ИСТОРИЈА – ЈОКИЋ ЈЕ МВП

ISTORIJA – JOKIĆ JE MVP

9 juna 2021

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, proglašen je za najkorisnijeg igrača sezone 2020/2021 u NBA. Centar iz Sombora postao je tako prvi srpski košarkaš koji je izabran za MVP-ja najjače košarkaše lige na svetu.

Informaciju je prvi preneo novinar portala Atletik Šems Čaranija, a potom su i ostali svetski mediji krenuli da objavljuju da novi MVP dolazi iz Srbije.Nikola Jokić postao je prvi igrač u istoriji koji je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača lige, a da je izabran u drugoj rundi Drafta.

Jokića su pre sedam godina birali Denver Nagetsi sa 41. mesta, te je tako postao prvi igrač iz druge runde koji je poneo ovu laskavu nagradu.

Jokić iza sebe ima neverovatnu sezonu u kojoj je odigrao sve 72 utakmice, prosečno beleživši – 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencija.

Najimpresivnije je to što je srpski igrač predvodio ekipu do trećeg mesta na Zapadnoj konferenciji, a da je pritom u završnici sezone igrao bez drugog najboljeg igrača ekipe – Džamala Mareja.

Sezona za Jokića još nije gotova jer igra polufinale konferencije, što je još jedan podvig pošto je oslabljeni tim uspeo da provuče u drugu rundu.

KOMENTARI3 komentara

 1. Rista says:

  Bravo Srbine! Živela Srbija u Ameriku! Ti si novi srpski Tesla! Tesla, Ti i Nole ste ono što Srbiju čini najvećom i najslobodnijom na Svetu! Srpski kraljevi Sveta! Živeo NATO! Živela Jamerika! Srećo naša MVPska! Osvojili smo Svet! Izgubili Svest! Živeo Klinton! Živeo Buda! Živela Američka Sveta Krava! Vi ste naš životni simbol nedostižnih visina Ambisa! Šta bi mi bez Vas? Živela Madlen! Napred u junačke pobede! Živeo Mehmed Paša! Živela demokratija!

  • Boban says:

   Risto, ne bih da te uvredim, ali promeni naočare. Poenta je u simbolici! Jedan mali narod, čije je stanište nekada bilo ogromno, dao je svetu toliko mnogo naučnika (Tesla, Pupin, Milanković...), književnika, sportista. Zapad to ne može da nam oprosti. Vinčansko (prastaro srpsko pismo!) je najstarije pismo na svetu, a ovaj prostor kolevka evropske pismenosti. Na ovom (SRPSKOM) području je kolevka metalurgije. Srpski kalendar je najstariji na svetu - 7529. godina. Srbi su se sami oslobodili turskog ropstva, kroz dva ustanka i nekoliko ratova. Srbi su posle tih ratova jedini imali za vladare svoje, srpske dinastije, a okolni narodi nemačke kneževe. Ima mnogo toga čime srpski rod može da se ponosi - to je ta vertikala koja okuplja i drži srpstvo na okupu. Zapad nam je uništio ono najvrednije što smo imali - istoriju. Identiteski novostvoreni narodi u našem okruženju su pokrali mnogo toga što je preostalo od srpske istorije, a mi SRBI i dalje postojimo, imamo MVP NBA lige, prvake u tenisu, brojne vrhunske sportiste, inženjere i lekare o kojih se otimaju Nemci, SAD i ostali sa Zapada. Pa, malo li je od 7 miliona, koliko nas je preostalo?! Da li treba da se stidimo što je takav naš genetski kod?! Da li treba da se stidimo što, kao narod, svedočimo o životu, stvaralačkoj i kreativnoJ energiji koja pokreće ovaj svet. I pored mogućnosti da budem okarakterisan kao nacionalista (priznajem da volim svoj narod i svoju državu, ali nikoga ne mrzim, jer mržnja ubija samo mrzitelja - nisam šovinista), naglašavam da treba da se ponosimo svakim Srbinom koji je proneo dobar glas o srpskom rodu, pa makar samo bio i košarkaš. Mala li je stvar biti najbolji među najboljima u ovom sportu na celom svetu?! Poštujmo sebe, pa će i drugi više da nas poštuju! Da bi se to postiglo, ponekad je potrebno svet pogledati kroz drugačiju "prizmu", promeniti naočare ili se popeti na veće brdo, odakle se dalje vidi, pa čak i bez naočara!

 2. Vuk says:

  taj vas veliki srbin neigra na olimpijadi za srbiju SRAMOTA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *