ИСТИНА ИСПЛИВАЛА НА ПОВРШИНУ: Чак 11.000 украјинских официра, војника и агената државне безбедности на Криму прешло на страну РФ

ISTINA ISPLIVALA NA POVRŠINU: Čak 11.000 ukrajinskih oficira, vojnika i agenata državne bezbednosti na Krimu prešlo na stranu RF

13 novembra 2017

UKRAJINA je priznala da sa gubitkom Krima nije izgubila samo „zlata vrednu” teritoriju.

Njen vojni priznao je da je do krimskog referenduma o prisajedinjenju poluostrva Ruskoj Federaciji na njemu imao  13.468 vojnika i oficira, a da samo 3.991 od njih nije izabrao da nastavi da služi u Oružanim snagama RF i da uzme rusko državljanstvo.

Ovo znači da se u „ostatak Ukrajine” vratio tek svaki treći!

Među pomenutih 3.991, oficira je 1..649, a  vojnika i podoficira – 2.342.

Jednako neutešni za kijevsku postmajdansku vladajuću vrhušku su i podaci o (ne)vernosti Ukrajini pripadnika njene državne bezbednosti koji su do „velikog tumbanja” iz 2014-te služili na Krimu.

Jer, ukrajinska Služba bezbednosti imala je početkom 2014-te na poluostrvu 1.619 saradnika, a na raspolaganje Kijeva se stavilo samo 217!

Od toga: 210 oficira i samo 7 „ostalih”.

Dakle: ni svaki sedmi!

Kad se sve oduzme i sabere, ispostavlja se da je na stranu Rusije prešlo 10.879 ukrajinskih vojnika i oficira i saradnika njene državne bezbednosti.

Naravno, kijevski pučisti iz 2014-te ne prestaju da govore da je Rusija „okuzpirala Krim”.

Sasvim očekivano, pljuju i svoje.

Tvrde da se policija Krima ponela „sto posto izdajnički” (kolektivno se stavila u službu Rusije), ukrajinska armija „80 odsto”, a državno tužilašto Ukrajine na poluostrvu – „70 odsto”…

KOMENTARIJedan komentar

  1. R.Srpska says:

    Presli su na stranu pobednika,sta je tu glupo, uostalom ukrajinci su Rusi, oni nisu narod nego malo rusko pleme, pleme velikog naroda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *