ITALIJA U EU: Rekordna nezaposlenost

ITALIJA U EU: Rekordna nezaposlenost

31 jula 2014

Italy Venezia poor 83473Nezaposlenost među mladima u Italiji bila je rekordno visoka u junu, podgrejavši zabrinutost da reforme koje je pokrenuo premijer Mateo Renci nisu dovoljne da bi pomogle mladima u zemlji.

Stopa nezaposlenosti među mladima od 15 do 24 godine starosti porasla je u maju na rekordnih 43,7, sa 43,1 odsto iz prethodnog meseca, pokazali su podaci Zavoda za statistiku u Rimu, prenosi agencija Frans pres.

Ukupna nezaposlenost je, sa druge strane, smanjena na 12,3 sa 12,6 odsto, koliko je iznosila u aprilu i maju i taj rezultat iznenadio je analitičare koji su očekivali rast stope nezaposlenosti.

„Tržište rada se stabilizuje, iako se značajniji pad nezaposlenosti ne očekuje pre 2015“, navodi banka Inteza San Paolo.

Renci je obećao da će ekonomske reforme pomoći mladima u Italiji, koja pokušava da se izvuče iz najdublje recesije nakon Drugog svetskog rata.

Banka Italije i Međunarodni monetarni fond su ovog meseca snizili prognozu ekonomskog rasta Italije za 2014. na 0,2 odnosno 0,3 odsto.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *