ИТАЛИЈА ШОКИРАЛА БРИСЕЛ: Желимо да Русија буде наш савезник

ITALIJA ŠOKIRALA BRISEL: Želimo da Rusija bude naš saveznik

24 oktobra 2018

Italijanski premijer Đuzepe Konte je danas u Moskvi, na početku razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, izjavio da su dve zemlje uspele da sačuvaju „kvalitet i obim međusobnih veza“.

Veze između Rusije i Italije su ozbiljno narušene sankcijama Evropske unije protiv Moskve, uvedenim zbog agresije u Ukrajini.

Bilateralna trgovina je proteklih godina postepeno povećana, ali i dalje predstavlja samo deo u odnosu na nivo pre sankcija.

Putin je rekao da je učešće Italije na ruskom tržištu smanjeno, ali da je obim ekonomskih veza ostao jak.

Uprkos teškim vremenima, naši politički kontakti su ostali na visokom nivou, izjavio je Putin.

On se zahvalio italijanskim vlastima na brzoj pomoći ukazanoj ruskim fudbalskim navijačima povređenim u utorak u rimskom metrou, kada su otkazale pokretne stepenice.

KOMENTARI3 komentara

  1. trikornjanin says:

    Polako ali sigurno zemlje koje zele stabilan i miran zivot bez ratova pocinju da se okupljaju u jednu zajednicu, na ovaj ili onaj nacin. Nasuprot njima su drzave sludjene nenormalnom idejom da se Rusija po svaku cenu unisti. Zaboravljaju na Kinu, Indiju i ostale narode i na dolare koji su u Ruskim i Kineskim trezorima.

  2. Miraš says:

    SAD I NATO ČIME JOŠ ĆE DA PRETE BEZBEDNOSTI EVROPE KAD ČUJU PONOVO OVU VEST O MOGUĆOJ PRODAJI RUSKOG GASA ITALIJI? Rusija proučava mogućnosti priključenja Italije gasovodu „Turski tok“, saopštio je predsednik Vladimir Putin. Ruski lider je naglasio da se trenutno razmatra pitanje infrastrukture i varijanti priključivanja Italije gasovodu. „To može biti preko Bugarske, čak i preko Srbije, Mađarske, a može i preko Grčke“, rekao je Putin na pres-konferenciji na kraju razgovara sa premijerom Italije Đuzepeom Konteom u Moskvi.

  3. Budi Bog s nama says:

    Ma fala Bogu, tako je braćo Talijani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *