ISTRAŽIVANJE: Građani Srbije žele Vučića za premijera

ISTRAŽIVANJE: Građani Srbije žele Vučića za premijera

21 septembra 2013

0920-Rejting-stranaka-LAT_A_620x01164042074Građani Srbije najviše poverenja imaju u prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i većina smatra da upravo on treba da bude premijer. Njegova stranka je ubedljivo najjača i ima veću podršku nego zajedno sve ostale partije za koje se procenjuje da bi u ovom trenutku prešle cenzus.

Ovo su pokazali rezultati istraživanja javnog mnjenja o rejtingu stranaka i popularnosti političara, koje su na uzorku od 1.340 građana, sproveli Međunarodni institut za bezbednosti i Centar za evropske studije bezbednosti iz Holandije.

Prema toj anketi, Vučiću veruje 42 odsto ispitanika, sledi Tomislav Nikolić – 26, Ivica Dačić – 15, Boris Tadić – 11 i Dragan Đilas – devet odsto glasova.

Prvi potpredsednik Vlade je, istovremeno, političar s najmanje negativnih bodova. Čak 66 odsto građana smatra da bi Vučić trebalo da bude predsednik Vlade, dok Dačića kao premijera podržava 16 odsto.

Čak 53 procenta smatra da su neophodni vanredni parlamentarni izbori. A kad bi se sad otvorila birališta naprednjaci bi ubeljivo pobedili: SNS bi osvojio 38,6 odsto glasova, DS – 15,2, SPS – 9,4, LDP – 6,2, DSS – 5,3 odsto.

Ulazak u EU podržava 53,7 odsto građana, dok je oko 18 odsto za pristupanje zemlje u NATO. Protiv priznanja nezavisnosti Kosova je 74 odsto građana, 18 posto je „za“, ostali ne znaju.

(Novosti)

KOMENTARI2 komentara

  1. pele says:

    *malograđani

  2. Vesna says:

    Smesniju vest od ove,nisam odavno procitala...Hahahaa...Bas vam verujemo,narocito sto su istrazivanja sprovelimedjunarodni institut za bezbednost i centar za evropske studije bezbednosti iz Holandije...HahahaaaKoga vi ovde mazete??? Narod bi najvise voleo,da ih vidi na nekom drvetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *