ИСТОРИЈСКА ПРЕСУДА: Малчански берберин први осуђен на доживотни затвор

ISTORIJSKA PRESUDA: Malčanski berberin prvi osuđen na doživotni zatvor

5 januara 2021

Ninoslav Jovanović, poznat kao Malčanski berberin, osuđen je na doživotni zatvor. Ovo je prvi put da u Srbiji bude izrečena kazna doživotnog zatvora, otkako je počela da se primenjuje 1. decembra 2019. godine.

Viši sud u Nišu osudio je danas na doživotni zatvor Ninoslava Jovanovića, poznatog kao „Malčanski berberin“, povodom optužbi za kidnapovanje i zlostavljanje 12-godišnje devojčice M. K. krajem 2019. godine.Jovanović nije prisustvovao objavi presude, odnosno nije bio privođen iz pritvora u kome boravi tačno godinu dana, od hapšenja 5. januara prošle godine.

U sudnici su presudu pored brojnih novnarskih ekipa ispratili roditelji Jovanovićeve žrtve, preneo je Tanjug.

Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana ima pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Nišu.

Sud je Jovanoviću danas takođe produžio pritvor.

Iako je ceo krivični postupak, uključujući suđenje, bio zatvoren za javnost zbog zaštite interesa maloletne žrtve, presuda je javno objavljena.

Krivična dela za koja se tereti Jovanović, kao i detalji suđenja ostali su nepoznati zbog isključenja javnosti.

Jovanović je višestruki povratnik, koji je više od 20 godina proveo u zatvorima, a sada se nalazi u pritvoru.

On je devojčicu iz sela Suvi Do oteo 20. decembra 2019. godine i zlostavljao je desetak dana, nakon čega je ona pronađena, a on je uhapšen sedam dana kasnije.

Više javno tužilaštvo u Nišu u martu prošle godine je podiglo optužnicu protiv Jovanovića, ali zbog zaštite interesa maloletnice nije htelo da saopšti pravnu kvalifikaciju krivičnog dela za koje ga tereti.

Istraga je protiv Jovanovića sprovedena je zbog krivičnih dela otmica i silovanje deteta.

Jovanović je uhapšen 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča, nakon 17 dana policijske potrage za njim.

On je, kako se sumnja, 20. decembra, u selu Suvi Do presreo devojčicu na putu do škole i oteo je. Ona je 29. decembra pronađena u selu Jasenovik u jednoj vikendici, nakon 10 dana velike policijske potrage.

Bila je ošišana, sa modricama po telu i smeštena u Klinički centar u Nišu radi oporavka.

Jovanović je ranije u dva navrata bio osuđivan za silovanje na kazne od 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

KOMENTARI4 komentara

 1. Aco says:

  Tako bar neče moči da naudi nikome...živitinja

 2. Gardista says:

  Svaka cast Juricu i njegovoj fondaciji i svesnim gradjanima sto su potpisali peticiju koja je promenila zakon i dovela da se monstrumi dozivotno kazne. Bravo Srbijo, tako se to radi! Idemo dalje!

  • Silovana Srbija says:

   A gde su te bajne nvo organizacije koje se finansiraju sa strane, kada ce da prave jednu peticiju za zakon o silovateljima Srbije, i kada ce dozivotnu dobiti svi stranci, i domaci kvislinzi, demokrate, otporasi, nvo,... koji permanentno vec 30 godina SILUJU I ZLOSTAVLJAJU 7-8 000 000 Srba ????!!! I nemoj samo da kazete da je to drugo, i nema veze. Ne to je PRVO, i ima najvise veze sa SILOVANJEM. Kada bi hiljade najgorih zlotvora silovatelja srpskog naroda dobilo dozivotnu, ne bi "berberin" bio vest. To bi trebalo da bude vest negde u cosku, od jedne recenice. Mediji treba se bave glavnim silovateljima, takvi treba da budu GLAVNA TEMA, a ne da raznim periferni likovi, brice, budu godinu dana glavna prica, kojom MASKIRAJU SILOVATELJE CELOG NARODA.

 3. Gagi says:

  Imamo li mi u drzavi placene strucnjake koji procenjuju psiholoski profil osudjenika za teska krivicna dela. Da li sudije uvazavaju njihovo misljenje kod donosenja presude i na osnovu toga odmeravaju kaznu.Sta je sa zrtvama prethodna dva slucaja, koliko puta neko mora da ponovi isto krivicno delo da bi se neko "setio" da je ta osoba drustvena stetocina i da je spreman da ugrozava tudje zivote. Cela drzava danima gleda cirkus jedne budale, nekako mi se cini da je tu neko tesko zakazao u svojoj profesiji, doduse, nije ovo jedini slucaj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *