ИСТИНА ИСПЛИВАЛА ПОСЛЕ 30 ГОДИНА! ХРВАТ ОТКРИО: Туђман послао Месића у Београд да провоцира! Знао је да 2 ствари излуђују Јовића!

ISTINA ISPLIVALA POSLE 30 GODINA! HRVAT OTKRIO: Tuđman poslao Mesića u Beograd da provocira! Znao je da 2 stvari izluđuju Jovića!

8 decembra 2019

Gordan Malić, istraživački novinar, napravio je dokumentarnu seriju o Franju Tuđmanu, a za HRT je otkrio zanimljiv detalj iz političke prošlosti Franja Tuđmana i njegovog kadriranja:

– Mesića je Tuđman poslao u Beograd kao provokatora, to je zanimljiva stvar, u to vreme je bila rasprava, koji hrvatski predstavnik da ode u Beograd. Tuđman, koji je stari „kadrovik“, nanjušio je Mesićevu fenomenalnu karakteristiku, da je on genijalan provokator – kazao je Malić.On je dalje otkrio da se Mesić pre odlaska u Beograd raspitivao na šta reaguje Borisav Jović, predsednik Predsedništva SFRJ, da bi ga izbacio iz takta. Saznao je da je to kada ga zoveš „Bora“, i kada se puši u njegovoj blizini.

– Šta Mesić radi? Neprekidno ga zove Bora, i otpuhuje mu dim u lice. Tuđman ga je prepoznao kao performera, ali nije bio dobar premijer – zaključuje Malić govoreći o sastancima predsedništva gde je Mesić kao hrvatski predstavnk imao oštre sukobe sa Jovićem.

(HRT)

KOMENTARI4 komentara

 1. Branimir says:

  Citava strategija Hrvatske je bila da se proviciraju Srbi u Hrvatskoj, putem fizickih napada na radnje, ubistava, prijetnji, ustaskom simbolikom. Kako bi se isprovocirao srpski narod na oruzani ustanak, a onda ce oni oni uz obecanja i pomoc NATO gazda da ih sve protjeraju i tako ostvare ustasku genocidnu rabotu do kraja i uvedu Hrvatsku u NATO a da se Srbi kao konstitutivni narod o tome nista ne pitaju. Muslimani su pokusali isto u Bosni ali su naisli na cvrst odgovor i otpor, kojeg nisu mogli da slomiju. Istu taktiku su primijenili i teroristi na Kosovu, napadima na policiju i civile, kako bi isprovocirali oruzani odgovor i onda fabrikovali dogadaje na licu mjesta uz pomoc NATO...kao na primjer Racak...

  • Kulak says:

   Tačno 100%.Tuđman i njegovi gadovi bili su spremni na svaku prljavštinu da se domognu etnički očišćene hrvatske države.To je puna i prava istina o razbijanju Jugoslavije, a ne one bljuvotine koje lupeta hrvatska lobistica sonja biserko.

 2. Drago says:

  Bradata svinja. Balega od čovjeka.

 3. Pera says:

  Kod Vrsca postoji selo i manastir Mesici, sto dokazuje da to govedo ima srpsko poreklo, uostalom kao i sve najvece ustase u ustasiji !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *