ИТАЛИЈА СПРЕМА УДАР НА ЕУ: Ово нико није очекивао

ИТАЛИЈА СПРЕМА УДАР НА ЕУ: Ово нико није очекивао

17 јула 2018

Италијанска влада нада се да ће убедити чланице Европске уније да укину санкције Русији, али не искључује могућност употребе вета ако дипломатија не успе, преноси АП.Италијански министар унутрашњих послова Матео Салвини рекао је да Италија планира да употреби „добре манире, умеће дипломатије, бројке и доказе“ да увери друге земље ЕУ да санкције Уније против Русије наносе штету Европи као целини.

ЕУ је прошле недеље продужила санкције Русији за још шест месеци.

Салвини је рекао да стављање вета на ново продужавање санкција „не плаши“ Италију.

„Не искључујем ништа“, рекао је он.

Италија се залаже за попуштање европских санкција против Русије које су нашкодиле италијанској привреди, јер су смањени приходи од туризма и извоза.

Салвини је рекао да италијанска економија губи седам милиона евра дневно због тих санкција.

KOMENTARI5 коментара

 1. Miraš says:

  EU je već od ranije udarena, a italijanski političar Salvini želi da je učini razumnijom.

 2. goran says:

  Sankcije su Rusiju ucinile jacom, a Evropu slabijom. Putin ne bi trebalo da prihvati ukidanje sankcija, treba ih tuci do kraja. Ali, on je mlakonja i prihvatice kompromis.

 3. Velika Metla says:

  Све у свему глобалисти су се згадили свакоме иоле нормалном са својом "дубоком државом"! Политика глобалиста преко "дубоке државе"довела је свет овде где смо! У јад,беду,ивицу рата,робовласништво,нељудскост,лоповлук,непоштење,неморал..............,до свега најгорега!

 4. opet ja says:

  Gorane na žalost izgleda da si u pravu. Rusija treba da preuzme kontrolu nad Evropom od bankarsko korporacijsko vlastelinske mafije. Kao da je zaboravio ideju Aleksandra Dugina o oslobođenom prostoru od Vladivostoka do Lisabona. Trenutno u Evropi samo Mađarska, Italija, Portugalija i možda Bugarska imaju vlast koja nije pod apsolutnom kontrolom EU diktature. I Island, ali je suviše mali i skrajnut za neki veći uticaj.

  • Miraš says:

   To jeste lepa ideja, ali ne treba samo Rusija da ima zadatak da oslobadja Lisabon, Madrid, Pariz, Berlin, itd. Da budu sa manje stega tj. slobodniji to treba sami evropski narodi da požele. Slovena u ukupnoj svetskoj populaciji jedva da ima oko 4% i još nisu svi izmedju sebe u prijateljskim odnosima. Ubedljivo medju Slovenima najjači su Rusi, ali nema smisla njima zadavati nezahvalne, komplikovane i sporo ostvarive zadatke. Pustite Vi Ruse da oni sami biraju šta je za njihov razvoj i napredak najbrže i najbolje, a i kada i koje značajne poteze treba da povuku. Slovenstvo odavno nije geopolitička kategorija, ali sada spolja kad se gleda kao da se sam djavo igra sa sudbinom svih Slovena. Poljaci su u svetu drugi slovenski narod i od ranije su u neprijateljstvu sa Rusima. Ukrajinci su treći po brojnosti u svetu, ali u Evropi su drugi slovenski narod te gledamo kako i kod njih nastoje sistematski i uporno da razviju što veće neprijateljstvo prema Rusima. Još malo pa ćemo svi biti u igri jedni protiv drugih. Danas su u Arapi u sličnom i još gorem scenariju. Gledajući hibridno širenje raznih ratova na planeti to sve podseća na onaj zlokobni plan o depopulizaciji planete.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u