Истином против мржње

Истином против мржње

20 маја 2017

СУШТИНА књиге „Крст на крижу“ је константна мржња коју већ век и по према Србима гаји хрватска интелигенција и Католичка црква, рекао је, у четвртак вече у препуној сали Народне библиотеке „Филип Вишњић“, Ратко Дмитровић, генерални директор и главни уредник „Новости“ на промоцији своје књиге, за коју влада велико интересовање на обе обале Дрине, Саве и Уне, али и у иностранству.

Дмитровић каже да је, као аутор, „с разлогом задовољан што се књига тако добро ‘примила’ међу читаоцима, који су препознали оно што сматрају драгоценим за боље разумевање и схватање српско-хрватских односа.“

– Моја намера је и била да расветлим, објасним, и обелоданим све ово, не само као сведочанство минулих времена, већ као наук за будућност садашњим и будућим генерацијама – поручио је Дмитровић.

Говорећи о књизи Миломир Краговић, уредник Издавачке делатности Компаније „Новости“ је рекао да је, више него очито да је „армија“ читалаца схватила дубину и ширину порука из књиге, што сведочи и податак да је доживела пет издања и да је, већ, штампана у тиражу од 16.000 примерака.

На промоцији у Бијељини, где су, поред Сембераца, стигли и бројни љубитељи књиге из Брчког, Угљевика, Зворника, Лопара и околних места, Дмитровићу се су посетиоци и лично захваљивали за труд, рад, знање и умеће да на овако ваљан начин објасни „шта се иза брда ваља“ кад су у питању односи два народа.

УЏБЕНИК

– ДУЖНИ смо да се лично захвалимо аутору ове књиге, која је и уџбеник и лепа литература у исто време – каже академик Српске краљевске академије, Бијељинац Драгомир Драго Мирковић. – Ово је велики допринос за наш род, да боље истину виде они који нешто знају о српско-хрватским односима, а да боље „отворе очи“ они који добро не „виде“.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u