ИСТИНА ИСПЛИВАЛА НА ПОВРШИНУ: Чак 11.000 украјинских официра, војника и агената државне безбедности на Криму прешло на страну РФ

ИСТИНА ИСПЛИВАЛА НА ПОВРШИНУ: Чак 11.000 украјинских официра, војника и агената државне безбедности на Криму прешло на страну РФ

13 новембра 2017

УКРАЈИНА је признала да са губитком Крима није изгубила само „злата вредну” територију.

Њен војни признао је да је до кримског референдума о присаједињењу полуострва Руској Федерацији на њему имао  13.468 војника и официра, а да само 3.991 од њих није изабрао да настави да служи у Оружаним снагама РФ и да узме руско држављанство.

Ово значи да се у „остатак Украјине” вратио тек сваки трећи!

Међу поменутих 3.991, официра је 1..649, а  војника и подофицира – 2.342.

Једнако неутешни за кијевску постмајданску владајућу врхушку су и подаци о (не)верности Украјини припадника њене државне безбедности који су до „великог тумбања” из 2014-те служили на Криму.

Јер, украјинска Служба безбедности имала је почетком 2014-те на полуострву 1.619 сарадника, а на располагање Кијева се ставило само 217!

Од тога: 210 официра и само 7 „осталих”.

Дакле: ни сваки седми!

Кад се све одузме и сабере, испоставља се да је на страну Русије прешло 10.879 украјинских војника и официра и сарадника њене државне безбедности.

Наравно, кијевски пучисти из 2014-те не престају да говоре да је Русија „окузпирала Крим”.

Сасвим очекивано, пљују и своје.

Тврде да се полиција Крима понела „сто посто издајнички” (колективно се ставила у службу Русије), украјинска армија „80 одсто”, а државно тужилашто Украјине на полуострву – „70 одсто”…

KOMENTARIЈедан коментар

  1. R.Srpska says:

    Presli su na stranu pobednika,sta je tu glupo, uostalom ukrajinci su Rusi, oni nisu narod nego malo rusko pleme, pleme velikog naroda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u