ИСТИНА ИЗАШЛА НА ВИДЕЛО: Битка за Бахмут је већ практично уништила украјинску војску

ISTINA IZAŠLA NA VIDELO: Bitka za Bahmut je već praktično uništila ukrajinsku vojsku

30 marta 2023

BITKA za Bahmut uništava Oružane snage Ukrajine, zajedno sa njihovim stranim jedinicama, izjavio je osnivač „Vagnera“ Jevgenij Prigožin. Svoju ocenu je dodatno pojačao i precizirao, rekavši:

„Dosadašnja bitka za Bahmut je već praktično uništila ukrajinsku vojsku».Prigožin je istovremeno priznao da je ta bitka „prilično protresla“ i ruske snage.

Prigožin je u nastavku posebno naglasio da se Rusiji u borbi za Bahmut suprotstavlja ne samo Ukrajina, već i kolektivni Zapad. I zaključio:

«Krajnji rezultat borbi za Bahmut biće to što će na vojnoj šahovskoj tabli ostati samo jedna bojska – ruska vojska».

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je da će ga međunarodna zajednica i narod zemlje – ako Oružane snage Ukrajine budu poražene u Bahmutu – početi da guraju ka kompromisu sa Rusijom.

«Ako Bahmut padne, Putin će tu svoju pobedu prodati i Zapadu, i svojoj javnosti, i Kini, i Iranu. Ako oseti našu slabost – počeće da nas davi, davi, davi… A u ukrajinskom društvu će se pojačati zamor. Počeće da me podstiču na kompromis sa Rusima».

Zelenskom ostale pokušaj «prolećne ofanzive» – za koju mu Zapad ubrzano isporučuje oružje, a on traži još više, insistirajući posebno na 20 američkih PVO sistema Patriot. Međutim, komandant čečenskih snaga u specijalnoj operaciji, Apti Alaudinov, mu je već poručio:

„Ako Oružane snage Ukrajine krenu u kontraofanzivu, to će biti poslednja takva operacija za Ukrajinu. Jer, ta država više nema ljudstvo za ozbiljno ratovanje».

(Fakti)

KOMENTARI3 komentara

  1. Gagi says:

    Sta li ce biti sa ovim jadnim ljudima koji ce ostati teski invalidi a mnogi od njih nesposobni za samostalan zivot. Svi oni koji su ih nasilno mobilisali, nece im sutra obezbediti nikakvu zivotnu pomoc jer ce biti tamo negde daleko. Ovo je udarac na istok koji nece moci lako da se oprosti i zaboravi. Veoma me interesuje, sta ce Rusi preduzetim povodom aktuelnog maltretiranja monaha. Da li ce biti nekog reciprociteta ili ce se sve opet zavrsiti kao duhovna zrtva za veru.

  2. zajko says:

    Koga briga za narod pa zapad nije briga za sopstveni narod, zasto bi onda za jadne Ukrajince i Ruse, kod njih postoji samo jedna norma, a to je dolar,tu sve pocinje i zavrsava se

  3. Kulak says:

    Zelenski u Bahmut stalno šalje sve nove hiljade i hiljade vojnika koje Rusi brzo uništavaju. To znači da Rusi trenutno i ne trebaju ići puno napred kad u Bahmutu mogu uništiti skoro celu ukrajinsku vojsku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *