ИСТРАЖИВАЊЕ: Словенци више мрзе Америку од Срба!

ISTRAŽIVANJE: Slovenci više mrze Ameriku od Srba!

14 juna 2015

bald-eagle-and-a-flag 7765 usaRenomirana istraživačka agencija Galup, u saradnji sa kompanijom Meridijan, sprovela je istraživanje „Globalno liderstvo“ koje pokazuje da čak 15 zemalja ima negativan „mrziteljski“ stav prema Sjedinjenim Američkim Državama.

Na prvom mestu je Rusija u kojoj je čak 82% ispitanika izrazilo negativan stav prema SAD-u. Na drugom mestu je Palestina sa 72%, dok treće mesto zauzima Belorusija sa 69% ispitanih koji ne žele da vide Ameriku na mestu globalnog lidera.

Zatim slede: Liban 66%, Pakistan 65%, Iran 61% i Egipat 58%.

Na osmom mestu je Austrija, na devetom Tadžikistan, a na desetom Slovenija.

Amerika beleži rast podrške u nekim evropskim zemljama, a to su Italija, Danska, Irska, Francuska i Velika Britanija.

Interesantno je da su dve evropske zemlje među prvih deset zemalja čiji građani su protiv globalnog liderstva SAD-a, a to su Austrija i Slovenija, dok Srbi, prema rezultatima istraživanja Galupa, ne spadaju u nacije sa izraženim anti-američkim raspoloženjem.

(Pravda)

KOMENTARI2 komentara

  1. Apis says:

    Srbe su komunisti naucili da vole svoje ubice. Pa zar nismo Ustase nazivali svojom bracom, svabama dizali spomenike i uredjivali groblja a svoje ratnike zaboravili i broj poginulih i mesto pogibije. Krajne je vreme da se pitamo da li takvi mozemo opstati i dal zasluzujemo opstanak. KOLIKO NEKO MORA BITI IDIOT DA OPRASTA UBICAMA NECIJI ZIVOT.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *