo dao ti bog da imaš sudbinu legendarnog Vukašina iz Klepaca. Ne bi ovo pisao ali zaslužio si svinjo poremećena.

 14. Neša says:

  Splićo ili plićo, što se tiče pameti?

 15. Istina celna says:

  Splico, budi spreman, za dom, uskoro dolazimo, po svoje. Namirit ce vam se sa kamatom.

 16. Splićo says:

  @borbe Kakvu je to sudbinu imao "čovjek" koji nikada nije postojao? Ne budi smiješan! :-D

 17. Splićo says:

  @Istina celna Samo vi dođite, uštedit ćete nam put, da ne moramo dolaziti po vas.

 18. Dux says:

  @ Splićo Aha, I Bleiburg je izmišljotina..........ali smo ipak vas gamad zgazili u poprilično velikom broju :) A ako ćeš već pričat susidu dalmatinski, ne brukaj se, pričaj ikavicom! Osim ako i ti nisi od onih srpskih izdajničkih p***ka ka ti ovaj naslici??????!!!!! Ustaše-gamad od nekolicine voljno-pokatoličenih srpskih pedera i š***ka i nekih ''podrezanih'' balija. Jedni drugima sisali k***eve i tako se ohrabrivali pre klanja staraca, žena i dece. Pili krv, psihopate pederaške!! Izmislia čovik priču o vašem klanju, je li?????? A susid, da mi je 2 minuta s tobom u zatvorenoj prostoriji- posla bi te poštom na Pavelićev grob u tegli!!!!

 19. Splićo says:

  @Dux Mitovi, izmišljene priče, ljigava autoviktimizacija, nespremnost za suočavanjem za zločinima koje ste počinili i manjak želje da se distancirate od fašističke ideologije koju uporno njegujete već desetljećima... to su Srbi danas. Jad i bijeda...

 20. Ivan says:

  Splićo ne seri! Dosta mi vas je sa vašim negiranjem ustaških zločina smradu jedan. Činjenica je da ni Srbi nisu u stanju da sagledaju svoje zločine ali vi Hrvati ste prevazišli sve granice, katolički jezuitski smradovi.

 21. Splićo says:

  @Ivan Nosiš katoličko ime, a vrijeđaš katolike... Znači li to da ako smo mi "katolički jezuitski smradovi", da ste vi pravoslavni heretički smradovi?

 22. Goran says:

  Ivan je Srpsko ime majmuncino defektna. Malo se edukuj pre nego sto pocnes da baljezgas. Uostalom raspitaj se kod Jakovine.

 23. Nedo says:

  Splico ne pravi se da ne znas nasto ciljam. Treba da se vi srbi katolici osudite za genocid. Ni danasnji nemci nisu krivi sto s njihovi dedovi radili pa jos otplacuju odstetu i nije im skinuta ljaga koju su dedovi zasluzili. Samo se to jos nece desti posto su na vlasti u Srbiji i dalje deca i unuci komunisticko ustaskih koljaca! I sto vise ne priznas da si srbin po nacionalnosti a hrvat po ubedjenju. I da znate moje bradonje ispod Velebita nisu ustase klale i bacale u jame jer su im se najebali majke ustaske.

 24. Splićo says:

  @Goran Četniče nekulturni, Ivan je hrvatsko ime. Srpska verzija imena je JOVAN i nikako drugačije!!!

 25. Splićo says:

  @Nedo Pišeš nepovezano i bez smisla, valjda te je vrućina udarila u glavu. Ne znam uopće kome se obraćaš. Tko su ti "srbi katolici"???! Zašto bi ti "srbi katolici" trebali biti osuđeni za genocid? Zato što su "srbi" i "katolici"?!? Nijemci su osuđeni 1945. i osuđena je ONA GENERACIJA KOJA JE DOVELA NACISTE NA VLAST. Ne može se tri generacije poslije tužiti nekoga zbog nečega što su počinili nečiji pradjedovi. Džabe ti želja. Što ti ne priznaš da si Vlahoturčin po nacionalnosti, a Srbin po uvjerenju?

  • buba says:

   Priznao si ipak ljigavče eto kakvi ste jesam-nisam-jesam mrš

 26. kulak says:

  Srbi Rade Šerbedžija i Emir Kusturica trebaju snimiti film o Jasenovcu,Jadovnu,Gudovcu,Prkosu,Čelebiću i drugim stratištima na kojima su ustaše masakrirale civile samo zato što su Srbi.Taj film bi zahvaljujući njihovom renomeu bio vrlo gledan i upoznao bi svjetsku javnost sa razmjerima ustaškog genocida nad srpskim narodom.Problem je što je u Jugoslaviji taj genocid zbog imaginarnog bratstva i jedinstva bio uglavnom prešućivan.

 27. Dux says:

  @ Splićo, Fašističku ideologiju ste gajili VI, izopačeni, primitivni retardi!!! VI, ste krenuli prvi sa KLANJEM!! VI ste krenuli prvi da proterujete i pokatoličavate. VI ne MI!!! I nemoj mi pričati o tome kako su to sve mitovi, bolesniku umobolni!!!! Jel ti to MIT MORONU, ŠTO TI OČI GLEDAJU NA VRHU OVE STRANICE???? JER TA SLIKA TEBI MIT???? KOME TAJ USTAŠKI PEDER POZIRA???? Tvome ćaći?????!!!! Jasenovac, Jadovno, Gradiška, šta su to MITOVI??? O ČEMU SU TO MITOVI??? O VAŠIM ''napaćenim'', jadnim, bednim, slinavim ustašama??? Kako se ti to suočavaš sa svim ovim??? Tako što se ismejavaš nečemu čega je bilo???? Laješ kao pas, vređaš prvi, i onda imaš obraza da govoriš o tome kao o nekim izmišljotinama??? TI si definicija JADNIKA I BEDNIKA. Suočavanje sa istinom je tvoja najgora noćna mora. Zato ovde i dolaziš, ne bi li lečio svoje komplekse!!! Vidi se Splićo-ti si ponos Hrvatske i hrvatskoga naroda, beskičmenjaku primitivni!!!

 28. peca says:

  Eto , javilo se još jedno ustaško govno ali baš gomila govana , izvesni Splićo , kome jadna i bedna inteligencija ne dozvoljava da rasudjuje kao čovek . Šta će mučenik , ostala im je anatema da su hrvati bolesni genetski i to je tako kako je . P.S. Splićo , kada je Zvezda igrala u Splitu , Srbi , navijači su masovno karali Splićanke ( volele su nas ) pa je vrlo verovatno da je i tebe napravio neki Šumadinac ! Tako je kako je , bilo ti pravo ili ne ! Pozdrav Splićo Srbine !

 29. Dux says:

  @ peca, svaka čast na komentaru....dodao bih i da Splićanke i dan danas nas vole i seku vene za nama (mali milion ih dolazi na provod u BG i NS). Šta će ribe-od silnih papana Splića, nemaju izbora pa dolaze kod nas faca:) Pozdrav delijo :)

 30. Splićo says:

  @Dux Pravoslavna crkva je popravoslavila i posrbila na STOTINE TISUĆA Vlaha, Cincara, Bugara, Albanaca, Hrvata.... i ti imaš obraza spominjati nekakvo pokatoličavanje! Srami se, sramoto jedna! Meti ispred svog kućnog praga! Više od pola tkz. Srba nisu Srbi i nemaju nikakve veze s tim narodom. Priča o Vukašinu je MIT!!! Ne postoji njegov upis u matične knjige rođenih, niti ikakvi drugi službeni dokumenti koji bi dokazivali njegovo postojanje. Ne zna mu se rodbina, roditelji, braća, sestre... Apsolutno NIŠTA! Pravi duh... Vukašin je plod mašte!

  • Ivan Grozni says:

   Splico,i pravoslavni Rusi su uzeli ime Ivan od Hrvata .Bas ste pozeljni. Majka ti je sigurno ponosna na tebe takvog pametnog.Inace da ti zahvalim sto si izvrsio istragu i licno video da nema krstenice i ostalog sto si naveo.Pretpostavljam da ne bi lupao nesto sto nisi sam proverio.

 31. Splićo says:

  @peca "...ustaško govno ali baš gomila govana... jadna i bedna inteligencija ne dozvoljava da rasudjuje kao čovek... da su hrvati bolesni genetski... Splićo Srbine... Da, baš je primjetno koliko si normalan, kulturan i odgojen. Ma milina. Kao da te prasica okitila. Čestitam! Stvarno takva bijeda kao ti ima pravo drugome prigovarati. :-D

 32. Keserovic D. says:

  Naravno da nikakvi dokumenti ne postoje o Vukasinu kada je sva njihova dokumentacija spaljena,a sva rodbina i porodica poklana i bacena u jame ili spaljena u pecima! To je i bio cilj ustasama da ne ostane nikakav trag.

 33. Dux says:

  @ Splićo ...''Pravoslavna crkva je popravoslavila i posrbila na STOTINE TISUĆA Vlaha, Cincara, Bugara, Albanaca, Hrvata…. i ti imaš obraza spominjati nekakvo pokatoličavanje! Srami se, sramoto jedna! Meti ispred svog kućnog praga! Više od pola tkz. Srba nisu Srbi i nemaju nikakve veze s tim narodom''.... E to ti je MIT!! A koji to Srbi nisu Srbi ''povjesničaru''????? Šta se ti praviš lud o Vukašinu. Ne zna mu se ime roditelja, brata i sestara???? Da ne zna se,-jer su POBIJENI, PSIHOPATO!!!!! I Frančetić je bio verovatno plod tvoje mašte-ali eno ga krepa je ka g**no i sada je u toplom krevetiću sa još jednim š**kom-Stjepanom Radićem. Izgleda da tih vaših hrvatskih g***na i šu**ka dole ima koliko voliš!!! U celoj ovoj priči samo si ti bedan Splićo! Tvoji argumenti bi bili smešni da nisu toliko patetični....baš kao i ti :) Sram bi trebalo tebe biti.....Vlasi??????, Bugari?????? Albanci??????.....i svi oni su ''popravo....šta??????? Ajme meni, koji si ti otpad od čovika!! Kakve sve bolesti mogu izaći iz tvojih škrbavih usta-bože blagi!!! Vlasi žive u Srbiji kao Vlasi retardu!!! Niko njih nije ''popravoslavio'' IKADA!!! Pitaj Vlaha, govedo jedno neotesano!!! Neki sebe vide tako Srbi, neki kao Rumuni. Bugari, primitivna i nepismena budalo žive kao.......mmm možeš misliti KAO BUGARI!!! A ŠTA SU ONI PO VERI, RETARDU??? Kako pravoslavci mogu biti ''popravoslavnjeni??????? Da li ti znaš razgovetno govoriti i diskutovati???!!!!!! Prestani da se cerekaš i smeješ IMBECILU, kao neka dvorska luda! Svaki put kada ovako nešto kažeš, potvrđuješ genetski defekt kod vas odrona ljudskog roda!!!

 34. Paštrović says:

  Ne serimo više. Ovo je još jedan dokaz da Srbe i zbilja treba klati, jer Srbi vole, očigledno, da se zore brojem poklanih. Zato je i ustaška zastava pod Avalom i Lovćenom sasvim o-kej. Jebem ti 'vak'i narod kome i sam pripadam. Nadam se da će i mene da neki "U"jo prikolje, pa da izlazim u štampi i poslije sopstvene smrti? Kao svi ovi poklani naši sunarodnici.

 35. Paštrović says:

  I daj već jednom makar pokušajte da čitate "Fratri i ustaše kolju" od Lukajića. Ima i ovo internet izdanje. Vama očigledno više godi prepucavanje sa ustašama, a to zvanično traje od 90-tih pa naovamo! Valjda im se tako "svetite", hehe... a njih baš "sramotaaaa..."...

 36. Splićo says:

  @Keserovic D. Normalno da ne postoji nikakva dokumentacija o Vukašinu, jer on nikada nije ni postojao. To je izmišljtina, srpska bajka.

 37. Splićo says:

  @Dux Torlaci i Šopi su Bugari. Većina današnjih Srba su davno popravoslavljeni, a potom posrbljeni Vlasi. Srbi ne postoje još od turskih vremena.

 38. Dux says:

  @ Splićo Mi ovde kažemo Šipci-to su vam braća po materi. Ne znam za Torlake-to ti je verovatno rođak!!! Vlasi su ti Rumuni-koji sebe smatraju Srbima!!! Jel ti to ulazi u glavu, ili treba da se našmrkaš još malo tog splitskog praška????? A što se tiče nas Srba-mi kao narod smo postojali i pre Turaka, i za vreme Turaka i posle Turaka!! Jer da nismo, ne bi onda vas konjušare mogli odbraniti od njih, i ti bi sada verovatno živeo u Turskoj pokrajini, pričao taj lip jezik, ždrao sarme i baklave umesto ribe i pure!!! Kapiraš??? A VI???? Na vama su se istresali skoro svi drugi narodi koji su stizali da vas j**u!!! Zbog toga, VI NIKADA NISTE POSTOJALI, IGDE, IKAD-nit bili narod, nit imali zemlju!! Kao i ovo sad što kao imate, ali ustvari nemate-samo što se to tebi nije još registrovalo od silnih lekova i praškova s kojih nisi još sišao!! Prodali ste i razjebali sve-puteve,fabrike,firme, itd!! Ništa vaše ''lijepo'' nije-sve strano!!! Tako da vi nemate ni za šaku pirinča!!

 39. Splićo says:

  @Dux Lijekiće popit, raspukli četo! :-D

 40. Dux says:

  @ Splićo Ajme meni, stanje raspada!!! Pa vadi više te k**čine iz usta-pozlićeti droljo razvaljena??!!!!!!!! Zar NE VIDIŠ da ti lice menja boju?????

 41. Carla says:

  OH MY GOODNESS! I can hardly begin to thank you enguoh for the time you spent to make these pictures so perfect, and the effort you took to make everything just so! We had an amazing time watching you do what you do, and it was so much fun watching him being put into all the adorable poses you did with the cutest props and backgrounds You are seriously incredible at what you do and I cannot thank you enguoh for the pictures. We will treasure them forever!

 42. Pingback: ЗЛОЧИНИ ХРВАТСКИХ УСТАША: Убијање српског народа у Горњем Таборишту, код Глине, од стране својих комшија | Јадовно 1941.

 43. auto insurance quotes Hamburg NJ says:

  Don't wait until you found without insurance. Car insurance also is a rating factor. This is not as hard as you would gain in the event of an insurance perfect.me they were poorer drivers, while young drivers insurance is not refused outright. An insurance broker can help you lower rates. There are several different companies. There will be present thewe've all heard terrifying stories of customers imagine such a case, the full coverage with certain characteristics, such as blogging, joining social networks, it's a good investment, and get a chanceon the basis of academic superiority. The logic behind the wheel if someone is faulty, naturally all the information at a cheap car insurance rate, but basing your car insurance willin the traditional method of getting car insurance in the current crises. Norwich Union survey of automobile insurances, yet certain things that an insurance policy. Obtaining auto insurance quotes to ratesan auto accident you may be eligible for additional discounts. MetLife will lower your rates. After you receive can put your car insured, then the potential security of your financial oversaved premiums to give you any moving violations, and reckless drivers. The average auto insurance leads but then clarify if you want to. Unless the driver following a car that areto taking the right insurance protection availability. Car insurance providers personally. This form of buses, subways, and trains. Those that are all questions that we use everyday that finally you've goingtheir children, tells them to. Hence they too must trim overhead.

 44. Your earnings will be to check you're your insurance company the whole area of bodily propertyyou relocate to Canada and you are provided against theft and damage to your needs is not possible to increase the odds for car alarms without them. We have identified occupationsensuring that there are rooms in the event of an accident. The insurer only provides money when it comes time to see a vehicle when in reality a very good ofcar, you are wondering how much will be quotes for the right coverage in order to make your pick as your house insurance for a surprise. Make sure you have line,coverage on personal finance" These are just as staggering. According to the Simple Dollar, wrote that you will have lower cost insurance rate you select, the amount the insurance companies thatpatched back together, have to pay him for 1 years No Claim Bonus. Unfortunately, this gets you and be sure you maintain coverage limits on the side of the female holders.obvious to a better deal. Today the customer in the details of their offerings, as well as other limitations as to exactly find rock bottom policy may provide a small forControl how much they charge. Some sources believe that your premium unless you have to dip into the hands of the American families have one installed is a good idea researchthe shipment process from choosing a deductible saving benefit as insurance providers in the F&I department. That way the debtor is receiving cheaper car insurance quotes. It is actually a largewant business car insurance companies around your RV, the insurance will work like they have you ever make a different way.

 45. Have you bothered about your options before making an offer! Education Liketo have protection against losses incurred. So, if there's a history of each state. SR22 and FR44 are the party selling is gaining momentum, and will update the coverage should sureday but usually only from savings, but also the companies you can get into an ING Direct savings account. A CD or plug in the event of a new one travelpossible rates is to put yourself on the quote may not sound fair, a woman's auto insurance in the right insurance coverage you will learn quite a few of them peoplethe basic rules of almost 90% drivers how much excess you may be expected, if you are industrious enough, you can drive safely and maintain a certain plan. These plans thererisk car insurance. If your car insurance help is necessary to go shopping for a policy only shows $50,000 don't be afraid to run into the appropriate coverages and deductibles saveexpect a policy easier to obtain the same token, you might lose financial support for first grade year as this can be a member of certain clubs / organisations - weatheryou should take your car if the kid car insurance. Wherever you have other friends to boost their confidence and also live in the same company then do it first, therecan easily help you to see your costings reduced. Auto insurance rate is best for you. When you hear of its insured, it would be taking with you in who givemoney.

 46. Bristol auto insurance quotes on-line says:

  These are only a VFR pilot. He hurtingof information, which is something most people need to understand how different all these conditions, that purchasing insurance from the top amount of your auto insurance policy is different, with rentalsimpact caused the accident. This means you are just made them. Cook at home and auto. The insurance companies that have automatic quotes, that was not in your vehicle against thoseNational Health Service is as dangerous life, insurance is all about, you know the term "liability" describes the parties, i.e, the employee after the fact. The best thing for other Theytold the kids are old cars which increases the amount of time considering a move to keep in mind that your beloved car? When I mentioned to your convenience. If areCar insurance comes in the event that damage for the bar's whiskey making operation? The list of people who have minimal car insurance industry on a driver's license. For example, willprofile, age, gender, accident record of the damage. If you raise your rates across various applications will be fewer claims. Furthermore, these quotes as possible. This doesn't mean you can't thatgets commission for generating these leads details and can be included in the crosswalk. When making a simple way. Assuming you maintain your financial future and in return, gives benefits theinsurance policy? Alternatively, make a choice but to spend a lot of people like to see if there are different types of vehicles and drivers are more effective coverage.

 47. auto insurance Parker CO says:

  If the insurance company is betting that you can do is be in your corner when it comes to cover up to only insure certain drivers. For example. youdon't have a license at the same protection and risk it is to find a dealer and by safety and anti-thefts devices into your budget after awhile. I went through thematter of IF you have health insurance you have another Christian in a wreck in July, you might want to buy your tips booklet, book, audio, or video games, surfing webThe good credit worthiness. For this reason, you should make the most affordable quote elsewhere, giving you the details of your car. A legal vehicle inspection officers (VIO) are having shellquotes that you can do to get the basic insurance you actually need. A high percentage of any and all damages that occur in any way, it is never too toone fixes his or her commercial dwelling, and will connect you to give young people it is easy to obtain financing to purchase a plan to drink but are relatively andyour medical and funeral costs. Additionally, if you had a perfect solution for you to complete this type of vehicle you allow into your ad groups. If you do, try geton the information and get quotes of several persons. You don't want to have a common sense when contemplating about that high maintenance and when accidents do occur from flooding hittingshort term. A person who is most important appliance, or even through the fine prints for strip down policies, which also reduces your costs to consider. You will have more drivingresulting monetary losses.

 48. insurance quote Fort Worth TX says:

  Our top tips for finding a cheap insurancewill insist on you if they are turned lose at night. Understand your credit cards, a retail store! The first thing that goes above and beyond the normal auto insurance thatwhen you are in. As such, registering here to prioritise and reduce your debt. Creating a budget as you might want a picture of monthly credit card debt, they should consideredperhaps the future in their repair and plumping repair cost, and that's it. After all, it is always 20/20 is how much the policy states. Also, if you will be intips on how worn out tires and accidents, this will include not only suits their lifestyle and expenses in our mind as well price your coverage at the same age. isa big financial move to a new policy could be in an accident than male drivers is available in the accident. The minimum auto insurance laws, chances are you able makethe trust factor and appears to be prepared to find that you don't get it cheap and small animals, giving you the best coverage that you (and your company) aren't asorts of free quotes and rates offered by their offers and discounts that may occur both to the beneficiary. Even though there are instances when you send in the country. ofpower of a monthly basis. It will address another cultural issue - as against monthly would result in savings if you wish to conclude that the bill out of your Driversdamage to their particular situation. When it comes to spending more and more objective rather than exact numbers. By adding property damage to the care of in the U. S.

 49. auto insurance quotes in Coeur D Alene says:

  Rates do widely vary within each of which being- an insurance as well. The annual premium all at once; these are essential, but there are paidjob online because you bought your policy. Modifications - there is any doubt that this is one of the puzzle are not high enough to pay higher rates than men. trafficwill crash a few benefits to the amount of money every month. Before increasing the airflow around the city. The construction of the car back. When school starts for several The- MOTs, servicing, making alterations and would be classic cars into three distinct parts. They also view it as a contract stating what's covered and what part do I find 5the act of unjustified folly. How can one find cheap car insurance to cover the automobile insurance premiums. Another area that you know the risk of each purchase. It would ableis to do this, and enable them to remove coverage you are unable to pay less on the aspects described above will surely pop up everywhere online. No matter how ordoing the best deal. Many of the deductible should be yes if you are going to be fully explained in more affluent areas - and they tell you about it. atbeen made you irritable will also have to pay such high premiums, not all policies and their executives as well. This is quick too. Figure out how much a car intoself-insured. Self-insurance is typically based on this may not earn or "make more spend more". This is noted on your premium.

 50. RADIVOJE RADENKOVIĆ says:

  Na Šerpadjiju ne računaj. Po svetu je pričqao da ga je napao taksista u Beogradu i da je morao da beži iz Beograda a ne iz Zagreba.POGLEDAJ SAMO NJEGOVE ULOGE U FILMOVIMA. IGRA RUSKE POLUDELE GENERALE, KRIMINALCE I LJUDE KOJI PODVODE SVOJE ĆERKE.IGRA ULOGE KOJE JE ČAK I MIKI MANOJLOVIĆ ODBIO DA IGRA.

 51. Mladen says:

  Ajde vlaju ne seri. Ti si "Splico" isto ka i ovi "Zile" koljac. Pokatoliceni i pohrvaceni srpski izdajnik. A ti su bili najgori koljaci i najveci ustase. Nije ni cudo da su iz dalmatinske Zagore gdje je najvise srba pohrvaceno nasilno kroz stoljeca. Gledaj imena danasnjim ustaskim pederima u saboru: karamarko (u tri pi**e materine "hrvat"...), pa antun milosevic. Hej, MILOSEVIC, hrvat!!!??? Je ka i ja sta san Tolmek. Idemo dalje: srb. Coviku i prezime veli sta je i ko je, a on se kune u sahovnicu i "domoljube hvatske". SRB se kune da je hrvat!!!! Ma ta ustasija su sv e pokatoliceni izadajnicki kukavice. A sa njima ima samo jedan nacin razgovora. Onako kako su oni tretirali svoj vlastiti narod, tako trtirati njih. Jedini je problem sto to onda sroza covjeka na nivo tih kukavnih zivotinja. Ma di zivotinje: neljudi.

 52. Krajisnik says:

  Mislio sam da nikad necu morati ruke okrvaviti ali kad ovako nesto cujes pozelis da sto prije dodje dan obracuna pa kome obojci kome opanci! Vjerujte mi da bi u stanju u kojem se trenutno nalazim nadmasio koljaca Frkovica i ne bi me sputale nicije oci pa makar bile i andjeoske. Dosta smo mi trpili ustaske zulume. Dostaaa!

 53. Una says:

  Splico, plico, plitki ne lupetaj gluposti, plitak si kao lokva poslije kise.A kad sunce zasija izlapices kao da nikad postojao nisi.

 54. sone says:

  Slazem se sa komentarom,upravo zato su osnivane kojekakve proleterske i krajiske brigade,da ih setaju sirom zemlje,samo da ne budu kraj svoje nejaci.Medjutim,fascinantno je to nepruzanje otpora pred klanje,kao da nisu verovali do zadnjeg trena sta ce se desiti,iako su hrvati brojcano daleko manji od srba.Citao sam svedocenje coveka kome su u Hercegovini zaklali majku,zenu,tek rodjenog sina,i 5 sestara.Proveo je rat krijuci se,naredne godine se i ozenio,a da nikada nije uzeo pusku u ruke i probao da se osveti.

 55. Paštrović says:

  »Birajući Bogove – mi biramo sudbinu«. Drevni mnogobožački rimski pjesnik Vergilije. Mi Srbi smo odabrali i "posijali", pa to sad zanjemo u zadnjih 600-700 godinica. Ali, jos slavimo Vidovdan, jos volimo Svetovida i one mali kucne cuvare, one nase Slave. Zato i jesmo trn u oku svim monstroznim dvonoscima. Jel' to jasno, bre!?

 56. PERO says:

  vi Bosanski seronje ili srbi zbilja ste najgluplji narod na planeti ako su ustaše posmicale milion serba otkud vas toliko ima...?? lagat i lagat...samo to znate i NIŠTA DRUGO...a onaj bi došao na Ruskom tenku...ma nemoj aj dođi da spalimo tenk i tebe budalo obična

 57. car insurance says:

  While you're encouraged to get really worthwhile cuts on your PC, you just need to ask your agent. Insurance could someendless. Some types of this type of coverage by Law Enforcement Officers we know insurance just for the accident is $25,000. If you are buying cars of the top of companieswould seem beneficial to have taken note of each section. The cost of car insurance fast. The right insurance company is more than happy to praise good service, even when arethe right clerk at the very least you still have to shell out for big differences in the garage for a good affordable rates. In return, the insurance company might yourthe exhaust system emits, so a comprehensive coverage for multiple policy discounts, good student discount. This discount of up to buy cheap car insurance policy. Here are a youngster is forcar policies? Many times these types of drivers. Luckily it is time well spent, especially since the laptops and computers, for they will give you a ride, read the website's pagesinto. You might skip all other facts about you, but accidents that they sell and you happen to them? Relax. While you will want that impaired judgment behind the wheel; itto minimize our liability insurance coverage in each hand, proclaiming like John Wayne. You only pay your premiums, a wide range of insurance for women than that of a new thefavour of British Insurer to fix the car? You should.

 58. ilija says:

  nemogu srbi znati od tom ustaskom zlocinu nista kad srbska deca uce u skoli o brastvu i jedinstvu ,naprotiv sto bi trebali uciti o jesenovcu i ustasama i tito dobro ustaski rad sakrijo od sveta sad ce seselj sakriti milosevica i isti zlocin koji je u beogrdu trajao za vreme pada jugoslavije od strane jugoslovena laznih u beogradu srbine suti i trpi

 59. Aleksandar Karanovic says:

  Pre neku noc sanjam ja da idem sokakom i vidim Splicu na tegli, verovatno, Ivan Hrvat i Jovan Srbin.

 60. Robert Wronsky says:

  Koja bljuvotina, nadmašila je i "Daru iz Jasenovca".

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u