ISTINA ILI JOŠ JEDNA LAŽ BBC-a: Komandant Strelkov i predsednik Bolotov podneli ostavke zbog ranjavanja!?

ISTINA ILI JOŠ JEDNA LAŽ BBC-a: Komandant Strelkov i predsednik Bolotov podneli ostavke zbog ranjavanja!?

14 avgusta 2014

Ukraine Plane Rebel CommanderPredsednik Luganske Narodne Republike Valerij Bolotov, koji je nedavno bio ranjen, objavio je da se privremeno povlači jer mu zdravstveno stanje ne dozvoljava da uspešno radi svoj posao.

Istovremeno je saopštio: da je obavio konsultacije sa „kolegama iz zakonodavne i izvršne vlasti Luganske Republike“ i da je plod tih razgovora predlog da na čelo LNR dođe sadašnji ministar odbrane Igor Plotnjickij.

Bolotov je naglasio da, uprkos polsedicama ranjavanja, neće napuštati front: „U Lugansku je moja kuća i ja ću nastaviti borbu za naše ideale. Uveren sam da će se naša borba završiti uspehom“

Vrativši se ponovo svom povlačenju, dodao je: „Nalazimo se na ivici humanitarne katastrofe. To zahteva da svi u rukovodstvo rade do ivice snaga jer od toga zavise i životi naših sugrađana. Shvatajući situaciju, doneo sam odluku o privremenom povlačenju“.

Predstavnici proruskih snaga negiraju vest da je njihov komandant u oblasti Donjecka Igor Strelkov ranjen. BBC javalja da se on povukao sa mesta komandanta.

Tokom popodneva BBC je kao udarnu objavio vest da je Strelkov dao ostavku na mesto komandanta u oblasti Donjecka i da im je to potvrdio Aleksandar Borodai, bivši premijer samoproglašenje Narodne Republike Donjeck. Vest je objavljena u trenutku dok se čeka da konvoj ruske pomoći stigne do istočne Ukrajine i dok se oko Donejcka i Luganska vode žestoke borbe.

Predstavnici pobunjenika jutros su demantovali vest da je Strelkov ranjen u borbi.

„Ovo nije prvi put da se takve glasine pojave u javnosti i one nikad nisu potvrdjene. S Igorom Strelkovom je sve u redu“, naveo je list „Rosiskaja gazeta“ reči Fjodora Berezina, zamenika ministra odbrane samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR). Na malom novinskom Internet sajtu proruskih aktivista „Novorosija“, na osnovu neimenovanog izvora, ranije je objavljeno da je Strelkov, čije je pravo ime Igor Girkin, teško ranjen, preneo je Rojters.

Britanska agencija nije mogla nezavisno da potvrdi ovaj izveštaj, dok je jedan od saradnika Strelkova rekao da nema komentar o vesti i da o tome ima jasne instrukcije.

U medjuvremenu, agencija Itar-Tass, navela je izjavu drugog lidera proruskih aktivista, da ne može da odbaci izveštaj o ranjavanju Strelkova. „Nemam tačnu informaciju, ali to je najverovatnije istina“, rekao je Andrej Purgin, zamenik predsednika vlade DNR, koji je dodao da je u toj oblasti bilo žestokih sukoba.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Mare says:

    Cim se Strelkov ne pojavljuje da demantuje verovatno je ranjen. Svejedno borba se nastavlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *