ИСТИНА ИЗАШЛА НА ВИДЕЛО: Ево како је Македонија променила име и ево ко су издајници! МИТО, КОРУПЦИЈА И ПРЕТЊЕ НА АМЕРИЧКИ НАЧИН

ISTINA IZAŠLA NA VIDELO: Evo kako je Makedonija promenila ime i evo ko su izdajnici! MITO, KORUPCIJA I PRETNJE NA AMERIČKI NAČIN

20 oktobra 2018

(foto: Pixabay)

AMERIČKA vlast u Skoplju i američki agenti uspeli su da pretnjama, ucenama i novcem obezbede minimalnu većinu za promenu imena države u Republika Severna Makedonija. Tačnije: ustavnim promenama koje će do njega dovesti iako su dve trećine Makedonaca – bojkotom referenduma – pokazale da ga ne žele.

Sobranje Makedonije izglasalo odluku o ustavnim promenama sa minimalnim brojem glasova „za“ (80) u dva glasanja. I zahvaljujući tome što je sedam poslanika VMRO-DPMNE izdalo poziciju svoje partije.Istrage – pod kojim uslovima i zbog čega – verovatno neće ni  biti.

U Sobranju se prvi put se glasalo korišćenjem elektronskog sistema, ali se na insistiranje šefa poslaničke grupe opozicionog VMRO Dragana Dajeva ponovo glasalo pojedinačnim izjašnjavanjem poslanika.

Tokom prvog glasanja, poslanici VMRO-DPMNE ustali su sa svojih mesta i stali pored zida sale da bi se videlo ko glasa, a pojedinačno glasanje zahtevali su jer su sumnjali u elektronski sistem glasanja.

U prvom i drugom drugom glasanju ‘za’ je bilo 80 poslanika vladajuće koalicije SDSM i DUI, uz glasove sedam poslanika koalicije VMRO DPMNE i jednog iz šiptarske opozicije.

U drugom glasanju 39 poslanika koalicije VMRO DPMNE glasalo protiv.

Sednici na kojoj se o predlogu Vlade Makedonije da se pristupi ustavnim izmenama u skladu sa Dogovorom s Grčkom prisustvovali su američki premijer Zoran Zaev i ministar unutrašnjih poslova Nikola Dimitrov koji je potpisao Dogovor sa Grčkom.

Makedonski info-portal Republika.mk objavio je da su podršku novom izmenu zemlje – „Republika Severna Makedonija“ – obezbedili poslanici VMRO-DPMNE Vladanka Avirović, Emilija Aleksandrova, Ljuben Arnaudov, Sašo Vasilevski, Nola Ismajlovska, Elizabeta Kančeska Mileska, Krsto Mukoski i Šiptar Zećir Ramčilović.

I da je „Republika Severna Makedonija“ postala moguća zato što je njihovo dostojanstvo – imalo cenu.

Jedna od raskrinkavajućih sms-poruka

Uhvaćena SMS-prepiska između poslanika vladajuće većine otkriva da su opozicioni poslanici `kupovani` i u kabinetu predsednika Sobranja Talata Džaferija, u prisustvu Zaeva, predsednika šiptarske partije DUI Ali Ahmetija i američkog ambasadora Džesa Bejlija.

Izvršni komiter VMRO-DPMNE jednoglasno je noćas – na predlog svog predsednika Hristijana Mickoskog – isključio iz partije svih sedam poslanika koji glasali za „Republiku Severnu Makedoniju“.

Mickoski je isključenim poslanicima poručio: „Živite sa svojom sramotom“.

Grčki ministar odbrane Panos Kamenos je povodom događanja u makedonskom parlamentu uoči glasanja o ustavnim promenama napisao je:

„Stid me je što je vrednost u Evropi postalo: ako ne glasaš ideš u zatvor, ako glasaš – dobiješ dva miliona evra“.

(Fakti)

KOMENTARI22 komentara

 1. Kulak says:

  Ameri su spremni na svaku gadost samo da tu zemlju na silu uvuku u NATO.

  • Pantarey says:

   Ma nisu krivi ameri. Ovi iz VMRO-DPMNE su govna. Izacili ih iz partje, a jesu ih nagrdili. Govna tamo gdje im je i mjesto u kanalizaciju.

 2. Gavrilo Princip says:

  Od odvojenih 50 miliona dolara Zaev je za 14 miliona 7 poslanika,a ostalo ostaje njemu.Zaludan posao jer se Grci nisu i neće izjasniti o tome pozitivno ali tako je to.....

 3. Biogradlija says:

  Da.Ameri igraju prljavo.Dobra škola za nas.

 4. Milica says:

  Tablon, maturirali su. Zaboravili su da prikače slike razrednog starešine i direktora škole. Ovo je bukvalno: "Đaci" đavoli, "profesori" još gori, a "direktor" ponajveći samo ne smeš reći."

 5. Portopranco says:

  Ušla je hrvatska u EU i NATO pa šta su dobili s tim?Demografski izumiru,masovno se iseljavaju,kopaju po kontejnerima da se prehrane.Brodogradilišta su im propala,trgovina na izdisaju,proizvodnje skoro da i nema.Ako ovaj hohštapler Zaev misli da sam ulazak Makedonije u EU i NATO donosi bolji život,gadno se prevario.

  • Velika Metla says:

   P,koja to bbudala očekuje da ove okupirane banana države dobiju nešto usisavanjem u terorističku organizaciju imena naci-nato? Pa ne okupiraju oni njih da bi njima,okupiranima,bilo dobro,nego da okupatoru bude dobro! Pa vi narode ako s ovim imate problema onda nije čudo što neku drugu podmukliju,komplikovaniju,igru sotoninog zapada ne shvatite i ne prepoznate!

  • goki says:

   Za Zaev bolji zivot e vo akedonija.vo s3koj grad oranzerii so canabis, Strumica e pola negova, a za narodot go zabole. k9ga natodot e posiromav, polesno se kontrolira. Ama Gospod e golem i gleda.

 6. Vojna i ojdesve says:

  Josh nije gotovo. Dolazi rat, I to WW3... Od makedonije pochinje... Tri Dana kao chaushesku...

 7. Velika Metla says:

  Vidi se da se stari način komunjarskog razmišljanja mnogo dobro odomaćio kod "balkanjerosa"! Postavlja se pitanje KOLIKO je ko dobio,a ne zašto je izdao! Nema nama pomoći! Znači problem je KOLIKO,a ne ZAŠTO,i šta uraditi izdajnicima? Pukli smo skroz!" Balkanski" otpad i ološ bi i bubreg dao zapadu,samo da mu se dodvori,a sve im je uzaludu,jer su balkanci za zapad stoka i ništa drugo! Treba ovi balkanci i oči da daju,ne samo bubreg,zapadu,jer im ionako ničemu ne služe! I onda bi mogli rep ugraditi na završetku kičmene moždine,da njime vrte pokazujući umiljatost,i naravno odanost i vernost,prema gospodaru,i jezikom da gospodaru ližu cipele! Za bolje nisu!

 8. ,Otpadocite says:

  Čokalije inače poznati po karakteru, hrabrosti i nepotkupljivosti. Začudjujuće.

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Ameri su Maćedoniju silom ugurali u NATO.Golom silom.

   • Makedonac says:

    A kako su to "silom" ugurali Makedoniju,kad je 90% gradjana za ulazak u NATO?

  • Makedonac says:

   Dodji majmune u Skopju,pa izgovori ove reci...u nekoj kafani.Pa reci kako si se proveo u bolnici.

 9. Vesko says:

  Nismo culi Predsjednika Ivanova jos uvijek, ima on ustavna ovlascenja da blokira nesto sto je izglasano pod prijetnjam i potkupljivanjem. Drugo kako 80 moze biti 2/3 vecina za takve odluke? Vecina od 100 je 50+1 glas = 51 u donosenju odluka, tako i za 2/3 vecinu je potrebno 80+1 = 81. Makedonci mogu da rade sta hoce, idu u NATO ili ne ako hoce ali ovo je bilo kriminalno, cisto nasilje nad demokratijom i odlucivanjem.

 10. petrovgrad says:

  Koji trošak su imali Ameri, pola kilograma finog papira za izradu novčanica i malo angažovanje aktivista NVO na terenu. Što se tiče poslanika to su ljudi dobili su ogromnu lovu za njihove prilike.Nekada davno kod nas neki poslanici su se zakleli u crkvu na Jevandjelje i čim su izišli iz porte promenili mišljenje.

 11. Milivoj Trbojevic says:

  nato pakt i dodik su isti ko nece u nato zgazi te atomobil na cesti. ako neces kod dodikove stranke kumunjarske metak u celo

  • kokan says:

   Gde ti nadje Dodika sad .Nigdje veze.

 12. Kulak says:

  Kad Ameri mogu ovako maksimalno prljavo,ništa ne sprečava Rusiju i Kinu da i oni igraju prljavo.

 13. Miki says:

  Svaka stranka mora imati svoju petu kolonu pa tako i VMRO-DPMNE, Pitam se koliko tek petokolonaša ima u našim strankama koje su mnogo veće.Njima bi trebalo za podmićivanje utrošiti celu tonu zelenog papira koju Rusi Kinezi izbacuju,,ali šta je tu je neko voli markice neko dolare,a poštenima osteje da zarade svoju platu.

 14. Vojna i ojdesve says:

  Spremite see za rat. 90% poginuche....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *