ISTRAŽIVANJE BRITANSKOG PSIHOLOGA: Srbi su priglupi, pola Afrike su debili

ISTRAŽIVANJE BRITANSKOG PSIHOLOGA: Srbi su priglupi, pola Afrike su debili

11 januara 2014

rasisticka-listaBritanski psiholog Ričard Lin, njegov holandski kolega Jelte Vičerts i finski politikolog Tatu Vanhanen objavili su listu količnika inteligencije naroda u 194 države sveta, a jedino nema rezultata za Severnu Koreju.

Prema tim njihovim istraživanjima, najpametniji su „Singapurćani“ sa količnikom inteligencije 108, a najgluplji stanovnici Ekvatorijalne Gvineje sa svega 59. Srbi su u prednjem delu liste sa 89, dok recimo Hrvati imaju količnik 90.

Da bi shvatili koliko je skandalozna ova lista treba najpre imati u vidu da se u psihologiji kao prosečna inteligencija računa od 90-110. Iznad toga je nadprosečna, a od 70-89 su fiziološki tupi, drugim rečima priglupi ljudi. Od 50-69 je laka duševna zastalost ili debilnost, a ispod toga su oblici kao što su imbecilnost, kretenizam i idiotija.

Dakle u kategoriju debila, prema ovoj dvojici naučnika spadaju uglavnom narodi crne Afrike i još poneke ostvrske državice, a to su: Ekvatorijalna Gvineja sa količnikom 59, Sent Lucija sa 62, Mozambik, Gabon i Kamerun sa po 64, Gambija sa 66, Sao Tome i Prinsipe, Sent Kits i Nevil, Liberija, Lesoto, Haiti, Gvineja Bisao, Gvineja i Dominikana sa po 67, Svazilend, Somalija, Džibuti, Čad, Burkina Faso i Angola sa po 68, te Niger, Malavi, Etiopija, Obala Slonovače i Burundi sa po 69.

Ostali su nešto pametniji, a prema listi najinteligentniji je istočno-azijski trio koji predvodi Singapur sa 108, zatim Južna Koreja sa 106 i Japan sa 105, a najpametniji Evropljani su Italijani sa 102. Naravno, zemlje trojice „istraživača“ su u vrhu, Britanija i Holandija sa po 100 i Finska sa količnikom 99.

Od bivše SFRJ najpametniji su Slovenci sa 96, pa Makedonci sa 91, dok Hrvati i Bosanci imaju količnik 90, a isto toliko imaju i Albanci, koji su pametniji od Srba. Kao što smo rekli, Srbi sa količnikom 89 predvode kategoriju priglupih.

A koliko su inteligentni istraživači koji su sastavili listu, govori u prilog to što lista ima 43 redna broja, a na njoj su 194 zemlje, i to zato što neke zemlje dele isti broj bodova. To je isto kao kad bi na trci na 100 metara drugo mesto podelila trojica, a onaj iza njih ispada da bi bio treći i dobio bronzanu medalju, iako je zapravo peti.

Lista je svakako diskutabilna i deluje najpre kao rasistička i pravljena, ne prema kriterijumu inteligencije, već naučnog i tehnološkog razvoja, na koji ne utiče samo pamet, već puno drugih faktora, od motivacionih do istorijsko-političkih.

(Pravda)

KOMENTARI11 komentara

 1. Marko says:

  Hahaha,i to britanac, za koje važi mišljenje da su zemlja sa najviše procenata retardiranih,bez obzira na stepen obrazovanja.Jer su incesoidna ostrvska zemlja.

  • Borko says:

   a svaki čas srbska deca osvajaju meedalje na takmičenjima iz matematike hahaha

 2. Marko says:

  Incestoidna,promaklo mi u kucanju :-(

 3. ivan says:

  Srbi su etnicko djubriste Evrope /Karl Marx/.

  • Miloš says:

   Tvoji tata i mama su idoti!

 4. Marko says:

  Dokaz koliko su retardirani,hahaha. Retard, vršio ispitivanja i analize na kontu materijalnog prihoda pojedinih država,. I sad zemlje čije je stanovništvo živi siromašnije je samim tim gluplje. Mislim da su im huligani dovoljnni pokazatelji njihove nacionalne inteligencije,a ovaj je retard potvrdio. Da ne objašnjavam ubijanja i silovanja po Indiji i pljačkanja ruda po Africi njihovog intelektualnog naroda.Šta će nacija retarda,kad su zavidni i kad jedan mali balkanski narod ima dva najveća naučnika i istoriji sveta. Onda moraju retardirana govna da omalovažavaju veće narode od sebe. Jer koju oni imaju kulturu osim Šeksmira i Njutna.I to sa šekspirom nema veze sa intelektnim svojstvom tog naroda,već veličinom i vojnom silom. Nemačka carevina je za samo 70 godina imala više nobelovaca nego Amerika,Rusija,Engleska da se skupe zajedno,ali nije više svetska sila...

 5. Tine says:

  Istina boli.Basanci imaju veći IQ od Srba. Ja bih plakao na ovo istraživanje. Da sam na mestu gro komentatora ovde.

  • rocker says:

   nepismeni bAsanac nam rekao pa nam nije krivo :))))

 6. Incognito says:

  Kad retard retardu kaze da je retard, inda je uistinu retard

 7. Pingback: iq, društveno uređenje i invazija | nemanjarakas

 8. Pingback: Šta je alt rajt (alt-right)? | nemanjarakas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *