ISTRAŽIVANJE: Putin bi pobedio u prvom krugu predsedničkih izbora sa preko 60 odsto glasova

ISTRAŽIVANJE: Putin bi pobedio u prvom krugu predsedničkih izbora sa preko 60 odsto glasova

27 februara 2014

PutinPopularnost Vladimira Putina najveća je u Rusiji za poslednje dve godine, rezultat je ankete koje je uradio Ruski centar za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM).

Prema rezultatima ankete urađene 22. i 23. februara – čak 67,7 odsto Rusa podržava Putinovu politiku, dok je taj broj u anketi 15. i 16. februara iznosio 61,9 odsto.

Prema stručnjacima VCIOM, ovaj porast može da se pripiše rezultatima Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, kao i političkim previranjima u svetu i građanskom ratu u Ukrajini, prenela je ruska agencija Itar-TASS.

Putinov prethodni najviši rejting iznosio je 68,8 odsto u maju 2012. godine, kada je inaugurisan za predsednika Rusije. Predsednikova popularnost je proteklih godina redovno bila iznad 60 odsto.

Najnovije istraživanje sprovedeno je na uzorku od 1.600 građana širom Rusije. Mogućnost greške ne prelazi 3,4 odsto.

Povodom pitanja „Za koga biste glasali kad bi predsednički izbori bili naredne nedelje?” – 49 odsto anketiranih reklo je da bi svoj glas dalo Putinu.

Taj pokazatelj je tokom 2013. bio – 44-47 odsto.

I druga drga velika anketna agencij – FOM – potvrđuje rastuću popularnost Putina.

Prema njenim istraživanjima, u slučaju realnih brzih izbora, Putin bi pobedio u prvom krugu sa više od 60 odsto osvojenih glasova.

(Fakti.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *