Историјска времена

Istorijska vremena

20 juna 2015

KESIC djoko 43Piše: Đoko Kesić

Premijera Srbije Aleksandra Vučića stiglo je istorijsko vrijeme koje odavno priziva, jer svaki drugi dan neku odluku svoje vlade krsti „istorijskom“.- Predstoji nam više teških datuma. Pregovori u Briselu 23. juna, sjednica borda MMF-a 26. juna, obilježavanje Vidovdana 28. juna, 8. i 9. jula kancelarka Merkel stiže u Beogradu, 11. jula je 20. godišnjica zločina u Srebrenici – najavio je predsjednik Vlade Srbije.Suština ovih prenemaganja je realizacija već dogovorenih obaveza, gdje će Srbija predati Kosovu sve, pa i „Trepču“ i „Gazivode“ koje „ne damo“, kao i pozivni telefonski broj. Moguće je da će Zajednica srpskih opština biti nešto kao nevladina organizacija, kako bismo pristali da Kosovo dobije stolicu u UN. Sve ovo tražiće Merkelova od Vlade Srbije, a ti razgovori će opet biti „sudbonosni“.

Merkelova daje značaj Srbiji, noćiće u Beogradu. Koliko će nas koštati njeno drijemanje na Dedinju? Otvoriće Deklaraciju o Srebrenici, koja zahtijeva prekompoziciju Balkana. Albanci će imati dvije države, Albaniju i Kosovo, a Makedonija će biti raspolućena, sa albanskim entitetom. BiH će biti centralizovana, što znači da će RS biti forma bez dejtonske suštine.

Ivica Dačić je krajem 2012. u Briselu, dok je još bio premijer, uz snažnu Vučićevu podršku, tajno potpisao da Kosovo dobije stolicu u UN, a da Srbija bude „spremna za članstvo u EU krajem 2018“. Kosovo, dakle, nije više srpsko, a i RS je predmet trgovine. Zapad bi da je ukine. Rezolucija o Srebrenici u kojoj sve to piše naći će se pred SB UN. Na prvu vijest da Englezi pišu rezoluciju, oglasila se Rusija: „Ako Srbi traže to od nas, Rusija će staviti veto u SB UN“. Vruć krompir u rukama premijera Vučića – hoće li tražiti pomoć Moskve ili će pristati na ukidanje RS? Bilo šta da uradi, ući će u istorijske čitanke.

Čudesna tajna trgovina osione i bahate vlasti s teritorijom sopstvene zemlje. Najprije s Kosovom, a sutra možda i sa RS? Mudra vlast bi i 2012. i danas, jer RS je vlasništvo srpskog naciona, organizovala ili referendum ili široku debatu u javnosti, pa poslije donijela odluku.

A šta Zapad nudi Srbiji? Članstvo u EU zajedno s Kosovom, Albanijom, Makedonijom, BiH. Smiješna podvala. Ostaćemo njihova igračka, toliko vrijedimo. Sjetimo se da je Koštunica u Hag poslao 16 generala i političara, a zauzvrat dobio jednu godinu mirne vladavine. Tadić je isporučio Karadžića i Mladića, tražio je početak pregovora o pristupu EU, dobio je šut-kartu. Ako Vučić i Dačić završe sve pomenuto po diktatu Zapada, 2016. neće biti na vlasti. Voljom Zapada.

(PressRS)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *