ИСТОРИЈСКИ ПРЕДЛОГ МОСКВЕ МИНСКУ: Спојимо се и створимо савез држава – то би био ефикасан одговор на санкције Запада

ISTORIJSKI PREDLOG MOSKVE MINSKU: Spojimo se i stvorimo savez država – to bi bio efikasan odgovor na sankcije Zapada

4 oktobra 2022

INTEGRACIJA Rusije i Belorusije u savez država mogla bi da omogući efikasan odgovor na sankcije Zapada, rekao je danas premijer Rusije Mihail Mišustin, prenosi TAS S.

On je, u razgovoru sa beloruskim premijerom Romanom Golovčenkom, izrazio uverenje da bi integracijomm dve zemlje mogle da se suprotstave pritisku zbog sankcija Zapada koje se, kako je rekao, mogu uporediti sa ekonomskim ratom.Podsećamo, beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je prošle sedmice na sastanku u Sočiju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da Belorusija i Rusija neće tolerisati poniženja koja dolaze iz Zapadnih zemalja.

On je upozorio da Belorusija i Rusija neće ulaziti u dijalog sa Zapadom ukoliko im se ne pokaže dužno poštovanje.

(Tanjug)

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Putin je prolupao, ima poremecaj mozga. Trazi savez sa drzavom sto puta manjom od Rusije.

  • Nebeska Srbija says:

   Ti si primer da covek moze da lupi nesto i da ostane ziv.

  • Drmr says:

   Zavadi pa vladaj,stara rimska poslovica i taktika. Zapad je podelio ceo slovenski korpus tako što ih je međusobno zavadio do krvi, dok se zapad sa druge strane ujedinjuje. Putinov postupak je samo mali pokušaj ujedinjenja dela bliskih slovenskih naroda. Inače Sloveni su najveća grupa naroda u Evropi i u toj činjenici leže strah i namere Anglosaksonaca.

   • test01 says:

    upravo tako ! Nadam se da ce uspeti - od cega zavisi zivot 7 biliona ljudi (koji nista ne shvataju)...

  • Volodimir Gownarsky says:

   To je početak integracije slovensko-pravodlsvnih država u zajedničku. I Srbija će biti deo te Velike Rusije.

 2. Gagi says:

  U nesreci se narodi zblizavaju i organizuju.Dobro je sve ovo sto Putin radi, rascepkane i rasturene Slovene ponovo okuplja i ujedinjuje. Nova okupaciona zapadna ideologija - komunizam, narocito posle II sv. rata je doprinela rastakanju Slovena i njihovih drzava. Pod upravom komunistickih okupacionih komesara, oteti su i odvojeni mnogi delovi istocnih drzava pa i nase. Poznato je kakve su strahote narodi doziveli kada je stigla "nova" ideologija, naravno samo istocni i pravoslavni narodi. Gde god se nasla neka katolicka grupacija naroda ili oni koji su im bili naklonjeni, otcepljeni su od maticne drzave i dobili su samostalnost. Po svemu ovome, jasno se moze primetiti odakle i iz koje kuhinje je stigla ta komunisticka ideologija sa njihovim komesarima koji jos i danas dobosare i arlaucu. Danas su se sve te iznajmljene hijene posakrivale u druge i razne ideologije, bave se zastitom ljudskih prava i "brinu" o miru i stabilnosti ljudskih zajednica. Vidimo kako brinu, osnovni zadatak im je da sacuvaju teritorije i oblasti koje su prethodno oteli i prisvojili njihovi komesari. Samo smo u stanju da se udruzeni odbranimo i budemo jaci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *