ИСТРАЖИВАЊЕ НЕ ИСКЉУЧУЈЕ СЛУЧАЈНОСТ: Да ли канабис појачава сексуални ужитак код жена?

ISTRAŽIVANJE NE ISKLJUČUJE SLUČAJNOST: Da li kanabis pojačava seksualni užitak kod žena?

6 maja 2019

Žene koje su koristile kanabis neposredno pre seksa imale su povećan libido i bolje orgazme, pokazalo je nedavno sprovedeno istraživanje.

Otprilike trećina žena u SAD-u je koristila kanabis neposredno pre seksa i upravo u tim momentima imale su povećan libido i bolje orgazme.Studija objavljena u časopisu Sexual Medicine pokazala je da su žene koje su koristile marihuanu pre seksa duplo više prijavljivale intenzivnije orgazme u odnosu na one koje nisu koristile marihuanu.

Isto tako, žene koje su redovno koristile kanabis takođe su imale duplo veću šansu da će imati bolje orgazme u odnosu na one žene koje ga povremeno koriste.

Istraživači su primetili da je korišćenje marihuane u porastu kod odraslih u SAD-u, jer sve veći broj država donosi zakone koji ju legaliziraju kako za medicinske tako i za rekreativne svrhe.

Studija je ispitala 373 žene u medicinskom centru u Saint Louisu. Sveukupno, 127 žena ili 34 posto prijavilo je da je koristilo marihuanu pre seksualne aktivnosti. Ipak, istraživači navode da još uvek nije sproveden adekvatan broj istraživanja koja bi razmatrala uticaj droge na seksualno zdravlje uprkos činjenici da kanabis deluje na kanabinoidni receptor u mozgu koji je neposredno povezan sa seksualnom funkcijom.

Marihuana je odavno povezana s povećanjem seksualne aktivnosti među tinejdžerima na isti način kao i alkohol i rekreativne droge. Međutim, ranija istraživanja takođe su povezala marihuanu s nesigurnošću u seksu i većom stopom seksualno prenosivih bolesti.

Ova studija, koju je sprovela doktorka Becky Lynn s Medicinskog fakulteta u Saint Louisu i njene kolege, fokusirala se na vezu između kanabisa i zadovoljstva žena njihovim seksualnim životom, seksualnim nagonom, orgazmom, vlaženjem i bolom tokom odnosa.

Ukupno 197 žena u studiji ili oko 52 posto uopšte nisu koristile kanabis. Još 49 žena ili 13 posto koristilo je drogu, ali to nisu uradile pre seksa.

„Ono što je novo u ovoj studiji je da je marihuana zamišljena kao korisna za seks“, kaže Joseph Palamar, jedan od istraživača.

Istraživanje je pokazalo da su žene koje su koristile kanabis pre seksa brže vlažile i imale su manje bolova za vreme seksa nego žene koje nisu. Međutim, razlike su bile pre

KOMENTARIJedan komentar

  1. Zoran says:

    Sto ne pricaju kako ljudi izvetre od marihuane. Evo ga jedna Amer ovde, decenijam aje koristio, ne zna ni gde s enalazi, dobio otkaz na poslu jer poguibljen, sve po 2 puta moras da mu ponovis....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *