ИСТОРИЈСКА ИЗЈАВА ТРАМПА: „Дошло је време…“

ISTORIJSKA IZJAVA TRAMPA: „Došlo je vreme…“

9 jula 2017

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je došlo vreme da se krene napred u konstruktivnoj saradnji sa Rusijom.

„Dogovorili smo se o prekidu vatre u delovima Sirije što će spasiti živote. Došlo je vreme da se krene napred u konstruktivnoj saradnji sa Rusijom“, napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.

​Ranije je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov potvrdio da su Rusija i SAD spremne da proglase prekid vatre u jugozapadnoj Siriji počevši od 9. jula 2017. godine.

O mešanju Rusije u američke izbore

Američki predsednik rekao je da je dva puta tokom razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Hamburgu pokretao temu „mešanja Rusije u izbore“ i da je ruski predsednik izričito demantovao ove tvrdnje.

„Dva puta sam snažno pritisnuo predsednika Putina o pitanju mešanja Rusije u naše izbore. On je to kategorički demantovao“, napisao je američki lider na Tviteru.

​Ranije je list „Njujork tajms“ naveo da su predsednik SAD Donald Tramp i ruski lider Vladimir Putin tokom sastanka na samitu G20 u Hamburgu četrdesetak minuta raspravljali o navodnom mešanju Rusije u američke izbore, za koje Vašington optužuje Moskvu.

Tramp je takođe naveo i da se nada da će radna grupa za sajber-bezbednost omogućiti izbegavanje pitanja na temu „mešanja“.

„Putin i ja smo razgovarali o formiranju zatvorene grupe za sajber-bezbednost za zaštitu od hakerskih napada na izborima i drugih negativnih stvari“, napisao je Tramp.

​Juče je predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da će „radna grupa o sajber-bezbednosti koju će formirati Rusija i SAD isključiti u budućnosti bilo kakve špekulacije“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *