Истраживање о културним навикама грађана Србиjе

Istraživanje o kulturnim navikama građana Srbije

15 decembra 2016

290572

Kako građani Srbije provode slobodno vreme, koliko njih posećuje kulturne događaje, koje kulturne programe vole, a šta izbegavaju, otkriće nam najnovije istraživanje Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka – „Kulturne potrebe i navike građana Srbije“ – koje će biti predstavljeno sutra u ovoj ustanovi kulture.

Ovo zanimljivo istraživanje predstaviće Bojana Subašić i Bogdana Opačić, istraživači Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka i autorke istraživanja dr Ivana Spasić, profesor na filozofskom fakultetu u Beogradu dr Dalibor Petrović, docent na Saobraćanom fakultetu u Beogradu.

Sudeći prema najnovijem istraživanju Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, stanovnici Srbije najviše vole druženje, boravak u prirodi i laganu rekreaciju, izlaske, a potom gledanje televizije i filmskih sadržaja u bioskopu.

Ustanove kulture u visokom procentu tvrde da vole, ali ih retko posećuju. Ipak, radije prisustvuju kulturnim sadržajima, nego što u njima učestvuju.

Nekim vidom kulturnog stvaralaštva se tako pre jedne decenije bavio u proseku svaki čevrti građanin, a danas svega 15,1 odsto ljudi u Srbiji.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *