ИСТОРИЈСКИ ТРЕНУТАК: Интернет више није у власништву америчке владе!

ИСТОРИЈСКИ ТРЕНУТАК: Интернет више није у власништву америчке владе!

2 октобра 2016

internet-pixa-34

Сједињене Државе су остале без контроле над инфраструктором Интернета.

Јуче је престао да важи уговор између корпорације за управљање деоменима и ИП-адресама (ИЦАНН) и америчког Министарства трговине и Националне управе за информације и везе (НТИА).

Управљање је прешло у надлежност ИЦАНН-а која ће функционисати као непрофитна корпорација.

У њу ће бити укључени представници земаља-чланица (мапу чланица можете да видите на крају текста) њеног комитета, корисника и запослених у интернет „индустрији“.

Досад је ИЦАНН управљао интернет-адесама преко ИАНА-е (Администрације простора интернет-адреса) која је под контролом Министарства трговине САД-а.

Ово је америчкој влади давало право вета у свему чиме је управљала ИЦАНН.

(fakti.org)

KOMENTARI7 коментара

 1. Kosovac says:

  Ова вест је о престанку важења неког уговора….. Ова вест објављује да је Интернетом руководила Америчка Управа За Информације (НТИА)…… Значи Интернет није нека демократска слободарска институција која пушта сваку шушу да се просерава по Интернет, она може и физички да спречи просеравање. Па онда каже: „јао, јао, у Индији, па у Кини уведена цензура Интернета“. Па Интернет из Аустрије открио безобразника. Па пронашли српског народног хероја који је пожелео убиство Александра Вучића….. А сада је престао да важи Уговор, мораће да нађу неког. Надамо се да ће успети да нађу неког. Бољег. Инквизитора.

 2. Bajurina says:

  Nemate vi pojma. Ja kolko se razumijem u te stvari mislim da oni imaju nesto drugo 110 puta jace gigabajta pa ovo uvalili nekom levatu!!!!

 3. Harry Neron says:

  Internet nikada nije ni bio u vlasit vlade SAD. Svi poslovni subjekti moraju da poštuju legistraturu države u kojoj posluju, tako u SAD tako u Srbiji, tako bilo kde.

 4. Komsija says:

  Ih, sad bas neko od ovih sta spajaju slova i čitaju intermagazin to razumeju! Njima samo price o teorijama zavere da se daju, pa da celi dan hodaju pijani od nauka.

 5. Егоиста says:

  Ништа ја то не разумем. Баш ме брига ко млати паре, али ја знам да ЦИјА може да прочита све што пишем кад год хоће, да види све што ја гледам кад год хоће, да ме скења кроз камеру на екрану кад год јој се прикења и да ми га попуши кад год пожели иако ја нисам педер.

  • Kositio says:

   Haha, ti njima znaci stalno pušiš kad koristiš internet, hahaha

 6. Виле за говна says:

  косити и размишљати није за тебе. Него, стварно, јел ти неко рекао да си абнормално глуп? Или више никог нема поред тебе осим техничара ујутру? Јебо те, који си ти идиот.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u