ИСТОРИЧАР РАДОВАН ДАМЈАНОВИЋ о забрањеној историји Срба и о историји Балкана која се скрива од нас! (ВИДЕО)

ISTORIČAR RADOVAN DAMJANOVIĆ o zabranjenoj istoriji Srba i o istoriji Balkana koja se skriva od nas! (VIDEO)

7 septembra 2016

54z56u67

Gost emisije „Intervju“ bio je gospodin Radovan Damjanović, istoričar i istraživač jezika. Široj javnosti poznat je kao idejni tvorac i realizator knjige prilično intrigantnog naslova – „Srpsko-srpski rečnik“. Tvrdi da etimologija predstavlja ključ istorije Srba, ali i drugih naroda. Preporučujemo da pogledate ceo intervju i saznate više o zabranjenoj istoriji srpskog naroda i o istoriji Balkana koja se skriva od nas, o poreklu i nastanku srpskog jezika, o dolasku Slovena na naše prostore, kako se falsifikuje i smanjuje broj žrtava Jasenovca, šta dokazuje da je Josip Broz Tito bio zamenjen, šta najbolje oslikava stanje srpskog naroda danas, kako se uništavaju arheološki lokaliteti širom Srbije, ali i o brojnim drugim zanimljivim temama.

Knjige Radovana Damjanovića možete poručiti: 064/1580491 ili srpskosrpski@gmail.com

KOMENTARI26 komentara

 1. Sivi soko says:

  Da li je moguce da ovakvi glupaci i dalje postoje i prave od Srba najsmesniji narod na kugli zemaljskoj. Ko to plaća ovakve teorije i budalastine?! Ko to zeli da prikaze Srbiju kao zemlju bez intelektualaca? Kome to ide niz dlaku? Pa to vise nije normalno.

  • paun says:

   Koliko ti znaš o narodu sa ovih prostora? Na osnovu čega? Srbi su "svoju" istoriju dobili od prekodrinskih srba posle drugog srpskog usanka. Da li znaš bilo kog srpskog istoričara koji je do tih podataka dolazio bilo kakvim naučnim istraživanjem. SANU nema nijednog istoričara, stručnjaka za period pre Nemanjića. To što ti znaš je ono što drugi žele da znaš I nema veze sa istinom. Jadna je država kad sopstveni narod ne želi da zna svoje poreklo I korene.

  • Serbona says:

   cuti, sedi i citaj, ocigledno da ne znas nista ili znas sve pa si po zadatku ovde

   • Isabela says:

    Tako je. Taj Damjanovic je apsurdno dosadan i naporan.Nesto se on previse pravi vazan sa ""njegovim znanjem""... Sve prica okolo.... Teso , on je naporan i spor....dosadan i pravi se vazan. Promaseno.

 2. Kardinal Stepo Blaženi says:

  Srbi stalno povećavaju broj žrtava Jasenovca. Čitav svijet navodi trenutnu brojku od 85-90 tisuća žrtava, a jedino Srbi imaju neke svoje uvrnute cifre.

  • Stepa says:

   Stepo da ti kaze nesto pravi Stepa. Tvoj ceo svet je Zagreb sa okolinom. A broj zrtava od minimum 600-700 hiljada su iznele vodece jevrejske organizacije, americke, engleske, ruske pa i vasi gospodari iz drugog svetskog rata i nadalje Nemci. A pravi broj je mozda i mnogo veci od ovog broja. I da je tih 80-90 hiljada previse je. Jedini logor za decu u istoriji je vase delo i to je zlocin za koji ne postoji dovoljna kazna. Zato mars u rupu i ti i Miloje i ostali vasi koji se glupirate po nasim sajtovima nekim vasim izmisljenim cinjenicama.

   • Kardinal Stepo Blaženi says:

    Netočno. Sve svjetske organizacije navode brojku od 85 do 90 tisuća žrtava Jasenovca, a to uključuje i spomenute američke i židovske organizacije. NDH nije imala nijedan logor za djecu.

    • komita says:

     jedina pozitivna stvar je da se ti toga, izgleda, grozis (deciji logori, stotine tisuca poklanih, itd)

    • Stepa says:

     Kardinalu Stepo, do kada ti traje smena da pratis srpsku stampu i saljes komentare, jel do 24.00? A onda pocinje smena Milojka i ostalih? Lep ti je zivot i svrsishodan nema sta. Mora da je strasan kompleks raditi i pripadati nekom kome je istorija, sve zlocin do zlocina i mora da izmislja cinjenice kako bi je prikrio. Lepo je Ducic o vama govorio ko ste i sta ste, kako se niceg ne stidite.

    • milojko says:

     Činimi se da je i ta brojka preterana?

  • Dzingis Kan says:

   Rekao sam ti pre da se ne predstavljas kao kardinal. Nisi na nivou obicnog popa. Uzmipope knjigu Genocid u drzavi Hrvatskoj Avra Manhatana, koju je napisao po dokumentima Nemacke i Francuske vojne arhive, videces pravu istinu. I sam Hitler se gadio i zgrozavao sta ste sve radili. Nemas cime biti ponosan a po gotovu sa imenom kardinal stepo jer i o njemu je pisala Stela Aleksander u knjizi trostruki mit ili Tripple Myth. Kad to procitas neces se zvati stepo. Ovo pisu nezavisni istoricari STRANCI a ne hrvatski kvazi istoricari.

   • Kardinal Stepo Blaženi says:

    AMERIČKA povjesničarka ŽIDOVSKOG podrijetla Esther Gitman piše o svetosti i humanosti Alojzija Stepinca u djelu "When Courage Prevailed: The Rescue and Survival of Jews in the Independent State of Croatia 1941–1945".

   • Batina says:

    KURBAti su izmet ljudskoga roda (govna), Adolf Hitler.

 3. DFVT says:

  Evo i ovde covek lepo kaze da su srbijanci prodavali Srbe zapadno od Drine jos u ta vremena. Dali celu Bosnu smrdljivim austrijanccima, zarad pojasa na istoku. I za cigane grcke vam je istresao istinu u lice. Stalno to pricam za grke,a li glupi srbijanci klece ispred svakog cige koji se predstavi kao pravoslavac, grcki azijatska stoka koja nas je vekovima ubijala i otimala zemlju. Jos kad se pojave velikopravoslavni talibani koji kazu da im je vera ispred nacije i da trebamo da nastavimo klanjati pred grcima jer su to nasa braca iz tzv vizantije, ond ami tek nije dobro. Nemogu cigani biti braca Slavenima tj. Srbima. Sasvim smo razlicita rasa. Srbi su istorijski i autohtoni Evropski narod, a srbijanci su nakazna komunisticka tvorevina kao i bosnjaci, makedonci, crnogorci, hrvati, dalmatinci...

 4. Tuga srpska says:

  Poenta ovog coveka je da izaziva mržnju prema evropskim vrednostima. On mrzi Hrvate, Bošnjake i sve ostale, voli Ruse jer su plavi i lepi. Strašni su to kompleksi kojima on truje jadne Srbe. Gledam na aerodromu neki dan Srbe taman došli iz Beograda, osim par evropskih likova to sve postala centralna Azija. A kad se samo setim 80'ih, ljudi su izgledali sveze, pametno, evropski, veselo...sada saka neveselog jada. A kako bi i bilo drugačije jednom su tu bili intelektualci svetskog ranga, a sada su glavni psihopata Seselj, pa ovaj, pa neke Vince da Vince, Mie Alwksic sa svojim "francuskim" intelektualcima za koje niko nikad čuo (ali zato zaradjuju lepo po Srbiji), pa sve neki kompleksasi bez ikakvih intelektualnih sposobnosti. Jao sta ce tek da bude? A svi lepi i mladi Srbi odoše na zapad, dok ovu budalu neko drži i plaća ovde.

 5. zrle says:

  @Tuga....momak tebi je potrebno hitno lečenje....ne pravis razliku između zla i dobrog.....stvarno si TUGA

 6. RaDuKa says:

  Koji svijet? U njemačkim arhivama ima podatak da samo od formiranja ove farike smrti u julu -avgustu 1941. pa do kraja februara 1942. ubijeno je preko 300.000/trista hiljada/ ljudi... akoliko je bilo još mjeseci do kraja rata!? Broj je lako utvrditi samo treba porediti pips iz %!. i zadnji kji je bio prije toga... Ustaška Hrvatska je bila jedina zelja koja je imala logor smrti i u kojem su ubijana samo djeca... Usput šta piše iznad vrata crkve u Magderburgu-Njemačka? Kažeš: AMERIČKA povjesničarka ŽIDOVSKOG podrijetla Esther Gitman piše o svetosti i humanosti Alojzija Stepinca u djelu "When Courage Prevailed: The Rescue and Survival of Jews in the Independent State of Croatia 1941–1945", Reci mi ko je bio komandant i ostali rukovodioci smrti u Jasenovcu i koliko je Jevreja bilo admirala i generala kod Hitlera? Zatim šta su radili fratri u logorima smrti..... Još nešta Kardinal teba da znaš da su u Jasenovac ušle dvije komisijen i čiji su zapisnici sklonjeni od očiju javnosti..

  • Racine says:

   Jasenovac je bio logor smrti, to svi znaju u Hrvatskoj ali na zalost neke bas briga. Srebrenica je bila pokolj i to svi znaju u Srbiji ali bas ih briga. Na Kosovu je vladao aparthejd od 80'ih i sve je dokumentarisano, onda su jos Srbi krenuli na "konačno" resenje. Koga briga, sve se zna. Hrvatska je kažnjena sa uzimanjem teritorija i vise od 50 godina Jugoslavije a mogla je da bude zapad ko Italija (koja nikada nije kažnjena). Srbija je kažnjena za genocidnu i rasističku politiku na Kosovu oduzimanjem Kosova koje vise nikada neće biti u sastavu Srbije jer Albanaca ima vise i zaštiti ce ih Turci ako treba. Ako republika srpska ode iz Federacije, ode i Sandžak iz Srbije, a mozda i Vojvodina. Vojvodina je danas naseljena Krajišnicima jer Srbija ne zeli da se Vojvodina odvoji. Vojvodina hrani Srbiju i nema kraja važnijeg za opstanak Srbije. Ali istorijski Vojvodina je bila i u sastavu mađarske i Rumunije. Zato je Srbiji bilo bitno da Krajisnike naseli u Vojvodinu i ni pod koju cijenu ne zeli da se vrate u Hrvatsku. Sad sta to hoće Srbi od Rusije ne znam? Sta ce Rusi da daju Srbiji? Kosovo, pa da se zarate sa Turskom, mislim da neće.

  • milojko says:

   Duka, čitav svet zna da srbi lažu o broju mrtvih u Jasenovcu, čak i Zurof navodi da nije siguran da je vaša tvrdnja istinita, zbog toga što ste sakrili arhivu kada su vaše slavne jedinice ušle u Jasenovac. Švabe sigurno nisu vodili evidenciju o broju pogubljenih u Jasenovcu, već o broju deportiranih logoraša u Njemačku. Logor za djecu nikada nije postojao u Hrvatskoj, već okupljalište napuštene srpske djece, koje su očevi i braća ostavili po šumama Kozare, Korduna, Banovine i Like zbog lakše bežanije pred vojskom NDH.U Magdeburgu sigurno nisi bio,već si nešto načuo pa sada trambunjaš gluposti.Jedan od komandanata bio je uglađeni gospodin koji je zabranio bilo kakvo nasilje prema logorašima.Fratra u Jasenovcu nikada nije bilo, ako misliš na "velečasnaog" Filipovića (hehehehe), on ti je nešto poput Radojice Perišića, Momčila Đujića i još bezbroj nepoznatih pravoslavnih popova koji su učestvovali u klanju nesrpskog življa na ovim prostorima.Jasenovačka arhiva je sklonjena od jevanosti po srpskoj komisiji koja se je prva zatekla u Jasenovcu da ne izađe istina na vidjelo.

 7. Mare says:

  Hrvati su izmet ljudskog roda (Adolf Hitler)

  • Blaženi Kardinal says:

   Srbi su rasno smeće. - Karl Marx

 8. Racine says:

  Zasto nema popisa svih ubijenih u Jasenovcu? Zašto? Svabe imaju odgovor, za izmišljena imena nisu hteli da plate reparacije. Zašto nema popisa poginulih u ratovima 90ih? Zato sto bi država trebala da objasni sto su toliki Srbi ginuli u ratu u kojem Srbija nije "ucestvovala." Precizne brojke bi dale precizniju sliku regionalne istorije koja Srbima najmanje odgovara. Ne kažem da i Hrvati i Bošnjaci nemaju problem sa istinom, ali Srbe najviše boli. Zašto se u Srbiji taji koliko dece je pobijeno u Srebrenici samo za 48 sati? Sve i sva imena sa svim podacima ce biti uskoro na Internetu pa ce svi moći da se suoče sa samima sobom. Biti ce to bolno za mnoge.

  • Dragan Bec says:

   dobro slazem se sa time ali da vidimo sta ti kazez na ove stvari. da pocnemo sa srebrenicom. Zasto postoje izjave od Robert Baer koji kaze da je Srebrenica namestaljka velika ??? http://www.ossietzky.net/21-2013&textfile=2444 (to je na nemackim ali moze i na srpski da se nadje) pa ima izjava od Hakija Meholjić https://www.youtube.com/watch?v=_tsyoU8PNM0. pa ima izjava od Dr. Edward Herman http://www.globalresearch.ca/the-srebrenica-massacre-was-a-gigantic-political-fraud/5321388. to su samo troje im ih vise koji isto govore... STO TI LJUDI TAKO NESTO GOVORE (a nijedan od njih je srbin!!!) za jasenovac naj vise verjuem nemcima, (nemogu imena da se setim ali ako zelis potrazi cu ih) kad se hrvatski general pohvalio nemackim generalu kako su ubili milion srba a taj nemac kad je to preneo hitleru rekao da hrvat malo preteruje i da nije vise od 900.000 srba pobijeno, pa ima originalno pismo talianskog vojnika kako opisuje kako hrvati kolju srbe zenama grudi sekli i td. ETO I TO POSTOJI a sad malo i dublju historiju, da su srbi najstaiji narod nisu srbi sami rekli nego vec jedan grk i to je napisao ovako, srbi tribali su najstariji narod u evropi I TO POSTOJI da je aleksander makedonac bio srbin pise u knjigi il regio de gli slavi (moze da se nadje u netu original knjiga a i prevod kraljevsto slovena) I TO POSTOJI u tom knjigi pise srpski vladari od godine 495 (to je 5ti vek a mi tek dosli u 6tom) sve sto govore damjanovc, deretic i svi ti historicari nije nesto sto su izmislili nego to sto su u nekom knjigi procitali sto je neki stranac napisao! kad kazu da je dusanovo carstvo bilo duplo vece nego sto u nasim knjigama pise oni nisu to izmislili, u holandiji ima karta koja to tako pokazuje.... na kraju kome da se veruje??? reci ti meni

   • milojko says:

    Ne trambunjaj!

 9. Dobrilo Vucicevic says:

  Postovana Redakcijo: Da li mozete da mi posaljete e-mail gospodina Radovana Damjanovica? Zeleo bih da ga pitam u vezi pokojnog Profesrora Radovana Pesica, koji je trebalo da bude nas priznat strucnjak za srpski jezik I azbuku. Hvala unapred

 10. Mile_istorija says:

  1) Od svih nacija na svetu, Hrvati su najodvratniji. (Karl Marx) 2) Hrvati nikada u istoriji nisu imali vladara koji je govorio njihov jezik. (Franc Jozef I car Austo-Ugarske) 3) Hrvati su krpe (Franc Josef I car Autro-Ugarske) 4) Hrvati su govna ljudske rase(Adolf Hitler) 5) Hrvati treba da budu stavljeni pod međunarodno starateljstvo (Teodor Ruzvelt) 6) Hvati su najhrabriji narod na svetu ne zato što ne osećaju strah hego što se ničega ne stide(Jovan Dučić) 7) Bože zaštiti nas od gladi, kuge i Hrvata (ulaz nemačke katedrale)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *