ИСТОРИЈА СЕ ПОНАВЉА: Србији прети изолација! ЕВО ШТА ЈЕ СВЕ ОТКРИО ЧОВЕК ИЗ ВЛАСТИ

ISTORIJA SE PONAVLJA: Srbiji preti izolacija! EVO ŠTA JE SVE OTKRIO ČOVEK IZ VLASTI

22 marta 2018

Šef skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun izjavio je da zapad ne želi da otvori pitanje rešavanja konačnog statusa Kosova jer je za njih to završen proces.

On je istakao i da oni od Beograda očekuju da to potvrdi.

„Očigledno da zapad želi da privoli Beograd da napravi ustupak, ne samo da se ne protivi ulasku Kosova u Unesko i Interpol, već da im otvorimo vrata u UN, što za Beograd nije prihvatljivo“, rekao je Drecun na RTS-u i dodao da Srbija treba da nastavi da brani svoje interese uprkos složenoj situaciji.

Prema njegovim rečima, zapad ne želi dugoročno rešenje za Kosovo i zato ne ulazi u razgovor sa Srbijom na tu temu, što ohrabruje Prištinu da ne ispunjava dogovoreno a to je formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO).

„ZSO se koristi kao sredstvo za ucenjivnje, dajete nešto da biste dobilo ono što je ispregovarano“, rekao je Drecun i dodao da kosovski problem remeti razvoj Srbije, da ona ne želi da zamrzne taj probem jer bi to Kosovo odvelo u veliku Albaniju, već da ga reši.

Drecun je naveo da treba pogledati situaciju koja se odvija u Briselu i sve to „uvezati“ sa ponašanjem zapada i Prištine.

„Čini se kao da Priština radi sve u dogovoru sa zapadom. Pojačava se pritisak na Srbiju, a u geopolitičkom sučeljavanju SAD i Rusije koristi se kosovski problem“, rekao je Drecun.

On je naveo da Beograd u rešavanju kosovskog problema mora da se osloni na zemlje koje razumeju poziciju Srbije, a to su Rusija, Kina, Španija…

Upitan šta bi moglo da se desi ukoliko Srbija ne prihvati ultimatum zapada, Drecun nije odbacio mogućnost izolacije.

„Srbija nastavlja sa politikom da nećemo priznati ovako proglašenu nezavisnost Kosova, da mu nećemo otvoriti vrata UN. (Predsednik Srbije Aleksandar) Vučić za takvu politiku traži podršku i čvrsto insistira na tome da naš put ne može biti ometan jednostranim ponašanjem Prištine“, rekao je Drecun.

KOMENTARI9 komentara

 1. Velika Metla says:

  "Čini se kao da Priština radi sve u dogovoru sa zapadom"! Koja dileja,Bože me saöuvaj!?!?

  • Cigo says:

   Drecun je uvek i bio dileja. Ne mogu više ušima da ga čujem kako baljezga gluposti.

 2. goksi says:

  Dobićemo sankcije kao i 1991.-to je oproban recept Zapada. Tad smo krivili Slobu. Danas Slobe nema.Hoćemo li sada da krivimo Vučića? Ili ćemo konačno da shvatimo da nisu bili krivi ni Sloba tad , ni sad Vučić! Krivi smo jer smo pravoslavci, pravdoljubivi, koji vole svoju zemlju. Tako da rečenica "Ne napadaju Srbiju zbog Slobe, već Slobu zbog Srbije" je potpuno tačna! Moramo se potpuno okrenuti Rusiji i Kini ili nas neće biti.

  • Darko says:

   Potpuno tacno

 3. MM says:

  Njima treba nestabilan Balkan da bi profitirali svakih 50 godina sa ratovima kada presuši kesa

 4. Zoran says:

  Samo da Sloba ode, bice bolje.

  • MM says:

   Samo još da završimo posao sa Hagom i biće nam bolje itd itd

 5. Trifun says:

  Samo vojnim putem se moze rijesti problem okupacije dijela suverene teritorije Srbije!! Ovaj put uz pomoc Rusije! Nema nazad.

 6. tigar says:

  Samo polako braćo Srbi,dolazi dan,kada će ovi čobani da se vrate odakle su došli!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *