ИСТИНА ИЗАШЛА НА ВИДЕЛО: Битка за Бахмут је већ практично уништила украјинску војску

ИСТИНА ИЗАШЛА НА ВИДЕЛО: Битка за Бахмут је већ практично уништила украјинску војску

30 марта 2023

БИТКА за Бахмут уништава Оружане снаге Украјине, заједно са њиховим страним јединицама, изјавио је оснивач „Вагнера“ Јевгениј Пригожин. Своју оцену је додатно појачао и прецизирао, рекавши:

„Досадашња битка за Бахмут је већ практично уништила украјинску војску».Пригожин је истовремено признао да је та битка „прилично протресла“ и руске снаге.

Пригожин је у наставку посебно нагласио да се Русији у борби за Бахмут супротставља не само Украјина, већ и колективни Запад. И закључио:

«Крајњи резултат борби за Бахмут биће то што ће на војној шаховској табли остати само једна бојска – руска војска».

Председник Украјине Владимир Зеленски рекао је да ће га међународна заједница и народ земље – ако Оружане снаге Украјине буду поражене у Бахмуту – почети да гурају ка компромису са Русијом.

«Ако Бахмут падне, Путин ће ту своју победу продати и Западу, и својој јавности, и Кини, и Ирану. Ако осети нашу слабост – почеће да нас дави, дави, дави… А у украјинском друштву ће се појачати замор. Почеће да ме подстичу на компромис са Русима».

Зеленском остале покушај «пролећне офанзиве» – за коју му Запад убрзано испоручује оружје, а он тражи још више, инсистирајући посебно на 20 америчких ПВО система Patriot. Међутим, командант чеченских снага у специјалној операцији, Апти Алаудинов, му је већ поручио:

„Ако Оружане снаге Украјине крену у контраофанзиву, то ће бити последња таква операција за Украјину. Јер, та држава више нема људство за озбиљно ратовање».

(Fakti)

KOMENTARI3 коментара

  1. Gagi says:

    Sta li ce biti sa ovim jadnim ljudima koji ce ostati teski invalidi a mnogi od njih nesposobni za samostalan zivot. Svi oni koji su ih nasilno mobilisali, nece im sutra obezbediti nikakvu zivotnu pomoc jer ce biti tamo negde daleko. Ovo je udarac na istok koji nece moci lako da se oprosti i zaboravi. Veoma me interesuje, sta ce Rusi preduzetim povodom aktuelnog maltretiranja monaha. Da li ce biti nekog reciprociteta ili ce se sve opet zavrsiti kao duhovna zrtva za veru.

  2. zajko says:

    Koga briga za narod pa zapad nije briga za sopstveni narod, zasto bi onda za jadne Ukrajince i Ruse, kod njih postoji samo jedna norma, a to je dolar,tu sve pocinje i zavrsava se

  3. Kulak says:

    Zelenski u Bahmut stalno šalje sve nove hiljade i hiljade vojnika koje Rusi brzo uništavaju. To znači da Rusi trenutno i ne trebaju ići puno napred kad u Bahmutu mogu uništiti skoro celu ukrajinsku vojsku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u