ИСТРАГА ДОНЕЛА ШОКАНТНЕ РЕЗУЛТАТЕ: Ево које су се државе мешале у америчке изборе

ISTRAGA DONELA ŠOKANTNE REZULTATE: Evo koje su se države mešale u američke izbore

27 maja 2018

Donald Tramp je izrazio javno negodovanje što su Ministarstvo pravde SAD i FBI u vreme predsedničke kampanje 2016. u njegov izborni štab ubacili doušnika.

Ali, to je samo deo njegovog nezadovoljstva:

„Zbog se nepošteno rukovodstvo FBI ili `pravde`nije tada povezalo sa mnom i obavestilo me o postojanju lažnog ruskog problema?“

Izgleda da su se u američke izbore 2016. mešali i Izrael i Emirati i Saudijci.Na Trampov zahtev će generalni inspektor Ministarstva pravde proveriti da li je FBI držao pod prismotrom njegov izborni štab i ubacio u njega svoje `informatore` iz političkih razloga.

Aktuelni predsednik SAD je pre neki dan ocenio da ae iz svega može izroditi skandal veći od Votergejta koji je doveo do ostavke ondašnjeg predsednika SAD Ričarda Niksona.

A skandal se, u suštini, širi i bez FBI i njegovih `informatora` oko predsedničkog kandidata Trampa.

Specijalni tužilac za „rusko mešanje“ Robert Miler počeo je da proučava izveštaj privatne kompanije Psy-Group, koja je tesno povezaa sa izraelskom špijunažom, posvećenim „metodima manipulacije mnjenjem korisnika socijalnih mreža tokom izborne kampanje u SAD 2016-te“.

Ovo je otkrio uticajni list The Wall Street Journal koji tvrdi da je taj izveštaj opremljen slajdovima i dijagramima koji pokazuju kako je podsticana aktivnost Trampovih pristalica tokom kampanje uz pomnoć botova i plasiranja fabrikovanih sadržaja“.

Isti list tvrdi da je izveštaj sačinjen ubrzo po završetku izbora, ali da nije jasno kome je bio namenjen, niti – da li je to izveštaj o `odrađenom poslu` u Trampovoj kampanji ili samo prezentacija mogućnosti.

The New York Times je u međuvremenu objavio da Miler istražuje i susret Donalda Trampa-mlađeg sa američkim biznismenom libanskog porekla Džordžom Naderom koji se predstavljao kao emisar Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije i nudio pomoć u izbornoj kampanji njegovom ocu.

Do tog susreta je došlo u avgustu 2016-te, a posrednik je bio osnivač američke privatne vojne kompanije Blackwater Erik Prins.

New York Times je već ocenio da je i taj susret dokaz da nije samo Rusija pokušavala da pomogne Trampu.

KOMENTARI4 komentara

 1. goran says:

  Opet Izrael.

 2. Vojna i ojdesve says:

  Ja ja ...

 3. Miraš says:

  Svi Trampovi dosadašnji potezi ostavljaju baš takav "umetnički dojam" da je na čelu države SAD čovek Izraela i Saudijske Arabije. Ali i rezultati ranijih američkih izbora su bili pod sličnim uticajima i sa sličnim rezultatima. Dakle nema jasnijeg objašnjenja 2016.godine kako i na koga u Americi su uticali Izrael i S.A, ali čemu onda služi histerično i paranoično podignuta optužba u SAD za ruske veze i ruski uticaj? Ta optužba izgleda kao potpuno ludilo onih snaga unutar SAD koje se strašno boje postizanja nekih dogovora izmedju Rusije i SAD. Oni koji su vedrili i oblačili širom sveta dok je postojala unipolarna i potpuna hegemonija SAD kako bi prošli ako Amerika izgubi tu toliku prevlast zbog povratka Rusije i zbog uvažavanja nekih zahteva Rusije? Oni vrište kao uplašene zveri, a to govori da se strašno boje da na osnovu eventualnih ponovnih rusko-američkih dogovora slično kao u peridu bipolarnog sveta - da bi baš oni mogli biti žrtvovani i završiti na nekom američkom sudu - nešto kao mali Nirneberg 2, ali sakrivenog karaktera i manje upadljivo, a ipak zbog zločina izvršenih u periodu potpune unipolarne hegemonije SAD u svetu?

 4. Milutin says:

  Pa saudijska arabija najveća teroristička država na svetu koju su stvorili nacisti iz trule nacističke amerike ima oko 700-800 milijardi dolara uloženih u toj truloj americi. Prošle godine u Julu koliko me sećanje služi ta saudijska arabija je "poklonila" 40 milijardi dolara truloj nacističkoj americi kao "pomoć" "ugroženim područjima" u toj nacističkoj državi. Pa i najvećoj neznalici je jasno da iza tolikog novca stoji MITO I KORUPCIJA TU SU JOŠ I JEVREJSKI MAFIJAŠI KOJI SVE DRŽE POD KONTROLOM I PREKO NJIH NIJEDNA JEDINA DRŽAVA NEMOŽE I NEMA UTICAJ NA POLITIKU TE NACISTIČKE TRULE AMERIKE. To su jošprošle godine pisali ugledni nezvisni strušnjaci iz same amerike ali te podatke niko nije zvanično shvatao upravo kako je neko primetio da iza svega stoje ti mafijaši koji i konrolišu svaku državnu instituciju i imaju direktna naređenja nad tim institucijama. Pored te činjenice 1 februara ove godine u kongresu (najvećem leglu mita i korupcije na svetu) je počeo da se čita izveštaj KOMISIJE ZA PRAĆENJE RADA SVIH OBAVEŠTAJNIH SLUŽBI I INSTITUCIJA KOJE SE BAVE SPOLJNOM I UNUTRAŠNJOM BEZBEDONOSNOM PROBLEMATIKOM. Tako je predsednik te komisije poče izveštaj da je tokom kontrole komisija otkrila najveću zaveru u toj truloj americi a u zaveri su učestvovali ministarstvo pravde, fbi, odeljenje za bezbednost demokratske partije trule amerike inače hilari klinon je bila njihov predstavnik (ali i sama hilari klinnton) za predsednika,cia i još neke privatne firme čiji se vlasnici još uvek traže. Odmah je sednica prekinuta jer su baš ti demokratski kongresmeni koji su i učestvovali u toj zaveri iskorističli pravo zatvorenosti te sednice i zabranom objavljivanja sadržine izveštaja za javnost. To dovoljno govori o umešanosti nacističkih ubica i pljačkaša SRBA I SRBSKE DECE iz nacističke amerike u zaveru za ubistvo Trampa. Tada su i počele odvojene i nezavisne istrage a demokratska stranka kao brojnija u kongresu je naredila svom čoveku od "poverenja" mileru da pojača istragu ali ni tramp nije ostao dužan oko istrage pa će izgleda u toj nacističkoj truloj americi kao o kod mafijaša sve da legne "dogovorom" i nikom ništa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *