ИСТОРИЈСКИ ТРЕНУТАК – РУСИЈА ПРВИ ПУТ ЗВАНИЧНО САОПШТИЛА: Руска авијација ће реаговати ако НАТО нападне Сирију

ISTORIJSKI TRENUTAK – RUSIJA PRVI PUT ZVANIČNO SAOPŠTILA: Ruska avijacija će reagovati ako NATO napadne Siriju

11 septembra 2018

Vazdušno-kosmičke snage Rusije će pružiti podršku sirijskim vladinim snagama ukoliko zapadna koalicija odluči da napadne Siriju zbog provokacija sa hemijskim napadom u Idlibu, rekao je za Sputnjik član Međunarodnog komiteta Saveta Federacije Oleg Morozov.„U hemijski napad će poverovati samo oni koji ga režiraju. Ali to ne znači da koalicija neće udariti. Jednostavno, hemijski napad je prateći događaj kako bi se opravdale sopstvene akcije“, rekao je Morozov.

On smatra da će Sirijci odgovoriti napadom na militante.

„Međutim, ne isključujem da će im naše vazdušno-kosmičke snage pružiti podršku, ali samo ako zapadna koalicija počne napad“, zaključio je on.

Ranije je Ruski centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji saopštio da je, prema informacijama stanovnika Idliba, tamo počelo snimanje nameštene provokacije navodnog korišćenja hemijskog oružja od strane sirijske vojske.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. kiki_ ćeraćemo se says:

  Vazduh i kosmos će obaviti svoje, nisu morali mnogo da pričaju o tome jer su i do sada mnogo poradili na tome, agresor sada neka se razmisli.

 2. Deda Micko says:

  Ne verujem da ce se kosmos u ovo mesati, cujem da je na godisnjem odmoru.

  • Balansero says:

   Možda je Kosmos na godišnjem odmoru ali zato Vazduh sigurno nije na bolovanju!

  • Strahinja says:

   Cujem da Deda Micko ide svaki dan kod svog Imama da mu se klanja i dobija nove instrukcije kako da na ovom sajtu radi protiv srpskih interesa...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *