ИТАЛИЈА УKИНУЛА ЛГБТ ПОЈМОВЕ: Уместо родитељ 1 и родитељ 2, враћени термини отац и мајка!

ITALIJA UKINULA LGBT POJMOVE: Umesto roditelj 1 i roditelj 2, vraćeni termini otac i majka!

15 avgusta 2018

Mateo Salvini ministar unutrašnjih poslova Italije, objavio je na svom Fejsbuk profilu da će budući formulari za lična dokumenta imati pojove otac i majka, umesto termina roditelj 1 i roditelj 2, koje je uvela socijalistička vlast Matea Rencija kao posledicu pritisaka LGBT lobija koji su insistirali da termini otac i majka nisu „rodno senzitivnu“ i podstiču na navodnu mržnju prema manjinama.Italija čiju vladu sačinjavaju anti-EU stranka Liga i evro-skeptični Pokret od 5 zvezdica je novu uredbu dovela ove nedelje, sa ciljem da podstakne obnovu tradicionalnog koncepta porodice.

„Dosta je bilo roditelja 1 i roditelja 2. Vratio sm oca i majku“ rekao je Salvini.

„U minsitarstvu policije su mi rekli da u formularima za ličnu kartu stoje termini roditelj 1 i roditelj 2“, rekao je Salvini „Odmah sam naredio da to promene na interenet stranici, vratio sam pojmove otac i maka“, to je mali gest ali ja ću uvek raditi ono što mi Ustav omogućava.

Salvini je dodao da će njegova vlada braniti prirodnu poricu zasnovanu na vezi muškarca i žene.

(Dnevna Gazeta)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Svaka čast Italijanima! Vraćaju se s puta sotoninog i posrnuća! SVAKA ČAST ! Ajmooo ppederi i llezbosi dođite u Srbiju! Ovde vam niko ništa neće,jer imate ppedera za prCednika,i lezbaču za premijera! Pa se trtite do mile volje!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *