ИТАЛИЈА СПРЕМА УДАР НА ЕУ: Ово нико није очекивао

ITALIJA SPREMA UDAR NA EU: Ovo niko nije očekivao

17 jula 2018

Italijanska vlada nada se da će ubediti članice Evropske unije da ukinu sankcije Rusiji, ali ne isključuje mogućnost upotrebe veta ako diplomatija ne uspe, prenosi AP.Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini rekao je da Italija planira da upotrebi „dobre manire, umeće diplomatije, brojke i dokaze“ da uveri druge zemlje EU da sankcije Unije protiv Rusije nanose štetu Evropi kao celini.

EU je prošle nedelje produžila sankcije Rusiji za još šest meseci.

Salvini je rekao da stavljanje veta na novo produžavanje sankcija „ne plaši“ Italiju.

„Ne isključujem ništa“, rekao je on.

Italija se zalaže za popuštanje evropskih sankcija protiv Rusije koje su naškodile italijanskoj privredi, jer su smanjeni prihodi od turizma i izvoza.

Salvini je rekao da italijanska ekonomija gubi sedam miliona evra dnevno zbog tih sankcija.

KOMENTARI5 komentara

 1. Miraš says:

  EU je već od ranije udarena, a italijanski političar Salvini želi da je učini razumnijom.

 2. goran says:

  Sankcije su Rusiju ucinile jacom, a Evropu slabijom. Putin ne bi trebalo da prihvati ukidanje sankcija, treba ih tuci do kraja. Ali, on je mlakonja i prihvatice kompromis.

 3. Velika Metla says:

  Sve u svemu globalisti su se zgadili svakome iole normalnom sa svojom "dubokom državom"! Politika globalista preko "duboke države"dovela je svet ovde gde smo! U jad,bedu,ivicu rata,robovlasništvo,neljudskost,lopovluk,nepoštenje,nemoral..............,do svega najgorega!

 4. opet ja says:

  Gorane na žalost izgleda da si u pravu. Rusija treba da preuzme kontrolu nad Evropom od bankarsko korporacijsko vlastelinske mafije. Kao da je zaboravio ideju Aleksandra Dugina o oslobođenom prostoru od Vladivostoka do Lisabona. Trenutno u Evropi samo Mađarska, Italija, Portugalija i možda Bugarska imaju vlast koja nije pod apsolutnom kontrolom EU diktature. I Island, ali je suviše mali i skrajnut za neki veći uticaj.

  • Miraš says:

   To jeste lepa ideja, ali ne treba samo Rusija da ima zadatak da oslobadja Lisabon, Madrid, Pariz, Berlin, itd. Da budu sa manje stega tj. slobodniji to treba sami evropski narodi da požele. Slovena u ukupnoj svetskoj populaciji jedva da ima oko 4% i još nisu svi izmedju sebe u prijateljskim odnosima. Ubedljivo medju Slovenima najjači su Rusi, ali nema smisla njima zadavati nezahvalne, komplikovane i sporo ostvarive zadatke. Pustite Vi Ruse da oni sami biraju šta je za njihov razvoj i napredak najbrže i najbolje, a i kada i koje značajne poteze treba da povuku. Slovenstvo odavno nije geopolitička kategorija, ali sada spolja kad se gleda kao da se sam djavo igra sa sudbinom svih Slovena. Poljaci su u svetu drugi slovenski narod i od ranije su u neprijateljstvu sa Rusima. Ukrajinci su treći po brojnosti u svetu, ali u Evropi su drugi slovenski narod te gledamo kako i kod njih nastoje sistematski i uporno da razviju što veće neprijateljstvo prema Rusima. Još malo pa ćemo svi biti u igri jedni protiv drugih. Danas su u Arapi u sličnom i još gorem scenariju. Gledajući hibridno širenje raznih ratova na planeti to sve podseća na onaj zlokobni plan o depopulizaciji planete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *