Истина о правилу „5 секунди“: Да ли је опасно јести храну са пода?

Истина о правилу „5 секунди“: Да ли је опасно јести храну са пода?

4 јула 2017

Сви знамо, а неки и практикујемо правило „5 секунди“ током којег је безбедно појести храну са пода. Многи су ово доводили у питање, а Цханнел 4 је одлучио и да докаже да то није тачно.

Емисија „Хоw То Стаy Wелл“ открива да не постоји временско ограничење током којег је безбедно јести храну са пода јер се, како кажу, бактерије моментално преносе.

Др Дејвид Абделмоним бацио је два комада шаргарепе на под. Један је оставио пет секунди, други 30 секунди, а онда их је однео у лабораторију како би их тестирао.

Професорка Лаура Бовотер је анализирала резултате и пронашла да је су оба комадића шаргарепе имала исти број бактерија без обзира на то колико су временски била изложена бактеријама.

Логично, влажна храна прикупља више бактерија од суве хране. Срећом, на комадићу бактерије се нису нашле бактерије које би могле да озбиљно да нашкоде здравом човеку или детеом.

– Али, како број бактерија расте, тако се и ризик да ће се ово променити повећава – истиче др Дејвид.

KOMENTARI



Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u