ИСТИНА ИЗАШЛА НА ВИДЕЛО! Ево зашто је Пенс дошао на Балкан

ISTINA IZAŠLA NA VIDELO! Evo zašto je Pens došao na Balkan

4 avgusta 2017

Da je Bijela kuća zaista željela da arbitrira u rešavanju političke krize u Crnoj Gori, onda bi sastanak bio javan i bila bi pozvana cijela opozicija, uključujući i Demokratski front, kako bi konačno došlo do dijaloga o uspostavljanju uslova za održavanje prvih fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori.

Jučerašnji sastanak takozvane „građanske opozicije“ sa potpredsjednikom SAD Majkom Pensom, koji je propraćen uz dosta spekulacija i medijske prašine u Crnoj Gori, nije bio „neisplanirani susret“, kako se to želi javno predstaviti, tvrde u Demokratskom frontu. Štaviše, s obzirom da se, kada je američka diplomatija u pitanju, i unaprijed po nekoliko mjeseci zna protokol i svaki detalj posjete, u najjačem opozicionom savezu naglašavaju da je upravo crnogorski premijer Duško Marković „kumovao“ da se pomenuti sastanak realizuje.

„Očigledno je da su predstavnici takozvane „građanske opozicije“ za ovaj sastanak unaprijed obaviješteni i pripremljeni. Zašto su to skrivali od očiju javnosti pitanje je na koje oni treba da odgovore. Nije slučajno što su na taj sastanak bili pozvani samo oni predstavnici opozicije koji su na ovaj ili onaj način podržali ulazak Crne Gore u NATO i koji su i nakon jučerašnjeg sastanka potvrdili da je to pitanje što se tiče Crne Gore zauvijek riješeno – kaže Nikola Jovanović, lider kluba mladih Demokratske narodne partije.

Prema njegovim riječima, i pored pokušaja da se sve naknadno predstavi kao „dijalog dvije strane“, jedino je očigledno da je potpredsjednik SAD saopštio stavove američke administracije i zatražio da se dio opozicije vrati u Parlament, dok, kakve je još uslove Pens isporučio predstavnicima crnogorske „građanske opozicije“ i dalje ostaje nepoznanica.

– Da je Bijela kuća zaista željela da arbitrira u rešavanju političke krize u Crnoj Gori, onda bi sastanak bio javan i bila bi pozvana cijela opozicija, uključujući i Demokratski front, kako bi konačno došlo do dijaloga o uspostavljanju uslova za održavanje prvih fer i slobodnih izbora u Crnoj Gori. Očigledno to nije bila namjera ove posjete, već iznalaženje modaliteta kako bi se podržala Vlada Duška Markovića kroz nametanje ustupaka samoproglašene „građasnke opozicije“. Za ovaj sastanak je sigurno znao i domaćin posjete Duško Marković, koji je prvi razgovarao sa potpredsjednikom Pensom i vjerovatno posredovao da do tog sastanka i dođe – naglašava Jovanović.

Zauzvrat, prema viđenju našeg sagovornika, „građanskoj opoziciji“ se kao mamac nudi mogućnost da se Đukanović formalno povuče iz političkog života a da oni, zajedno za „zdravim krilom“ DPS-a, u budućnosti uspostave prozapadnu i NATO Vladu koja će u potpunosti biti „servilna američkim interesima“.

Očigledno je da su u dijelu opozicije progutali taj mamac kada im je obećano da će nakon ulaska Crne Gore u NATO doći do pada Đukanovićevog režima, rezonuje Jovanović, „pa su zbog toga i oni koji su bili protiv ulaska Crne Gore u NATO zamrzli svoje stavove ili su ih promijenili“. Dok istovremeno, na drugoj strani, kako kaže, „građanska opozicija“ malo-malo pa ide na „instruktaže u stranu ambasadu“, te zbog toga ni ovaj sastanak nije „opšteiznenađujući“.

– Jedno od glavnih pitanja koje će predstavnici ’građanske opozicije‘ morati da objasne javnosti jeste da li dijele stav potpredsjednika Pensa da su ruski agenti htjeli da ubiju bivšeg premijera i time spriječe ulazak Crne Gore u NATO, čime je poslata poruka da je u Crnoj Gori stvarno pokušan državni udar na dan izbora. To ne korespondira sa ranijim izjavama predstavnika opozicionih partija koji su prisustvovali sastanku ili bolje rečeno raportu kod visokog zvaničnika Bijele kuće. Da li će i u ovom dijelu, u periodu koji je pred nama, ove političke strukture napraviti zaokret, ostaje da se vidi – zaključak je Jovanovića.

Sličnog je stanovišta i predsjednik kluba mladih Nove srpske demokratije Marko Kovačević koji smatra da je onaj koji je dogovarao pomenuti sastanak, „imao svijest o tome da je Demokratski front politička organizacija koja djeluje u interesu građana Crne Gore, pa stoga ne prima instrukcije i obavezujuća uputstva od zvaničnika drugih država“.

– Saznali smo da je sastanak Majka Pensa sa dijelom opozicije trajao svega 15 minuta, koliko je dovoljno tek da im saopšti instrukcije obavezujućeg karaktera za predstavnike stranaka na tom sastanku. Nije nemoguće da je ovaj „iznenadni“ i „slučajni“ sastanak Pensa i dijela opozicije, Pens zatražio na molbu Duška Markovića, da bi tako kroz presudni uticaj, koji američka administracija ima na pojedine političke subjekte, olakšali poziciju svog glavnog partnera u Crnoj Gori — DPS-a pred predsjedničke i lokalne izbore koji nas čekaju naredne godine – tvrdi Kovačević.

Kovačević naglašava da se Demokratski front godinama beskompromisno bori protiv DPS-a i da bilo kakva pomoć toj „mafijaškoj organizaciji“, prema njegovim riječima, ne dolazi u obzir.

– Tako je uvijek bilo i kada je to od nas tražila Rusija i kada su to od nas tražile Amerika ili Srbija. To samo pokazuje da je Demokratski front jedina politička struktura koja je sposobna da djeluje državnički i u interesu građana svoje zemlje, bez servilnog odnosa prema bilo kojoj drugoj državi – jasan je Kovačević.

(In4s, Sputnik)

KOMENTARI5 komentara

 1. Zaharije Serak says:

  Vrijeme je da Srbija shvati da joj je Crna Gora samo komsija i da postuje odluke iste.Prosrpski orijentisani gos.Mandic ,Medojevic i ostali da shvate da nije proslo njihovo "asikovanje " sa Srbijom i Rusijom.Gospodin Mandic je makar meni poznat iz svojih "cuvenih " razgovora na Srbskom radio Chicago!!!Toliku netrpeljivost prema svojoj Drzavi ja nisam mogao da vjerujem.Naravno tu je bio i pacijent Ravasi koji vodi taj program moj komsija sa Grbavice u Sarajevu.Nekada novinar 202 programa "stanovnik " caffe Jesenjina i Ribljeg restorana.U to vrijeme su trunili o Crnoj Gori kao djelu Drzave Srbije citaj Rusije.Toga nema,nece se vratiti i svi znamo gdje je ili Ruska ili Americka cizma usla nema nazad.Ja licno nemam pozitivno misljenje o gos.Djukanovicu/zbog agresije na Bosnu/,ali moram mu skinuti kapu kako je ovo uradio.

  • nekad BiH says:

   Lijeci se raskrsteni MUJAGA,lijeci da ne bude kasno :( :( :(

 2. Trifun says:

  On je dosao na Balkan da pokusa da instalira jos jednog homoseksualca na vlast bilo gdje, u Crnoj Gori ili Makedoniji, nije bitno, jer znaju da pederi i lezbejke gledaju na Zapad a ne u Rusiju koja na to gleda konzervativno i da se pripadnici tih manjina uglavnom rukovode tom svojom seksualnom prirodom kada grade svoje simpatije prema glavnim silama i nacin na koji se oni tretiraju u tim drzavama. Sto znaci da se ne rukovode prvenstveno interesima drzave koju zastupaju nego svojim instiktima, u ovom slucaju seksualnim. Da li vi mislite da su Tadic, Vucic i Ana slucajno postavljeni da upravljaju Srbijom? Nema nazad.

 3. Kulak says:

  Diktaturu mafijaša Mila u Crnoj Gori srušiti će talas narodnog nezadovoljstva.Osnovna poluga diktatorove vlasti jest kontrola nad policijom i to moraju imati na umu svi koji krenu rušiti diktaturu.

 4. Batina says:

  Onaj tamo sto stoji iza mora da je stara komunjara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *