ИСПРАВЉА СЕ НЕПРАВДА ПРЕМА СРБИМА: Хаг прикупио прикупио доказе за ново суђење Готовини!

ISPRAVLJA SE NEPRAVDA PREMA SRBIMA: Hag prikupio prikupio dokaze za novo suđenje Gotovini!

17 avgusta 2016

gotovina 25Kako „Novosti“ nezvanično saznaju, iz Haškog tužilaštva je u Sarajevo, u Odsek za ratne zločine Tužilaštva BiH, stiglo dvadesetak kutija s dokumentima i najmanje 100 sati snimljenih razgovora koji se odnose na hrvatskog generala Antu Gotovinu i na još jednog njegovog saborca, osumnjičenih za ratne zločine u regionu Livna, najviše nad Srbima.

Naš list je takođe nezvanično, ali pouzdano utvrdio da je određena i tužiteljka koja treba da pregleda sav taj materijal i da odluči da li će podići optužnicu ili ne. Može se čuti, u bolje upućenim krugovima, da predstavnici Haškog tužilaštva kontinuirano zovu kolege u Sarajevu, zanimajući se da li je posao završen.

– Reč je o obimnom poslu. Tužilac koji je „zadužio“ ovaj predmet mora da zapne iz petnih žila – kaže naš dobro upućeni izvor.

– Pre nego što donese odluku o tome da li će da pokrene proces, potrebno mu je najmanje tri meseca. Ovo nije jednostavan posao, a evidentno je da onaj ko bude po njemu postupao mora da ima, osim znanja i iskustva, i dosta hrabrosti.

Ukoliko Tužilaštvo BiH optuži Gotovinu, kao i njegovog saborca, male su šanse da će mu biti suđeno u Sarajevu, u Sudu BiH, jer se pretpostavlja da se on ne bi pojavio, pošto ima državljanstvo Hrvatske. To, međutim, ne bi trebalo da bude smetnja za suđenje u Zagrebu, po optužnici iz Sarajeva.

– Tužilaštvo BiH ima dobar ugled kod kolega iz Haga, pa bi optužnica iz Sarajeva mogla da bude prosleđena Zagrebu da prihvati vruć krompir – kažu naši sagovornici bliski istrazi.

– Takvih slučajeva u praksi Tužilaštva BiH ima više: sud u Prištini sudi Naseru Keljemendiju, narko-dileru, po optužnici koja je napisana u Sarajevu.

TUŽILAŠTVO BiH: DEMANTI – ČEGA?

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić je saopštio da u 2016. nisu primili nikakvu prijavu niti predmet iz Haškog tribunala koji se odnosi na ratne zločine u kojima je osumnjičen Ante Gotovina. Naš izvor nije ni spominjao materijale iz Haškog tribunala (suda), već iz Tužilaštva u Hagu. Uz to, na pitanja koje smo mu dostavili, Tužilaštvo BiH je odbilo da odgovori.

– BiH nema otvorenu istragu protiv Ante Gotovine, niti je navedeni u statusu osumnjičenog. Postoji predmet koji je u fazi prijave, a odnosi se na više osoba i formiran je na osnovu izveštaja MUP RS iz 2006. – naveo je Grubešić.

(Večernje novosti)

KOMENTARI6 komentara

 1. Jovan says:

  Nema nista od toga, kao ni osude muslimana i shiptara. A ni osude onih najvecih zlocinaca- Natofasista (Svabe, Vatikan, Bler, Klintonovi par, ...) koji su glavni planeri i izvodjaci etnickog ciscenja i genocida nad Srbima. Gotovina, Tudjman, Izetbegovic... su zadnji podizvodjaci radova koji su radili za i po nalogu USA i Nemaca.

 2. Boki says:

  Dok ti objasnis (zapadu) da nisi medjedu , jaja odose =>ILITI Ne lipsi magarce do zelene trave !

 3. Daba says:

  nNisu imali daokaze ni protiv miloševića i Šešelja, a držali ih u zatvoru, tražili dokaze, pripremali lažne svedoke...a ovde će bito fer suđenje???

 4. Bajurina says:

  Popusite nam za Gotovonu Jer neprimamo keš ,pogotovu vase bezvrijedne dinare higihiiihihihih Za Dom i samo za Dom

 5. G.D says:

  Popusit cete vi nama Hrvatima smeca srbijanska smrdljiva! Gotovina je nas heroj! Smrt srbijancima! Hahaha! ZA DOM SPREMNI!

 6. Alojz Stepinac says:

  hehe Mašta radi svašta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *