ИСТОРИЈСКИ МАКСИМУМ ПОД ПУТИНОМ: Ово су сјајне вести за Русију

ISTORIJSKI MAKSIMUM POD PUTINOM: Ovo su sjajne vesti za Rusiju

9 novembra 2021

Međunarodne rezerve Rusije su premašile 623 milijardi dolara i obnovile istorijski maksimum, navodi se u saopštenju Centralne banke Rusije.– Obim međunarodnih rezervi zaključno sa 29. oktobrom iznosi 623,2 milijardi dolara. Za nedelju dana međunarodne rezerve Rusije povećale su se za 1,6 milijardi dolara ili za 0,3 odsto – saopštio je regulator.

Prethodni rekord je postavljen 22. oktobra i iznosio je 621,6 milijardi dolara. Međunarodne rezerve Rusije predstavljaju visokolikvidne strane aktive kojima raspolažu Centralna banka Rusije i Vlada. Rezerve čine monetarno zlato, posebna prava zajmova (rezervno platežno sredstvo koje emituje Međunarodni monetarni fond) i sredstva u stranoj valuti.

Sredinom oktobra Računska komora Rusije saopštila je da Rusija pripada grupi od pet lidera po obimu međunarodnih rezervi, ispred nje su Kina, Japan, Švajcarska i Indija.

KOMENTARI9 komentara

 1. Duca says:

  Putin pravi jednu veeeliku grešku. Ne stvara naslednika! Svaki čovek je smrtan i svakome može sutra da se nešto desi. Šta bi bilo sa rusijom u tom slučaju? Borba za vlast, liberali potisnuti Putinom sada mogu biti mnogo glasniji i opasniji, sve bi se vratilo na 90-te. Veliki državnik mora na vreme misliti o tome i imati naslednika, a ne da se plaši konkurencije kao carevi u svoje vreme.

  • Miki says:

   Kako znas da on to ne radi?Nemoguce je da smo mi toga svetski a on nije.

  • doktrina soka says:

   I njega je netko doveo pole Jeljcina, nitko ga nije znao ni poznao ne sekiraj se nisu Rusi tako mutavi,samo nije za javnost

   • Otpor Idijotizmu says:

    Verovali ili ne licno je Jeljcin insistirao i pomogao Putinu prvo da bude vodeci covek bezbednosti u Rusiji a zatim i predsednik. To je Putin sam izneo u jedno od svojih intervjua. Gledano logicki ukoliko je Jeljcin koji je bio slab drzavnik uspeo da uradi nesto dobro i iznedri Putina, verovatno i Putin ima par asova u rukavu kada je u pitanju buduci lider Rusije.

    • Duca says:

     Ne verujem, živeo sam tada u Rusiji. Onih 2-3 minuta Jeljcinovog stisnutog govora je snimano par sati, jer uprkos ogromnoj količini votke nije mogao da natera sebe da to izgovori. Bio je nateran, jer drugačije se vlast ne napušta. Što se tiče toga da spremaju, pa nevidi se niko u okruženju. Putin je prvo postavljen za predsednika vlade, da se narod malo navikne. Sada nije 2000-ta da se u slučaju potrebe (ne navijam za to, cenim Putina, ali živ je čovek)tek tako pojavi neko nov i kaže ja ću biti dobar predsednik... Naslednik mora da se pojavi na vreme, u početku u drugom planu da bi se polako se kretao ka vrhu, a takvoga za sada nema.

 2. rade says:

  Sojgu je Putinov nasljednik.

  • Duca says:

   Teško, nije taj tip čoveka, a i on je mator.

 3. Gagi says:

  Ta samostalnost i stabilnost Rusije je uslovila ovaj svetski ekonomski problem. Nema vise svetskog harambase koji u neogranicenim kolicinama stancuje svoje platezno sredstvo i tim bezvrednim papirom ucenjuje i ekonomski okupira druge narode. Zbog slicnog pokusaja su razruseni Irak i Libija, Rusija je malo veci zalogaj koji se ne guta bas tako lako. Puca dolar polako i sigurno a sa njim i njegovi stampari,slicno ce se desavati i sa eurom, uskoro nam sledi finansijski kolaps. Nisu kod nas bezveze toliko skocili kvadrati stanova, ljudi koji imaju neku ustedjevinu pretvaraju to u neku trajnu vrednost. Ali, opet je to samo iznudjeno resenje,u medjuvremenu ce morati nesto da se jede a parket i zidovi nemaju vitamine.Ima vec dosta vremena kako sam u nekom svom komentaru pisao da ce selo u buducnosti biti ZAKON. Tako je uvek u kriznim vremenima bilo i bice. Rusi nisu ludi sto su zadnjih decenija ulagali znatna sredstva u proizvodnji hrane, Srbi bi trebalo da ulazu u proizvodnju rakije. Treba necim da docekamo Ruse kada uskoro budu tutnjali ovim nasim prostorom prema Rimu, jer upravo svi poplocani putevi vode tamo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *