ИСТИНА ИЗЛАЗИ НА ВИДЕЛО – ПРИЗНАЊЕ: „Због софтвера смо Трампу одузели гласове, а додали Бајдену“

ISTINA IZLAZI NA VIDELO – PRIZNANJE: „Zbog softvera smo Trampu oduzeli glasove, a dodali Bajdenu“

7 novembra 2020

Pristalice predsednika Donalda Trampa u Mičigenu tvrde da je zbog softverske greške možda smanjen broj njegovih glasova.

Dok svi najnoviji podaci ukazuju na verovatnu pobedu demokrate Džo Bajdena, republikanci iz Mičigena tvrde da je u okrugu Antrim više hiljada glasova u korist Donalda Trampa dodeljeno Džou Bajdenu i kandidatu Demokratske stranke za senatora Geriju Pitersu, umesto republikancu Džonu Džejmsu zbog softverske greške.Na osnovu 98 odsto prebrojanih glasova u Mičigenu, Bajden vodi sa 146.123 glasa prednosti, pa su i AP, i drugi uticajni mediji u SAD već objavili da je on pobednik u toj državi, preneo je „Njujork post“.

Predsedavajuća Republikanske stranke u državi Mičigen Lora Koks izjavila je da je u okrugu Antrim oko 6.000 glasova greškom dodeljeno demokratskom predsedničkom kandidatu, umesto Donaldu Trampu i za tu grešku optužila „kvar na softveru“.

Ona je dodala da je otada otkriveno da isti softver korišćen u čak „47 okruga sa istom svrhom“, što je više od polovine od 87 okruga koliko ukupno ima u toj saveznoj državi, a njenu izjavu Trampov izborni štab je delio na Tviteru, prenosi Tanjug.

KOMENTARI3 komentara

 1. persida says:

  Americki lopovi, demokratski skotovi.

 2. padre says:

  Baš me interesuje, kakva je to softverska greška!Znači, ubacili "if Trump add Biden"!

  • šiško says:

   I ja sam se to pitao. Samo tako sa, ljudskom rukom unetim, "if" i "then" softver je mogao da pogreši. Dobro, možda je da se desila totalna havarija, mogao da poludi i isključi struju u pola amerike, otvori brane na velikim jezerima i rekama, da izazove snežne padavine na floridi itd, ali da u svom softverskom ludilu trampove glasove pripiše baš bajdenu (a ne npr. Siju ili Merkelovoj), to jednostavno nije moguće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *